Carl Lewis explica que l’any 1988, i ja sobre el tartà de la Vila Olímpica de Seúl, mentre esperava el tret que donaria eixida a la carrera dels 100 metres llisos, va mirar als ulls de Ben Johnson i va dir: “Ho ha tornat a fer”.
Primera. Una senyora d’ètnia gitana li explica a la seua amiga d’idèntica condició, i a crits, com reclama el fet que estan en un mercat ambulant, que enguany li han donat 90€ pel seu vot. Això que hauria de ser absolutament inversemblant, es reprodueix dies més tard amb altres protagonistes, que aporten la informació que l’operació es fa mitjançant la seua associació. Associació, val a dir-ho, que rep un raig de diners públics en forma de subvencions. I associació i ètnia que acumulen un percentatge de vots per correu molt superior a la mitjana. Per cert, que les primeres protagonistes ens assenyalen amb la punteta del dit i, parlant massa fort si pretenien que no les sentiren, diuen: “a esos no les votes que llenarán Castellón de rumanos”.
Segona. Una jove va a la residència on el seu pare està ingressat des de fa algun temps. Hi va amb regularitat, però esta vegada hi va per acompanyar el pare a votar. L’home és gran i necessita ajuda per desplaçar-se, però com es diu en estos casos, del cap està perfecte. Quan explica al personal de la residència que van a eixir, li informen que son pare ja va votar per correu. Consultat, l’home assegura no tenir consciència d’haver votat, sí que recorda que li van fer firmar un paper però no li van explicar gaire bé per a què era. La filla s’indigna. Un home gran és fàcil d’ensarronar pel personal que té cura d’ell cada dia, però és que a més a més ha intervingut un notari. Això, que també hauria de semblar impossible davant un fedatari públic, passa regularment. Fa quatre anys, el pare d’un amic, afectat per l’alzheimer, en un grau tan avançat que no reconeixia els seus propis fills i havia oblidat el seu propi nom, pel mateix mètode i amb connivència notarial, va votar no sabem a qui. Ell tampoc no ho va saber mai.
Tercera. Una amiga li dóna informació electoral a la xicona d’origen romanés que li treballa a casa fent feines domèstiques. La xicona li diu que no pot votar-la, perquè els hi han dit que si els romanesos no voten a un partit determinat, els expulsaran. La meua amiga s’indigna perquè troba immoral que es puguen dir estes coses, i espantar així a la gent. Tota ufana li explica que a banda d’incert és estúpid, perquè ella està legalment ací, i de fet, la meua amiga la cotitza a la seguretat social i té contracte. Però a sobre, li recorda que el vot és secret. La xica li contesta que per això els fan votar per correu, i que ella i la seua mare (analfabeta) ja han votat. Inversemblant també? Els interventors del partit polític beneficiat anaven per les taules demanant als seus apoderats els noms dels romanesos que havien votat i dels que no. No del llistat general, sinó del que el partit ja havia
treballat prèviament. És a dir, controlaven els “seus”.
Ignore si això serveix per guanyar unes eleccions, probablement ajuda.
El que sí que sé és que serveix, i molt, per perdre la decència, la dignitat, l’ètica i l’honestedat. Ho han tornat a fer.
13 comentaris:
És curiós que no hages dit quin partit és i tots sapigam quin és. En fi, que trist, i en tots els pobles igual.
Açò és molt greu. Què s'hi pot fer?
Gràcies
Enric pel que fa a mi estic molt content i orgullós d'haver compartit llista electoral municipal del BLOC amb dos valencians nascuts a Romania, i és que la gent del BLOC naixem on ens dóna la gana.
tots n'estem Tonet, bon apunt.
Anònim de moment explicar-ho. I jo ho he fet al Levante i signat.
És indignant. Molt indignant Però ho és més encara que candidats d'un altre partit, minoritari a més, es passejaren per la meua ciutat el dia de les eleccions repartint vots i dient "Si coneixeu alguna auela que no sàpiga a qui votar li'l doneu"... La manca d'ètica en la política hauria d'estar castigada tant com la manca d'honestedat amb la pela pública.
Per cert, quant els empadronaments massius per part del PP en diversos pobles en els mesos previs a les eleccions del 2007: Hi ha hagut alguna sentència judicial al respecte? S'han tornat a repetir enguany?
Això sí que és integració dels immigrants, tot donant-los ajudes econòmiques a canvi del vot. Almenys no fan com el PP de Badalona amb el seu discurs xenòfob...
Badalona, que la compra de vot no anava als immigrants anava a altra gent que porta segles subvencionada i els més graciós de tot això és que deien que el Bloc volia portar més estrangers a treballar ací. Em tem que algú interessat els ho havia dit així.
No se si en otros colegios electorales pasaría lo mismo o no, pero en el que yo "pasé el día", un apoderado que lleva por apellidos los mismos que el presidente de la Diputación y de nombre, José Alberto, pasó mesa por mesa para comprobar que habían llegado los votos por correo de una lista que llevaba, en la que indicaba quienes y donde debían llegar dichos votos.
Legal será legal, pero... que queréis que os diga...
- Soy consciente de la barbarie etica y moral que se ha cometido con este nuestro derecho al voto, en concreto de los votos por correo y mas en concreto el de los cometidos a traves de esa entidad relacionada con gitanos, debo añadir que solo una de las tres que existen, es facil averiguar que entidad es la que mas recibe de las arcas municipales y provinciales, auenque bien caros les han salido a quien ya sabemos los pocos mas de 60 votos que se consiguieron, en fin tarde o tempranos el rio volvera a su cauce y volveran las golondrinas esperemos que sea pronto.
esperemos
I, ¿és cert que la filla del tio Enrique serà la nova Directora territorial d'Educació?
Crec que ja ho és
Publica un comentari a l'entrada