16 d’agost, 2011

“PASEANDO A MISS DAISY” - Mediterráneo-24.08.11


Fa tres o quatre anys, com portaveu del BLOC havia d’acudir a un concurs del que era jurat. Bé, en realitat, eren diferents concursos de diferents disciplines. La deliberació havia de durar no menys de quatre hores, així era cada any. Era al Grau, i hi vaig anar amb el meu cotxe. Un colp aparcat em vaig trobar a pocs metres de l’entrada del Casal Jove a un xofer de l’ajuntament. El que havia baixat a la regidora de l’equip de govern. El xofer l’esperava a la porta, sabedor, que estaria tres o quatre hores de braços creuats, tot esperant la seua passatgera. Mentre, a l’ajuntament, hi havia un altre xofer, el que estava de guàrdia per la vesprada, tot esperant per si hi havia una urgència o una necessitat. Això sense comptar, clar, els conductors de l’alcalde, el videalcalde, o la tienent d’alcalde del Grau.
Hi ha regidora, que com no condueix, és recollida a sa casa, o fins i tot a l’apartament de Benicàssim si és estiu, i retornada allà al final de la jornada. Això va així. Hi ha un determinat nombre de cotxes oficials assignats directament a alguns càrrecs, i altres, que en principi estan a disposició de la corporació, tot i que en un 98% els gasta només l’equip de govern. Més enllà del debat sobre si calen tants cotxes, o quina és la línia que separa l’acte oficial, de “Paseando a Miss Daisy”, com a poc, toca racionalitzar l’ús dels vehicles públics, i fer-ho per la via de l’organització racional d’horaris.
Quin sentit té que havent un xofer que probablement no haja de fer més que una eixida en tota la vesprada, s’haja de pagar hores extres a un altre, perquè tal o qual tinent d’alcalde ha dit que per la vesprada en necessitaria un? De què serveix que algú estiga de guàrdia, si quan hi ha un servei, es paguen hores a un altre per a que estiga al servei del regidor amb complex de marqueseta nova rica? Hi ha hagut mes en el que s’han pagat fins a trenta hores extres a un sol xofer, per estar al costat d’un telèfon, per si era requerit.
Això s’ha d’acabar ja! Davant la irresponsabilitat del govern, haurem d’actuar des de l’oposició. No està la cosa com per llençar els diners.