30 de maig, 2013

"COMERÇ LOCAL" - Mediterráneo - 30.05.13

És com una mena de metàfora terrible. La PYMEC ha hagut de declarar-se en concurs de creditors. Cal recordar que la PYMEC ha estat durant més de 30 anys l'organització que ha donat suport a les xicotetes i mitjanes empreses. Empreses familiars, autònoms, comerços... En l'estructura econòmica valenciana, i notablement en la de Castelló, és precisament esta la tipologia empresarial que representa el 89'96% de les nostres empreses.  I són les que creen llocs de treball més estables i de major qualitat. 
A més a més, este tipus de negocis, els comerços de proximitat, a banda de prestar en general una millor atenció al client, representen un benefici obvi per la citat. El diners que generen, els seus beneficis, es reinverteixen i es gasten en la pròpia ciutat. El senyor que ven roba jove a la Plaça de la Pescateria, es compra les sabates al carrer d'Amunt, compra el pa a l'Avda. d'Alcora on viu, i els llibres de la xiqueta a la llibreria del carrer Governador. Retroalimenta l'economia local. Mentre que el Sr. Gran Magatzem, usa els seus beneficis per muntar un nou gran magatzem a Pamplona o a Istambul. 
Davant d'estes evidències, es fa de bon pensar que els diferents governs s'haurien d'esforçar en protegir i potenciar este tipus d'empresa. Lluny d'això, sabem que PYMEC possiblement haurà de tancar perquè és l'administració autònoma qui no li paga els cursos i campanyes que li havia encomanat. I la regidoria intentant convèncer-los que facen cas al Corte Inglés i obrin els diumenges!