22 de maig, 2013

"OMNIPRESENTS" - Mediterráneo - 23.05.13


Estimats lectors, és per a mi un honor informar-los que en els propers mesos, molt probablement m'incorporaré a l'oposició d'uns 126 municipis de les nostres comarques. I ho faré en nom de Compromís, per la meua condició de diputat provincial.
Amb independència de que per diverses raons no ens haguérem pogut presentar, o vostés no ens hagueren votat, Compromís passarà a tindre vot en les decisions que s'hagen de prendre en els grans temes dels seus  municipis. 
Sí, la democràcia qüestionada. El vot d'un jove de Matet, d'una aturada de Bejís, d'un llaurador de Canet lo Roig o d'una jubilada de Les Useres, perdrà valor. Poden triar un equip de govern per al seu poble, però governarà el PP de la Diputació. 
Amb l'excusa d'una necessària racionalització de l'administració, el PP pretén deixar sense competències als pobles més menuts. I el que és més greu, transferir-les a les Diputacions, que és l'única estància del poder polític on els representants no són triats per la ciutadania, sinó per les estructures de partit. És a dir, partitocràcia, la democràcia de pitjor qualitat.
No cal dir que això significa pèrdua de llocs de treball als municipis, i el triomf de les grans empreses sobre les empreses locals. Qui creuen que guanyarà els concursos? Paco l'electricista del poble o una gran corporació forània? 
En tot cas, ja que ara tindrem dret al vot en les grans decisions de tots els pobles de la província (per representació directa o indirecta), que sàpiguen que estem al seu servei.

1 comentari:

Joan ha dit...

Potser ha influït en la decisió del Govern el fet que Rajoy va ser president de la Diputació de Pontevedra.

Per cert, ara caldria recordar les paraules del socialista Manuel Girona, primer president democràtic de la Diputació de València (1979-1983), quan va dir a la primeria dels huitanta que tant de bo ell en fóra també l'últim president de la institució provincial. Ell, que es pensava que les arcaiques diputacions no tenien futur en el modern Estat autonòmic. La ingenuïtat dels polítics de la Transició.

Interessant entrevista a Girona (2011):
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/-/17-politica/430482-haviem-apres-que-la-provincia-era-una-forma-de-lorganitzacio-de-lestat.html?tmpl=component&print=1&page=