08 de maig, 2013

"MÉS CORRETJA I MENYS GÜRTEL" - Mediterráneo - 09.05.13


El nom d’Alfonso Bataller està íntimament lligat al Gürtel. Agrade o no, són faves comptades. Primer perquè tota la seua carrera política (per designació, mai per elecció democràtica) la va fer a la Conselleria de Sanitat dels diferents governs de Camps, en època del Gürtel.
Segon, perquè Alberto Fabra el va amagar de cinc a la seua llista electoral, en saber que Madrid l’havia triat a ell per substituir a Camps quant la seua vinculació amb Gürtel el forcés a dimitir. I va ser gràcies a eixa operació que Bataller acabà d’alcalde de Castelló, per desesperació dels companys de partit i davant la perplexitat de la ciutat que es preguntava qui era eixe xic que feia d’alcalde i d’on havia eixit.
Tercer, perquè ara sabem que hi ha una vinculació directa. De fet, està imputat precisament per un fraccionament il·legal de contractes, que beneficia a dues empreses de la trama Gürtel. 
I és justament eixa vinculació la que l’ha fet renunciar temporalment a la presidència del PP local, per a, segons diu, no perjudicar al partit. En canvi, manté l’alcaldia, a risc de perjudicar la ciutat. Sembla que el partit importa més.
Jo no acuse a Bataller de res. Però la fiscalia l’ha imputat pel Gürtel i Alberto Fabra va dir que els imputats havien de dimitir. I ell no només no vol, sinó que perd la compostura i contesta malament a la premsa en ser preguntat. Té molt poca corretja per ser alcalde este home. En esta situació, cal temprança, i Bataller no en té. Més corretja i menys Gürtel!