10 de maig, 2013

"IMAGINEM" - Levante-EMV- 11.05.13


Imaginem. Imaginem per un moment que el PP està preocupat per la imputació d’Alfonso Bataller. Imaginem que més enllà del discurs oficial de suport i de “esto no es nada, es una cosita administrativa y tal”, hi ha vertadera preocupació pel que puga passar. I pel que ja ha passat, que és una punyalada mortal a la campanya de promoció personal de Bataller, pagada amb diners públics, per aconseguir que millore el seu escàs grau de coneixement entre la ciutadania. Ara el comencen a conéixer, però millor del que pretenia la campanya de fotos i somriures. 
Imaginem que alguna gent al partit es tem que el dia 6 de juny Bataller pot eixir de la declaració mantenint la imputació. Imaginem que alguns companys de partit creuen que el jutge li puga dir: “mire, jo crec que és poca cosa i no el vaig a acusar formalment, però mantindré la imputació fins al judici de forma que vosté puga estar al corrent de les investigacions. És una garantia judicial per a vosté”. Imaginem que eixos companys comprenen que això és un problema grossíssim, enorme. Perquè una cosa és trampejar la no dimissió d’un imputat, malgrat contravenir el discurs oficial del PP; i un altra molt diferent que s’acoste el moment de triar candidat a l’alcaldia i l’alcalde actual continue imputat. 
Imaginem que per alguns triar un imputat com candidat és anar massa lluny. Imaginem que alguns han trobat en la imputació l’excusa perfecta per desempallegar-se del gran error d’Alberto Fabra en triar substitut.
Imaginem que alguns imaginen dos escenaris possibles. El primer que  Bataller que no és un prodigi de consistència, es trenque pel camí, i no aguante la pressió. Tots no tenen les penques de Carlos Fabra, Sonia Castedo o Rafael Blasco, per posar alguns exemples. Imaginem que davant d’eixa eventualitat alguna de les persones que van ser forçades a renunciar a l’alcaldia per donar pas a Bataller, ha anat a preguntar a la Secretaria General del Ple, si cas de renúncia li correspondria ocupar l’alcaldia pel lloc que ocupava en la llista. I imaginem que li han explicat que no, que la renúncia és per tota la legislatura, i que ara està al darrera de tot en ordre de successió. I molt cabrejada. I imaginem que algú ha fet números i han recordat que darrera del 5 va el 6, i que el 6 era Miguel Ángel Mulet. 
Imaginem que als que tenen preparat el pla B, això els incomoda, perquè el pla B és Sales, que després de la renúncia de Gascó, ocupa el lloc seté, és a dir, darrera de Mulet. Imaginem que Sales és l’opció de Moliner, i que per tant té molts números per ser ungit com successor. Però caldrà també que imaginem que això molesta moltíssim a la vella guarda, a alguna descartada i al grupet de las “novísimas”. Imaginem que això fa que es produïsquen aliances impensables fa tres setmanes, i que antics enemics, per pura estratègia, li estiguen dient a Mulet que cas que es presente el moment, que no cedisca i que assumisca l’alcaldia fins al 2015. Imaginem que eixos aliats són conscients que així estarien guanyant una miqueta de temps, perquè cas que acabés la legislatura amb Sales com alcalde, aleshores sí que ja la resta ha perdut tota opció d’encapçalar la llista.
Imaginem ara, que l'entorn que dóna suport a Sales, considera que per desempallegar-se de Mulet val qualsevol cosa, fins i tot insinuar o donar pistes, sobre algun tema sensible que podria deixar-lo definitivament tocat. I imaginem que decideixen usar per este fi a algú de l’oposició. Imaginem que hi ha filtracions, que hi ha dossiers.
I imaginem que tot això no són més que imaginacions. que ja estem imaginant massa! De moment el que sabem és que Bataller està imputat i ha de dimitir.