10 de juliol, 2013

"ECONOMIA PER IMBÈCILS" - Mediterráneo - 11.07.13

En alguna ocasió ja he explicat que alguns proveïdors de l'Ajuntament (i altres institucions) augmenten el preu dels seus productes, sabedors que l'administració tarda en pagar. Quan parles amb ells t'ho expliquen, ells no poden fer de banc financer per a l'Ajuntament, per tant, carreguen al seu preu els seus costos financers.
Això té una primera conseqüència directa, la ciutadania ha de pagar més per obres i serveis, per tant, augmenta la pressió fiscal. I una conseqüència indirecta, com les factures són més elevades, resulta més difícil pagar-les i s'allarga el temps de pagament. Un cercle viciós.
És el resultat d'una mala gestió, acumulada a un mal finançament municipal del que són corresponsables PP i PSOE que són qui ho haurien pogut resoldre.
Ara, però, coneixem amb detall una versió més sofisticada i delictiva de com augmentar els costos. Els papers (ara ja no són fotocòpies) del tresorer del PP demostrarien que algunes empreses aportaven grans quantitats al partit. De vegades tan grans que eren il·legals i s'havien de fraccionar. S'ha detectat una correlació entre les donacions i les adjudicacions d'obres públiques. Tu em dones diners, jo t'adjudique. Com és lògic les donacions es repercutien en el preu de l'obra. Paguem tots.
Els diners servien en part per a pagar sobresous (si es confirma el de Rajoy seria il·legal) a polítics del PP, en paral·lel algunes de les empreses donants han presentat EROs i acomiadat als seus treballadors. 

Què és el que no entenen?