03 de juliol, 2013

"PREMONICIONS I CASUALITATS" -Castelloninformación - 05.06.13

El dia que van imputar a Bataller en la peça 5 del Gürtel, estàvem en un plenari. I ell va eixir un parell de vegades de la Sala, telèfon en mà i va tornar amb la cara desencaixada. Este dijous, també va eixir del plenari telèfon en mà i jo li vaig dir a la meua companya de bancada: "saps què? Que vaig un moment al vàter, a vore si Bataller està allí per una decisió de la seua pròstata, o està al despatx telefonant per una nova decisió judicial" Ho vaig dir com boutade, la veritat és que m'estava pixant. 
Però Bataller estava allí miccionant i tal. "Hola", "hola", "què llarga, no?" com vaig imaginar que es referia a la sessió plenària li vaig dir que sí. "Bé, me'n torne a l'escó" li vaig dir en vore que es duia alguna cosa entre mans.
Em vaig incorporar jo i al poc ho va fer ell. "La pròstata" li vaig dir a la meua companya i vam riure. El somriure es glaçà pocs minuts més tard quan vam rebre avís als mòbils que Manos Limpias i l'Asociación Contra la Corrupción havien presentat una demanda contra l'alcalde Bataller (ara sí relacionada amb la seua activitat com Alcalde) i contra Alberto Fabra per quan era alcalde ell. "Això teu és més que intuïció em va dir la veïna d'escó! Tens més premonicions que la vident de Laparra".
La denuncia interposada fa referència a un fet que vaig posar sobre la taula en un ple fa alguns anys, i és que el PP paga amb diners públics a dues persones que treballen a la seu del partit. 
Ho explicaré bé. Els grups municipals, segons acord plenari, tenim dret a un número determinat d'assessors, o auxiliars de grup. En el nostre grup, una persona. Les seues funcions són assistir als càrrecs públics, i com és lògic han de prestar els seus serveis al seu lloc de treball. A l'Ajuntament, doncs. El PP,  però, paga amb diners públics, les nòmines i la cotització a la seguretat social de dues persones que no treballen al seu grup municipal. Treballen a la seu del partit. I és raonable pensar que treballen per al partit, no per al grup municipal. Quan ho vaig denunciar, el PP em va contestar que el que importa és el que fan. No on ho fan.
No tinc coneixements suficients de dret penal, com per saber si la demanda té recorregut tal com ha estat plantejada, però em permetran que recorde que professionalment sóc especialista en dret laboral, i mantinc, que a falta d'informació contradictòria, podríem estar davant d'allò que es coneix com "cessió il·legal de treballadors". L'Estatut dels Treballadors, ho defineix així: “La contractació de treballadors per ser cedits temporalment a un altra empresa només podrà efectuar-se a través d'empreses de treball temporal degudament autoritzades en els termes que legalment siguen establerts”. I l'Ajuntament no és una ETT. Mal que li pese al PP.
La Sala social del TSJCV ha publicat desenes de sentències que argumenten en dret i de forma molt sòlida quan hi ha cessió i quan esta és il·legal. Ara no és l'hora de fer una lliçó de dret, però ho determina coses tan simples com... qui manava la feina al personal, qui donava ordres directes, qui controlava el compliment d'horaris, qui donava vacances, o autoritzava permisos, on estava el lloc de treball físic... En fi. Hi ha una llarga i sòlida casuística que ho deixa clar.
En la llicenciatura de Ciències del Treball vaig tindre dues assignatures que consistien precisament en interpretació de sentències dels diferents tribunals. La cessió il·legal de treballadors va ser un dels temes més estudiants. Com ara està de moda això de saber la mitja, els diré que totes dues assignatures les vaig saldar amb un 9 cada una. I els diré també, per allò que dèiem de les casualitats, que la professora era una magistrada del TSJCV que havia dictat no poques de les sentències estudiades. I esta magistrada era la parella sentimental d'un Conseller d'Alberto Fabra. Vela. Aquell que hagué de dimitir per una imputació segons la qual hauria passat un informe confidencial a Blasco. 
Has dit Blasco? Blasco he dit. I és que ara diuen, que darrera de l'Asociación Contra la Corrupció podria estar l'ínclit Blasco. I que la denuncia presentada per esta associació fa quinze dies contra el Conseller, i Secretari General del PP valencià, Serafin Castellano; no és més que el primer pas de la venjança que Blasco estaria perpetrant. El segon pas ha arribat en forma de denuncia contra el President de la Generalitat, i president del PP; i a l'Alcalde de Castelló i president local del PP. Per bé que la presidència local l'ha hagut de cedir temporalment per la seua imputació en Gürtel. Casualitats.

1 comentari:

miquel ha dit...

Com no podia ser menys, el PP valencià havia de tindre el seu Luis Bárcenas, i es diu Blasco. En altres àmbits no hi destaquem, però pel que fa a la putrefacció política tinc la impressió que el PP valencià s'ha proposat que ningú ens puga guanyar. Hem de continuar sent un referent mundial, l'enveja de tot el planeta. "El món ens mira", com deia Canal 9.

Els paral·lelismes són evidents. Tant Bárcenas com Blasco estan imputats per corrupció. Tots dos, a més, han presentat demandes contra el seu partit (bé, en el cas de Blasco sembla que a través d'una associació). I sembla que tots dos, que han treballat durant molts anys per al PP (Blasco ha sigut conseller en els governs de Zaplana, Olivas i Camps), podrien estirar de la famosa "manta". La pregunta és: Qui serà el primer a fer-ho?