12 d’octubre, 2013

"TEORIES PECULIARS" -Levante-EMV- 12-10-13

Estos dies he tingut via Twitter, un més o menys amable picabaralles amb l'alcalde de Peníscola i Vicepresident de la Diputació, Andrés Martinez.
El Vice em demanava explicacions en to inquisitiu i m'acusava de mentir, per una nota de premsa en la que jo havia afirmat que el que havia d'haver fet la delegació valenciana que s'havia reunit amb el Ministre era exigir el tancament del Castor. Andrés Martínez es va ofendre perquè afirma que és exactament el que ell va fer. És possible, però la PNL que ha presentat el seu grup a les Corts el que fa és demanar suport a allò que ja ha decidit el Govern de totes les Espanyes, és a dir i textualment: “Les Corts instan al Consell a que traslade al Gobierno de España el respaldo y apopyo incondicional a la resolución adoptada de paralización indefinida y cese inmediato de la inyección de gas en el almacén subterráneo Castor, mientras no se garantice la seguridad ciudadana”. I esta darrera frase és determinant en el debat. A diferència del PP, nosaltres demanem que es desmantelle, perquè nosaltres, i només nosaltres, ja ens vam oposar a la seua instal·lació.
I ací és on rau l'origen del desencontre. Fa uns dies, el President Moliner, va emetre una nota de premsa en la que acusava “el tripartito” de Vinaròs d'haver-ne permés la instal·lació. Moliner feia bo així l'informe PISA que diu que hi ha generacions senceres amb un greu dèficit de comprensió lectora, i escassos dots per a la matemàtica. Perquè parlant de governs, un tripartit és aquell que formen tres parts. I a Vinaròs van governar el PSOE i el PVI. El BLOC no va formar part de cap govern, i per tant, no va participar de les decisions. Així ho vaig explicar en una nota de premsa immediata a la de Moliner, que va tenir com resultat que una anul·lés l'altra, i cap es publiqués. Bé està.
Esta setmana però, Andrés Martínez, en nom del seu partit, tornava a l'atac, amb un titular que deia que Compromís estava més ocupat en salvar el tripartit (un altre amb dèficit per comprendre conceptes matemàtics bàsics) que per la gent. Això m'indignà especialment, i és el que motivà la nota en la que jo criticava a la delegació valenciana. Perquè la realitat és que el BLOC (i si volen poden llegir ací Compromís) ha votat en contra de totes i cada una de les iniciatives referides al Castor que van passar per l'Ajuntament de Vinaròs. En canvi, el PP de Vinaròs es va abstenir en algunes de les votacions, facilitant que l'equip de govern bipartit (PSOE-PVI) i en minoria, aprovés el que volia. Eixa és la realitat, i no cal més que acudir a les actes dels plens per confirmar-la.
Andrés Martínez, que és un tio espavilat, no fa un pas enrere davant la meua argumentació, i justifica els seus atacs al meu partit amb un argument fascinant que jo li agraïsc sincerament, perquè em servirà per demostrar algunes coses.
Afirma Martinez, amb raó, que “totes les autoritzacions terrestres de planta i gasoducte han estat aprovades per Junta de govern i alcaldia de Vinaròs”, i manté que això exculpa al seu partit, perquè no en forma part. Obvia, que per la mateixa regla de tres, ens exculpa a nosaltres que tampoc no en formàvem part. I això posa en evidència la innoble campanya feta per ell i per Moliner contra nosaltres, per intentar treure rèdit polític de la por de la gent. 
Quan evidencies esta contradicció, Martínez es justifica recordant que Romeu va ser alcalde gràcies al BLOC, i a partir d'eixe punt, fa responsable al BLOC de tota decisió que prenga eixe govern. Per molt que al plenari ens manifestem en contra de molts punts, per molt que no formem part de la Junta Local de Govern, per molt que no tinguem cap responsabilitat legal ni organitzativa en eixes decisions.
I esta clarividència de Martínez és la que jo li agraïsc formalment. Si votar a favor de Romeu per a que fóra alcalde ens converteix en responsables solidaris de totes les decisions que ell i el seu govern prenen, em permetrà Martínez allargar la teoria.
José Maria Aznar, i Rajoy, i tants altres, són responsables solidaris del que haja pogut fer Bárcenas, ja que un el nomenà, i l'altre el mantingué al càrrec des d'on feia els seus negocis. Francisco Camps, és responsable del Cas Blasco, ja que ell el nomenà Conseller. I tot el PP, responsables del Brugal, el Gürtel, la visita del Papa, el Nóos, i les desenes de casos de corrupció on estan implicats diputats i diputades populars, alcaldes i alcaldesses populars. 
La profunda debilitat estructural del pensament estratègic del Partit Popular, s'ha posat en evidència amb les males perspectives electorals. Per això disparen a tot el que es mou. Amb especial predilecció per Compromís. Ja siga a Castelló ciutat acusant-me a mi de radicalitzar-me a la diputació amb qüestions identitàries, i ara molt especialment al Baix Maestrat, on els hi hem guanyat la batalla contra el fracking, i ara els fa por tornar a quedar en evidència pel tema Castor.

Perquè jo no dubte que Andrés Martínez, amb el greu problema del Castor, es posicione pensant en Peniscola més que en el partit, ja ho va fer amb el fràcking i això l'honora; però seguint la seua teoria, ell és responsable d'haver votat un partit que a les Corts no en demana el desmantellament, sinó garanties de seguretat abans de reprendre l'activitat.