14 de novembre, 2007

"SEMPRE ENS QUEDARÀ SANTA CLAUS". Levante-EMV.




Diuen que Joan Carles I Alfons Víctor Maria de Borbó i Borbó de les Dues Sicílies, és un home molt senzill. Com el seu nom. Sovint s’ha alabat la seua discreció, però els darrers mesos la discreció ha saltat pels aires feta bocins.
El passat mes d’agost, a la regió russa de Vológda, el rei va caçar a Mitrofan. Mitrofan era un os ensinistrat, que a sobre havia estat embriagat amb abundants quantitats de Vodka amb mel. No és molt gratificant, francament, però és una tradició heretada. Sempre s’ha dit que a l’antic cap d’estat ja li posaven els peixos a l’ham, per poder lluir com un gran pescador. És a dir que el va caçar "francament".
Els dibuixants d’El Jueves, han estat condemnats en primera instància, a pagar 3000€ per cap, per aquella caricatura de Felip i Letizia consumant el matrimoni. El text era duríssim, deia que cobrar els 2500€ per fill, seria el més semblant a un treball remunerat que l’hereter hauria tingut. Però als dibuixants se’ls condemna pel dibuix, no pel text, que el jutge sembla donar per cert. Quina hipocresia!
Uns joves independentistes cremen unes fotos del Rei. La fiscalia els acusa formalment d’injúries al cap d’estat. Com a reacció, desenes de joves comencen a cremar fotografies per autoinculpar-se. Embolica que fa fort!
El locutor estrella de la COPE, encapçala una campanya demanat l’abdicació del Rei. En un sopar, el monarca perd els papers i contesta malament a la Presidenta de la Comunitat de Madrid, que recolzava a Losantos. Aguirre o la colera de Dior!
Davant el descrèdit i la desafecció creixent d’una part de la ciutadania, el govern prepara una viatge a Ceuta i Melilla. La monarquia necessitava un bany de multituds, i l’estratègia funciona perfectament. Encara que hagueren de recuperar aquell costum del seu antecessor, de tancar les escoles que els alumnes vagen a rebre’l. Que el viatge coincidís amb l’aniversari de la Marxa Verda, o és una imperícia o una impertinència.
I ara, això de Chávez. Que el President Chávez té tendències totalitàries, és tan poc discutible, com que és el President democràticament electe. Per tres vegades. Chávez va interrompre Rodriguez Zapatero, i això va fer que el Rei tornés a saltar. Que Chávez siga un mal educat, no justifica la reacció del Rei, que ni és correcta, ni educada, ni diplomàtica. Però ha tingut un resultat fantàstic per la imatge del monarca.
El viatge a les ciutats nordafricanes i la cimera de Santiago de Xile, ha fet pujar la popularitat del Rei. Hem passat de cremar fotos a voler llepar els segells amb la seua cara, pels dos costats!
Però que li passa al Rei? Eixe contundent ¿por qué no te callas?, d’on se l’ha tret? Ho sentia dir a casa? Li ho deia Elena a Marichalar?
"Annus horribilis" va dir la col·lega del Rei, Isabel II. Jo no se vostés, però tal com van les coses, jo enguany carregaré la carta dels reis, no siga cas que un any d’estos estiguen a l’atur.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que un maleducat no pot posar-se al nivell d'un altre maleducat, sinó malament rai. Quina vergonya!!

Anònim ha dit...

Per arredonir i espanyolitzar la frase només calia afegir: que te calles, coño.

Nomdedéu ha dit...

i jo estic d'acord amb tots dos

Anònim ha dit...

Del "que te calles, coño" al "que se siente, coño" se'n va molt poc. Tots els franquistes varen anar a la mateixa escola. I el rei era el número 1 (perdò, l'hereu del número 1)

Anònim ha dit...

http://www.aporrea.org/tiburon/n18287.html

Vaya incoherencias más grandes llevará la lista de Bloc-IPV al Congreso.