14 de novembre, 2007

"VALORAR LA INAUGURACIÓ D'UNA FIRA NO TÉ CAP INTERÉS. IMPORTA SABER-NE ELS RESULTATS. Crònica. 15.11.07

La Formació Professional ha estat tradicionalment la germana pobra de l'educació pública. I en un país com el nostre, on el Govern del PP té un pla per destruir l'educació pública en favor de la privada, és un dubtós mèrit. La nostra societat ha avançat i tenim més llicenciats i llicenciades que mai, però el sector terciari està descompensat. L'FP és una oportunitat per que molts joves puguen formar-se com professionals. Una Fira per posar en valor esta oferta formativa, ha de contar forçosament amb el suport del BLOC, però, clar, tot és millorable. No sembla raonable que un sindicat que fa una oferta educativa sense ànim de lucre, haja de pagar el mateix que un centre educatiu privat. Quants visitants han eixit convençuts de ser fuster, o jardinera? L'informe final, ens dirà si ha estat un èxit, o un aparador institucional.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Fas menció a un sindicat " sense ànim de lucre" i vull dir-te que eixe sindicat rep milions d'euros per formació que li dóna l'Administració front a altres sindicats que no reben res o molt poc ( Intersindical Valenciana, CGT, CIGA, IAC......)

Nomdedéu ha dit...

Cert és. En 840 caracters no és senzill ser precís. Els cursos que imparteix CCOO (i si estic enganyat em pots corregir) son gratuits. A àixò em referia. Un dia podriem fer una valoració interessant sobre les diferències entre sindicats i partits, per exemple. La constitució del 78 consagra els partits polítics com elements bàsics que sustenten el sistema democràtic. Curiosament, però, les quotes als sindicats, no se si ara, però durant anys, es podien desgravar de la renda. No passa així amb les quotes dels partits polítics. És més, les empreses poden actuar com recaptadors de les quotes sindicals, que són descomptades de les nòmines. Els partits continuen sent els apestat del sistema polític.
Sobre les subvencions, és cert que CCOO i UGT, són els majoritàris. És cert també que l'STEPV (Intersindical Valenciana) és el majoritari en ensenayament al nostre país.

Anònim ha dit...

Aclaracions : Les quotes sindicals si que desgraven en la declaració de renda. CC.OO-UGT estan subvencionats en diners públics, la resta de sindicats molt poc.Intersindical Valenciana (STEPV,STAPV,STSPV,STA) és la força sindical més votada en el conjunt de tota l'Administració Pública Valenciana.

Anònim ha dit...

Ja que estem voldria posar una denúncia. No legal, sinó moral. M'explique. Resulta que a un conegut l'han cridat d'una ETT per treballar a l'Arxiu Municipal de Castelló, segurament digitalitzant els fons documentals. El que ja no sé és si el contracte és directament de l'Ajuntament o mitjançant una empresa contractada per dur a terme la digitalització. He de dir que em sembla molt bé, que es duguen a terme eixos treballs, però la pregunta és: per què no s'ha sol·licitat l'ajuda per digitalizar documents dels arxius municipals que atorga la Conselleria (DOCV 1 d emarç 2007)? POt ser perquè es tracte de documentació anterior a 1800, però en fi, que és una altra ajuda possiblement perduda, però segur que això també és culpa de Zapatero, de Catalunya, de la SER o ves a saber de qui.
Però és que en tema d'arxius i biblioteques a la ciutat de Castelló passen coses molt rares.

Anònim ha dit...

I ja que estem en el tema d'arxius i biblioteques, que tan cultural és, només recordar que ja fa alguns mesos vaig preguntar per una plaça que va sortir per a músic-arxiver. El cas és que això és com bombero-torero o barber-arquitecte; tot molt respectable, però molt raro. Més si quan es llig en la convocatòria que les persones que es presenten han de tindre un títol de batxiller superior i el segon grau de piano. No sé com va acabar, però fa molt mala olor, ja que és una cosa massa concreta, que no tot el món podia optar a ella, ni els que tenen el títol del mòdul de formació en Biblioteconomia, Arxivística i Documentació que imparteix el Ribalta, encara que es tinga el títol de segon d'oboè. Tot molt extrany, no? Això fa olor a futur assessor de la Diputació o de la Ciudad de las Lenguas.
Ale, vaig a tornar a la faena.

Nomdedéu ha dit...

ara em pilles a casa i no et puc dir res. miraré d'esbrinar totes dues coses.

Nomdedéu ha dit...

Cap problema, tot el contrari. Gràcies per conisderar que el meu bloc pot resultar interessant al gent a qui li preocupa en nostre país.