06 de juny, 2009

reflexió?


48 comentaris:

miquel ha dit...

Tampoc no hi ha molt on triar. Quins partits valencians volen fer política a Europa en clau valenciana sense dependre de Madrid?

Anim, Enric. Demà hem de demostrar que la consciència del Poble Valencià no és morta i enterrada com molts voldrien.

Nomdedéu ha dit...

som-hi!

Anònim ha dit...

Reflexió:

Si te vote i ajude a que guanyes...qui donarà pel sac en l'ajuntament?

Decidit. Crec que fas més falta ací.

A les europees no te vote. Per a les municipals ja estic fent campanya per tu al meu entorn.

Vas per bon camí. Segueix.

Anònim ha dit...

Jo, la veritat, és que també votaré als de sempre, però, ara, amb més ganes que mai.

Tenia ganes de votar Bloc i a un candidat com Enric Nomdedéu i amb una coalició amb CiU i PNB.

I a l'anònim anterior que vote a Nomdedéu tranquil·lament que Castelló no perd el millor regidor.

Pep

Nomdedéu ha dit...

Bé, jo havia pensat, em poden votar els que creuen en el mateix que jo, i fins i tot em podrien votar aquells a qui molesta el meu treball ací, per vore si així me'n vaig de l'ajuntament.
No havia caigut en el que diu l'anònim. Definitivament, en política 2 més 2 fan el que els hi sembla. Però mai 4

Anònim ha dit...

Patètic que els cartells del bloc a l'UJI hagen estat tapats per pegatines d'UPyD...

No sé a quin progrés i a quina democràcia es refereixen...

Nomdedéu ha dit...

som el seu enemic sembla ser. No m'extranya, tenen el pitjor de la dreta i de l'esquerra esapanyola. Estic encantat de ser el seu malsón, i que demostren amb actes així el nul respecte pel sistema.

miquel ha dit...

Pareix que enguany els valencians ens hem ficat les piles i ens hem proposat de trencar les estadístiques. Segons les últimes dades fetes públiques en la web del Ministeri de l'Interior, estem superant el nivell de participació del 2004 i som en el tercer lloc a l'estat Espanyol, tot superant als catalans en 13 punts. Estic impacient per conéixer els resultats.

Pau ha dit...

En unes eleccions on el bloc ha fet una campanya modesta (no han abundat les tanques, ni els cartells) perdre 1.000 vots està més que bé.

Felicitats, i a pel 2011!!!

Anònim ha dit...

Enhorabona , Enric!. En unes eleccions com aquestes, pujar 200 vots a la circumscripció de Castelló, està molt bé. Tots els altres, llevat del PP (quina creu!) han perdut molts vots:5000 el PSOE, 200 EU, 1000 ERC...
I perdre 1000 vots al conjunt del País, és mantenir-se.
Endavant!

Nomdedéu ha dit...

gràcies pel vostre suport

miquel ha dit...

Bé, ja tenim per fi els resultats. Primer que res, hem de felicitar-nos per l'augment de la participació al País Valencià. Això és sempre un fet positiu en una democràcia.

El Bloc ha obtingut uns resultats dignes arreu del País, sense oblidar, això sí, que a Castelló ha sumat vots i percentatge respecte al 2004. La meua enhorabona, Enric. A més, aquestes són les primeres eleccions en què com a ciutadà del Cap i Casal t'he pogut votar com a candidat en la meua papereta i ho he fet amb molt de gust.

L'altra cara dels resultats és que l'increment de la participació ha beneficiat majoritàriament el PP. Només m'ho explique com un vot massiu per castigar Zapatero i no per premiar precisament la gestió del PP. Encara estic esperant que algú m'explique què dimonis ha fet el PP en favor de l'economia valenciana des del Parlament Europeu i des de la Generalitat. Bé, esperem que l'il.lustre Mayor Oreja defense a Estrasburg els interessos dels valencians amb total convicció i sense haver de demanar permís a Madrid.

En qualsevol cas, no ens encantem, que les eleccions a les Corts poden estar més a prop del que ens pensem (de fet, amb el nou Estatut Camps pot convocar-les anticipadament) i l'abominable barrera electoral, malgrat la seua qüestionada legalitat, encara hi roman, que jo sàpia. Per a quan la nova Llei Electoral Valenciana?

Unknown ha dit...

Hola Enric, sóc Maties. Només un petit comentari, eres gran i, no ho dic físicament sinó políticament. Les teues declaracions a Canal 9 han estat brillants. No estem contents però hem pujat de vots. Ja els fot als espanyols! S'ha fet una campanya molt digna i és ben cert que teném dificultats, has parlat d'Europa, has parlat del País, has parlat d'economia, d'agricultura, d'urbanisme, de llengua, del corredor mediterrani, però per damunt de tot has parlat de les valencianes i els valencians. Nosaltres a Vila-real t'hem recolzat i hem aconseguit pujar el 12 % a aquestes eleccions. Moltes felicitats i una abraçada molt forta

Nomdedéu ha dit...

Felicitats al col·lectiu, si això es tradueix en bons resultats a les municipals, serà un premi per tots.
Miquel, moltes gràcies per les teues paraules. De veritat. De veritat.

miquel ha dit...

Per cert, Duran i Lleida acaba de dir que si entra en vigor el nou tractat de Lisboa, a l'estat Espanyol li correspondrien uns quants eurodiputats més. Això suposaria un tercer escó per a la coalició. Esperem que hi haja rotacions i com va passar amb Enric Morera durant uns mesos el 2004 també sigues eurodiputat, Enric.

UPyD ha dit...

UPyD cuarta fuerza política en la Comunidad Valenciana. Estamos por delante del Bloc! Bye bye nazionalistas del 0'98%

Rafael F. Oliver Climent ha dit...

Bona nit Enric.
A les properes europees o a les següents treurem un eurodiputat. I en part això serà gràcies a tu. Amb aquesta pas endavant que has fet, estas contribuint a que algún dia el que hui no hem aconseguit, siga realitat.
Encara que no hem guanyat, hem jugat be. El projecte es bo. I seguint el símil futboliític res de canviar d'entrenador, ni de jugadors. Acabarem guanyant.
Gràcies!!!

Rafael F. Oliver Climent ha dit...

Ah! i no caiguem en provocacions de cap mena. Sabem perdre i sabrem guanyar. No com altres...

XorX ha dit...

A Castelló estas millor :)

Albert Miret Ballester ha dit...

A onda ens hem consolidat com la tercera força en estes compteses i això ès gràcies a que els onders han copsat una llista encapçalada per un candidat que els ha parlat dels seus problemes oferint idees des d'una óptica valenciana i europeista.
Felicitats a les candidates i candidats.
Una forta abraçada Enric!

Anònim ha dit...

Home, per sort els valencians tenim partit, els resultats jo no crec que hagen sigut bons, per una part pot ser qüestió del diner invertit en campanya i per altra també que totes les eleccions no són un esprint de mig dia, com tot en la vida. A les grans urbs el missatge ni ha arribat.

El missatge i la imatge per damunt de la mitjana, la mobilització i visibilitat baixa. Personalment no crec que se solucione res gastant més diners en tanques, el problema és més de fons. Malgrat tot, força BLOC i força València.

Xavier López ha dit...

Enric, a qui m'ho preguntava el dia abans d'eleccions li ho deia: Independentment del resultat de les eleccions europees que aconseguim, crec que cal valorar també altres objectius com ara que hem aconseguit, després de molt de temps, centrar el discurs i parlar en clau estíctament valenciana.

Clar, dir-lo abans de conéixer els resultats és fàcil, sempre ens queda l'esperança de pujar. No ha estat així, i no ho ha estat perquè continue pensant que des de l'Executiva, i malgrat que ponència rere ponència ens dediquem a parlar sobre això, no hi ha un pla per a les grans ciutats. Ens hem mantingut en general als pobles, i salvant Castelló (lògicament), a València, a Elx i a Alacant (on tenim pitjors resultata que el PACMA i quasi els mateixos que el PCPE, vora tres cents vots de 350.000 habitants) continuem devallant sense frens.

Cal fer TOTES les remodelacions que calguen per a aplicar estratègies que capgiren esta situació. Sabem que sense les comarques no hi ha país, però és que sense les ciutats no entrarem tampoc en les Corts, els números no ixen de cap de les maneres.

D'altra banda, i canviant de tema, no entenc quina és la raó per la qual mentres la resta de representants polítics estaven a les seues respectives seus a València, envoltades per la militància, no apareixies a soles amb cap altre atrezzo que el d'una paret amb cartells teus apegats. No era precisament una imatge ni moderna, ni innovadora, ni pròpia de que aspira (cada vegada menys, pareix), a ser la tercera força política del País Valencià.
I per últim, soc partidari d'evitar cert tipus de lèxic, ahir digueres que el PP i el PSOE "regalarien no sé que als espanyols". Greu error, en una comunitat on el sentiment espanyol és tan gran com la nostra això quasi és percebut de manera general, inclús per votants de les europees nostres, com un atac. Parlem de Madrid, parlem de Castella, però de moment deixem estar Espanya, que no estem precisament per anar alçant suspicacies.

Bon treball, i endavant. Encara hi ha partit.

Nomdedéu ha dit...

començant pel final, precisament eixa frase que consideres un error, va provocar el major nombre de felicitacions de col·lectius d'arreu el país. Supose que no és fàcil contentar tothom. Entenc el que dius, però té mala eixida dir que li regalaran els vots a Castella, quan els hi regalen a Andalusia, o a Madrid, quan els hi regalen a Astúries. És al projecte d'Espanya que tenen socialistes i populars, tan allunyat del nostre, en el que sempre el País Valencià ix perdent, a qui els regalen. No ho vaig saber dir millor. Pensem-hi tots plegats.
Gràcies a l'anònim, gràcies a Xorx, gràcies a Albert i gràcies a Rafa.
I gràcies també a UPyD, saber que som el seu enemic a abatre em tranquilitza. El nostre projecte polític és tan radicalment oposat al seu que si em felicitaren, o fins i tot si ens ignoraren, estaria preocupat, seria el senyal que fem les coses malament.
Representant ells el que representen, és lògic que nosaltres els molestem, no és la nostra vocació, però és una inevitable conseqüència.
Un altra cosa és el seu tarannà amb el tema cartells, els insults dient-nos nazis...això els defineix a ells, no a nosaltres.
Recorde un tal Ruiz Mateos, que amb un discurs antisistema i antipartits, va traure un eurodiputat, i després dos, i ara ven xocolata

Xavier López ha dit...

Bé, Enric, no vull centrar tot el meu missatge anterior en una sola crítica cap a la teua persona, en un moment determinat, en un context determinat, però he de dir que quan parles per a Canal Nou, ho fas per a tot el país, des de Pilar de la Horadada fins a Vinarós, i per a tota la població que veu la televisió en eixe moment. Que a la militància del BLOC li agradara no deixa de ser un símptoma del nostre autoconsum habitual, del que es tracta és de convéncer als que miren, no d'agradar als ja convençuts.

De tota manera seria un error, màxim quan crec que he dit algo més important centrant-me en eixe comentari, i que tu pensares que només me centre ahí, torne a repetir, cal abordar ja d'una vegada per totes el tema de les grans ciutats, que tant de recels alça a més entre els col-lectius dels pobles i comarques, amb més d'un dirigent que va dient per ahí que açò és perdre diners i esforços. Cal canviar eixa mentalitat també.

Nomdedéu ha dit...

Xavier, hi estic absolutament d'acord. El tema de les grans ciutats és fonamental, i estem més prop de perdre Castelló que de guanyar Elx, València o Alcant.
Tens raó també amb això de parlar al país, i durant tota la campanya, quan he estat a Canal 9 he fet un missatge transversal, crec.
Ahir, el missatge, crec que havia de ser per animar els nostres, més que per convencer ningú.
Però en qualsevol cas, accepte gustós la crítica, que sé que es fa per tal que millorem. Gràcies per estar ahi.
L'Executiva Nacional haurà de pronunciar-se sobre les grans ciutats. Jo, com sempre, m'estaré al que digam, però ara mateix ho han de fer altres, jo ja no sóc dirigent del partit. I mortes les eleccions, mort el candidat.
Torne a ser el regidor de Castelló i prou.

Anònim ha dit...

Enhorabona a l’equip de campanya del Bloc i a Enric.

Sense mitjans ni derrama electoral.
Sense coalició amb Iniciativa.
Sense Isaura Navarro.
Sense furtar-li la cartera a ningú.
Sense Mòniques Oltres, ni samarretes ni destarifos.

Honestament.
Amb serietat.
Exprimint al maxim els mitjans de que es disposaven.
En internet. I també en la TV (qui dia que no ens traien?)
Amb treball, constància i dedicació.
Amb un treball de qualitat.
Amb candidats que engresquen.
Sense desqualificar. (I sense parlar de trages ni de Fabres).
En positiu, amb propostes i solucions lògiques i viables.

El Bloc ha repetit resultat, el que atura la davallada que duem.

Heu donat una xicoteta mostra de com s’han de fer les coses. Alguns "estrategues inteligents" de la Direcció haurien de fer-s'ho mirar.

Per això hem de tindre el mateix candidat i el mateix equip de campanya a les Generals.

Balta.

Anònim ha dit...

De veritat penseu que han estat uns bons resultats?????

Estic flipant en colors!!!!

M'entristeix pensar que ho esteu diguent de veritat. Ni amb compromís. Ni amb CIU. Ni a soles...

Certament, Europa ens queda massa lluny. Certament Les Corts valencianes ens queden un poc menys lluny. Certament, si no haguérem creat el caos Compromís ara mateixa no tindríem ni diputats. Certament... quina tristor...

He estat votant del Bloc. Ho he estat en aquesta ocasió també. No m'agrada gens el pacte amb CIU, PNB, etc... Però, tot i això vaig votar. No m'agrada el discurs del Bloc de centre i valencianista. No ens enganyem: alguns voleu fer del Bloc com un CIU i un PNB... la dreta nacionalista... amb mi tindreu els dies contats. No sé si estos resultats vos confirmen la idea d'un centre-dreta nacionalista...

Avui, escoltant la ràdio he pogut alegrar-me que Marga Sanz continua diguent-li al nostre país: País Valencià. Quantes vegades he escoltat dirigents del nostre partit intentant dissimular aquest nom per guanyar (miserables) vots?

Disculpeu els dubtes...

Josep Aparicio ha dit...

Estes xifres estaven més que cantades (potser jo hauria apostat per mig punt menys per a UPyD i mig punt més per a Bloc i ERPV) però grosso modo, era el que s'esperava.
Els resultats haurien de fer fer reflexionar a tots. Igual ni uns ni altres coneixem tan bé l'electorat valencià i valencianista.

Anònim ha dit...

És de veres que els resultats no són fantastics, però per primera volta pareix ser que s'atura la davallada electoral a la que ens ha dut les estrategies equivocades de la direcció elecció darrera elecció.

I sí, a alguns ens agrada el discurs centrat i valencianista. Entre Esquerra Unida-Iniciativa (samarretes, Glòria Marcos per terra, lios, embolics,...) i Convergència (gent seria i rigurosa que treballa bé la política) si cal triar, que jo crec que no, per a mi no hi ha color.

Cada volta que ens hem arrimat a l'esquerra de l'esquerra hem fracasat. Cada volta que ens arrimem a un discurs centrat i valencianista ens va bé.

Si les diferències són tan irreconciliables igual sí vindria bé fer dos partits polítics (els de centre-esquerra i els de més enllà de l'esquerra, per a que tots estiguerem a gust, com a mínim ampliarem l'espectre electoral del valencianisme i es podrien acabar les bandades cap ací i cap allà.

Balta

Josep Aparicio ha dit...

Per cert. Per alguna estranya raó, estos resultats lamentables em donen esperances per les autonòmiques. La capacitat del PP per mobilitzar el seu electorat és la clau. I ahir va deixar-s'hi la pell. El votant que ahir no anà a votar, hauria de ser el "nostre" objectiu.

Saludets.

Albert Miret Ballester ha dit...

certament, tenim un gran deute pendent a les grans ciutats on tret de Castelló, la resta el nom del Bloc no ès gens conegut per quasi ningù. Cal que entre els col·lectius afectats i tot el país li dotem de recursos i esforços per assolir eixe objectiu.
Encara tenim temps per corregir, millorar i continuar treballant de cara al 2011.
Respecte a les teues intervencions francament crec que llevat d'estes concretes puntualitzacions que sempre poden ser esmenades, sí s'ha vist eixa transversalitat i hauran donat ganes de que la gent vulga apropar-se i escoltar les diferents idees i propostes així com adonar-se'n de que la visió que tenia del Bloc era totalment distorsionada a com ès el partit en realitat.

el tropilla ha dit...

Va home, no us preocupeu. En europa no estan molt millor... almenys a Brown li donen el que es mereix en Regne Unit, pero la resta... la veritat és que cada vegada soc més fan de Sarkozy i, sobretot, de la seua dona. Em sap molt greu la victoria del Fidesz a hongria, Viktor Orban és un cretí i a Itàlia Berlusca, que bè ho varen fer els socialistes italians de Prodi per a resucitar al cavaliere... potser de la mateixa escola dels socialistes valencians (que han tret un gran resultat, el que es mereixen) incapaços de retallar ni un sol 1% al Pp... ara per al 2011 (más alla de la odisea en el espacio) ens tornaran a vendre alló d'un vot útil contra els malos... els quals aniran molt elegants amb trajes corbata, i no se si presentaran a Camps, Gonzalez Pons, Rita Barberà o el doctor infierno, el que se és que guanyaran segur i que a mi, com a bon perdedor en totes les eleccions m'agradarà votar al Bloc, un partit de gent que almenys saben que no estan al parlament per estar ocupant un lloc... com tots els diputats socialistes. Pero tinc un somni per al 2011, i aquest pasa en anar a votar al Bloc com un petitburgés nacionalista content i pagat de mi mateixa (cosa que vaig fer ahir) i no com un espanyol d'esquerres, i espere tindre ben lluny a qualsevol tipo d'Izquierda Unida... i si em de fer coalicions absurdes... aprenguem d'europa! La nova força emergent el Partit Pirata de Suecia va entrar mereixcudament al parlament, ja estic vislumbrabt el nou valencianisme pirata.

ánims, aquest nit he dormit bè, estic content de poder votar i votar al meus, que malgrat tot, per a mi segueixen siguent els millors.

Nomdedéu ha dit...

Al primer anònim dir-li que els resultats no són fantàstics. No sé qui ho ha dit, no pas jo, que la mateixa nit vaig reconéixer que no eren bons.
Des del 2003 no hem fet més que perdre vots a totes les eleccions, i ara, per primera vegada, hem començat a repuntar. Això és així amb algunes excepcions, notablement la ciutat de València, que ha condicionat (molt al pesar de la gent del BLOC a la capital) el resultat global.
La resta del teu missatge no el contestaré gairé, està escrit des de la fel, i crec que hem de racionalitzar. No conec ningú que vullga fer del BLOC un partit de dretes. Jo sí que vull fer del BLOC un partit nacionalista, progressita i interclassista.
I amb tot el mal resultat, amb este discurs vam treure els millors resultats el 2003 i ara hem minimitzat el bac.
No conéc cap dirigent del BLOC que amague el nom del país, i dubte que ningú en la història haja dit més vegades País Valencià a Canal 9 que jo. A Marga Sanz no li ho he sentit dir, de fet no l'he sentida parlar ni en valencià.
Al final, el problema és el de sempre, els que no són nacionalistes no estan còmodes en un partit nacionalista, i els que no són comunistes no estan còmodes amb el partit comunista. Per això som dos partits. I cal triar.
Jo trie BLOC

Anònim ha dit...

JOANDA DE VLC
Gràcies per donar la cara i aguantar l'envit en un moment tan delicat,per primer cop en molt de temps he anat a votar amb la consciència tranquila, sense Isaures, Marcos ni Alborchs en les llistes, sense el nom del partit amagat. Per fi fer campanya als amics i la família sense haver de justificar res,BLOC i punt.

Anònim ha dit...

¿Qué puc dir-te ,Enric,després de tot el que t'han dit tots amb molta estima? Doncs et dic que em quede amb una frase teua:"Torne a ser regidor de Castelló." I,encantats de que ho sigues.
Abraçada.

Pep ha dit...

No són resultats extraordinaris, però perdre "només" 1000 vots no és una tragèdia. Com ha dit un comentari anterior em quede amb la nova manera de fer campanya, que espere que siga la mateixa a les pròximes eleccions perquè sembla que per fin s'hem centrat.

Al troll de UPyD ni cas, són un partit al estil GIL o Ruiz Mateos.

Anònim ha dit...

L'ERRADA MÉS GRAN:
Enviar propaganda electoral sense sobre i papereta!

És més difícil que vagen a buscar a propòsit el sobre i la papereta que no... si ja des de casa tenen els sobres amanits!
Hi ha molta gent que tenen la costum d'agafar els sobres de casa per no anar a buscar res.
La gent és vergonyosa i la majoria el porten de casa!

Personalment crec q els 1000 vots que falten s'hagueren superat, fins i tot hagueren augmentat en més d'un 30% els resultats!

MIRE-VOS-HO!

Anònim ha dit...

Has fet una bona faena, Enric. Malgrat els detalls lèxics que comenta Xavier, que convindria corregir, no tinc cap crítica a fer-te. Has expressat idees clares i ho has fet molt bé. I no som pocs els qui pensem que no només li convens al valencianisme de Castelló, sinó a tot sencer.
Un salut,
puçolenc

Anònim ha dit...

Ah, i com diu l'anònim anterior, la propaganda hauria d'haver inclòs una papereta. I, a més, hauria d'haver estat en les dos llengües oficials. Després ens preguntem què passa en les àrees urbanes, on pense que cal fer valencianisme en bilingüe.
puçolenc

Nomdedéu ha dit...

compartisc la necessitat de les paperetes i els sobres.
Fins i tot del bilingüísme. Esta campanya ha estat una campanya on no s'han invertit recursos. És veritat. No puc discutir (ni vull) l'obvietat que ha estat així.
Sobre les raons, n'hi ha per tots els gustos, però tampoc nm'intretindré, res no canvia.

Eco Taronja ha dit...

Tot i els mals resultats no em queda un altra que felicitar-te pel teu bon paper com a candidat. El bac a tornat a ser gran, però sense tu encara ho haguera sigut més . Tal volta la lliçò que podem traure es que si ens presentem a unes eleccions no podem anar a meitat gas, per a fer això més val no presentar-nos.
Que li he de fer, soc ambiciós i no m'agrada perdre ni en els entrenaments, encara que perdre siga consustancial a jugar.

Una abraçada Enric.

Nomdedéu ha dit...

A mi tampoc no m'agrada perdre, i com no pense marxar del BLOC, haurem d'espavilar-nos i aprendre a guanyar.
Una abraçada

Anònim ha dit...

Perdó per la reiteració, però greu errada no enviar sobre amb papereta del BLOC en la propaganda electoral. Es podria fer arribar aquesta qüestió als responsables de properes campanyes per no tornar a errar?

valencià ha dit...

els resultats no han estat tan dolents, ara be, ja ès hora de que anem pensant en fer fora a les diputades de Iniciativa en la seua tasca de síndic de compromís. és l´hora del BLOC de la má dé Enric i Josep maria. en ser la veu del VALENCIANISME DEL BLOC. A LES CORTS VALENCIANES. HI HA QUE FER FORA A LES DIPUTADES MONICA I MIREIA I POSAR A INICIATIVA EN EL SEU LLOC, ES L´HORA DEL BLOC, ENCARA QUEDEN 2 ANYS PER FER-NOS VISIBLES COM A REFERENTS EN EL GRUP PARLAMENTARI DE LES CORTS DEL BLOC.

valencià ha dit...

els resultats no han estat tan dolents, ara be, ja ès hora de que anem pensant en fer fora a les diputades de Iniciativa en la seua tasca de síndic de compromís. és l´hora del BLOC de la má dé Enric i Josep maria. en ser la veu del VALENCIANISME DEL BLOC. A LES CORTS VALENCIANES. HI HA QUE FER FORA A LES DIPUTADES MONICA I MIREIA I POSAR A INICIATIVA EN EL SEU LLOC, ES L´HORA DEL BLOC, ENCARA QUEDEN 2 ANYS PER FER-NOS VISIBLES COM A REFERENTS EN EL GRUP PARLAMENTARI DE LES CORTS DEL BLOC.

Anònim ha dit...

com militant m'han arribat 6 paperetes al meu nom, no sabia que fer amb tantes. si poguera votar 6 voltes, en fin dicen que otra gente no ha recibido ni una sola papeleta al mailing esa ha sido una de tantas claves.

para el anónimo que flipa en colores, lee todo y veras que no todos dicen que sean buenos resultados, comparados con los dos grandes partidos son lamentables. Pero que me digas que te atrae IU porque dice País Valencià, Déu Meu!, primer que no s'ha vist un PCE més castellanista en anys, i tan pobre políticament, ple de gent que són mals polítics, excepte el Torro i mira que te dic que salvaria fins i tot a l'Albiol (ara)(valga'm déu). visto lo visto algunos no saben ni pronunciar PV o se traven quan ho fan des del castellà. Però diguen PV, Comunitat, o el que siga no són valencianistes i si són valencians a vegades no ho pareix, i no vaig a donar moltes raons. Si fórem transversals i tot això, tot el món seria valencià però la cosa és que hi ha una cosa dita Espanya i altra cosa dita València, és un tema que cap nacionalista valencià pot defugir, com un nacionalista espanyol no defuig de l'Espanya dels seus amors. Per a IU ser "valencianista" és com una moda asimètrica al territori i passatgera, si demà donara vots ser de Mart ho serien. Abans IU i PSOE estaven avalencianats, ara són la nova Madrid. Dret d'autodeterminació que proposa IU; primer cafè per a tots, i després, quan anem a utilitzar eixe dret, no existeix ni existirà, per tant mai. L'única via és l'unilateral i parlamentaria. Però si per construir Castella La Re-nova i ofrenar noves glòries a la pàtria dels treballadors, vols votar a IU, allà tu. Que jo no sé on està eixa pàtria dels treballadors, si després tots els obrers i mossos de fàbrica voten PP.

joan cebolla ha dit...

Gràcies i avant. El missatge que tu has transmés en estes eleccions, és l´únic que pot fer viable i creïble al BLOC. Gràcies per obrir camí.

Nomdedéu ha dit...

gràcies Joan, però el cami es fa caminant. Si ningú no continua, hauré fet un atzucac.