15 de juny, 2009

"TRIBUS". Mediterráneo. 18.06.09


Com tinc una tendència poc oculta al friquísme militant, els confessaré que de tant en tant, per refugiar-me de la política o dels estudis, ocupe part del meu (escàs) temps lliure en mirar els programes més absurds de les cadenes de televisió. Tot això per dir que he vist alguns capítols d’un programa que es diu: “Perdidos en la tribu”. No sé si el coneixen, la mecànica és simple, tres famílies peninsulars, han estat traslladades a l’hàbitat de tres tribus, els himba de Namíbia, els bosquimans del desert del Kalahari, i els mentawai de la selva d’Indonèsia. Els concursants han de comportar-se com els aborígens, caçar amb arc, fer cabanes amb els excrements dels animals del ramat, pintar-se i vestir-se com els nadius, diferenciar els rols masculins dels femenins (ai!), o menjar viandes que ací no trobaríem ni en el Rincón Gourmet d’El Corte Inglés! Jo diria que té un interés antropològic, si no fos perquè Mercedes Milà va degradar per sempre més el concepte d’antropologia amb el seu Gran Hermano.

El cas és que m’ha semblat que el format podria traslladar-se a la política. Que passaria si convidaren a Javier Moliner a passar sis mesos al Partit Socialista? O jo hagués de militar un semestre al PP? O si un Calles vingués al BLOC una temporada?

Sí un militant del BLOC fes les pràctiques al PP, s’estressaria. Em fa mal haver de dir-ho, però s’estressaria segur. Tindria la sensació que allà la militància treballa massa. No hi estem acostumats nosaltres, i així ens va. També és de veres que voria que quan fan d’interventors tenen sopar, els paguen el dinar i els hi envien un regalet, així que en tornar vindrien més reivindicatius.
La immersió d’un del PSOE al BLOC seria més o menys traumàtica en funció del corrent, alguns haurien de passar primer un test de capacitació lingüística, i la majoria, descobririen amb estupor que el món és en color i no en blanc i negre. I que “la unidad de la izquierda” és com demanar a Paris Hilton que es pose un panti. Un absurd impossible. Si perden és per culpa d’ells, no nostra.
I el del PP al PSOE? Jo crec que és el que millor s’adaptaria. Al cap i a la fi, el PSOE al govern central no fa res del que va prometre, i el PP no fa més que prometre que faran allò que no van fer quan governaven. Són més, però no són tan diferents.

Però en realitat, crec que seria interessant, si ens coneguérem millor, guanyaria la democràcia. Guanyaria tothom.


20 comentaris:

joan ha dit...

Un reality show politic. Una molt bona idea, Enric. Pero una mica cruel, no? M'explique:

Sempre m'han agradat les histories de ciencia ficcio on es podia viatjar al passat i canviar el decurs de la historia. Pensem per un moment que el PSOE no haguera perdut la Generalitat el 1995. Com seria ara el Pais Valencia? Potser no tan diferent de com es ara amb el PP: l'economia, les infraestructures, els serveis publics, l'urbanisme, la corrupcio, ... no crec que foren molt diferents. El PP i el PSOE son en realitat les dues cares d'una mateixa moneda: la de la mediocritat i el sucursalisme espanyol. Aixo de la immersio d'un del PSOE o del PP en el Bloc seria per tant molt cruel: no haver de trucar a Madrid deu ser molt fort, com en un tractament de desintoxicacio de drogodependents, no?

Josep Miquel Porcar Mallen ha dit...

No aguantarien, no son capasos la veritat, i si algu del bloc aniria al PP o al PSOE ise partit guanyaria vots perque damunt de popularitat nhi hauria travall ben fet.
Pero algu del PP o el PSOE en el Bloc, no, crec que el concurs el pedrien pronte.

el tropilla ha dit...

Perdona, si haveu d'enviar a algú al Pp m'ofereixo de voluntari. Voldria compartir una campanya electoral amb "pijas" brontzejades d'Uva, operacions estétiques, modelitos atrevits i glamour filisteu.
Envieu-me a mi que soc prescindible, per alló de l'erótica del poder i tal, sobretot del poder erótic.

Al psoe no m'envieu per favor, que al país valencià tenen pinta de no possar massa canapés i que els sanwitxos de les seues recepcions estan massa durs.

I ni de broma a IU, que em faria mal el sopar i a aquestes edats no estic per gastroenteritis.

Un abraç.

el tropilla ha dit...

Perdona, si haveu d'enviar a algú al Pp m'ofereixo de voluntari. Voldria compartir una campanya electoral amb "pijas" brontzejades d'Uva, operacions estétiques, modelitos atrevits i glamour filisteu.
Envieu-me a mi que soc prescindible, per alló de l'erótica del poder i tal, sobretot del poder erótic.

Al psoe no m'envieu per favor, que al país valencià tenen pinta de no possar massa canapés i que els sanwitxos de les seues recepcions estan massa durs.

I ni de broma a IU, que em faria mal el sopar i a aquestes edats no estic per gastroenteritis.

Un abraç.

Anònim ha dit...

Tropilla,no es per portar-te la contraria,però crec que com tu opinen molts,i esteu ben equivocats.Mira,es té per sentat,que les nenes guapes són totes del PP.No sé d'on es treu esta falsetat;de veritat que està molt arrelada en els pensaments arcaics de molta gent,encara que és prou d'entendre i perdonable després de tant anys on només eren guapes i boniques i ben vestidetes les xiquetes de papá.Pero ara,fills meus ,les coses ja no són aixina.Pareix que viviu dormint amb les reminiscències d'aquell passat gens gloriós.No et negue ,que passa això encara per molts llocs,però fem el que siga perque deixe de ser-ho¿no?.Avui,ara mateix, el anar ben vestideta i mona ja no és privatiu de les nenes peperes;en tot cas és privatiu d'aquelles que els agrada la moda i dur-la,res més.Inclús veus cares que abans les arxivaries entre les pijes-riques-filles de papá i estaries en un gran error.Passa el mateix que passa amb la cultura.Abans res de res per els pobres que havien d'anar al camp i encara gràcies,però ara això ja està molt superat.Ara no es pot pensar ja això.Ara,el o la que val, té els estudis que ha volgut fer.Aixina que ,tropilla,no te'n vajes al PP ni a cap altre partit en busca de pijes ni res,perque ho pots trobar al partit de les teues ideologies,home...vinga no te'n vajes.Segurament ho has dit en plan broma però per si no ha estat aixina ,jo t'he avisat.No val la pena que fages transhumància partidista,home.
De tota manera,no et negue que encara falta molt per conseguir,i este molt que falta per guanyar ,és el que fa que moltes persones pensen de la manera que tu t'has expresar,suposadament, en broma.(Si veres la cara de pija que tinc jo,(jeje,jaja) i res més lluny de la realitat...)
El nou post d'Enric ha estat molt entretingut i amb ingeni.

Tonet ha dit...

Pel que es diu en algun lloc, açò d'intercanvi de 'tribus' el BLOC ho vol fer per les pròximes autonòmiques,IPV+ProjecteObert+BLOCno sé si alguna d'eixes tribus seran antropòfags i a algú se'l berenaran posant-lo a la cassola amb pataquetes.

Tonet ha dit...

Volia felicitar des d'ací al nou col.lectiu del BLOC Cabanes-Pla de l'Arc especialment a Verònica i a tots els que han fet possible que eixe col.lectiu tirarà endavant.

el tropilla ha dit...

la veritat és que tens raó Laura, el món pijil fa temps que està estés... recorde algunes (moltes) militants de maulets en els meus temps, i la majoria de les JERC... clar que l'estética era una altra, pero hi hauria que veure-les ara.En Iu també, cal possar eixemples?

Tranquil.la, no aniré a cap lloc, a no ser que se m'envie... la veritat és que en aquesta trib, encara que tinguem tendència a "holocausto canibal" s'està bé...

Anònim ha dit...

No és que el món pijil-com tu l'anomenes-estiga més estés,jo crec, i no tinc gens de por d'enganyar-me,que el que passa és que la estètica de tot ha canviat,inclosa-com no-la de les persones,i el que és molt més important,és el canvi d'idees.La forma de pensar y de vore la realitat tambè.Si a tot això li afexiges que a" nadie amarga un dulce",a tots ens agrada anar guapos,portar aquell jersey o aquell conjunt tan mono,i a mi em pareix perfecte;el que no em parexeria perfecte és que continuaren portant-ho només les nenes de papá,quan ,la majoria,ni s'ho havien currat,ho tenien per un fet tan azaròs com nèixer de pares rics.Estic més que segura que estàs amb este pensament meu, completament d'acord.Ara ha canviat,per fortuna.I és el que voliem,no?.
M'alegre de que no te'n vages per un motiu sense pes específic,tropilla,ací s'està molt bé.I crec que el nostre holocauste es la Llibertat,la nostra i la de tots,encaminar algún despistat que no sap per on va,per manca d'informació i formació,no perdre el bon humor,perque això és algo que ajuda molt a vore la part positiva de tot,i de trobar-mos més a gust,saber utilitzar bé l'abecedari per fer les nostres queixes,diferències,reclamacions,demanar el que ens pertoca i posar-mos els drapets de moda...tot això em sona que està requetebé i que tots els holocaustes foren aixina.En definitiva,anar posant granets de sorra,que, "de mica en mica s'omple la pica,piano,piano si arriva lontano"i si hem d'omplir piques i arrivare lontano,més val que no estem negatius,ni discutint sempre,millor fer-mos notar de bones maneres i ja anirem aconseguint el que volem.Ah i amb els drapets tan monos que hi ha pels aparadors a qui li agrade portar-los.Això no es il·legal.
Uyyy¿li he furtat l'homilia al capellà ,jaja?. Vinga,abraçada a tots.

Anònim ha dit...

Parleu molt d'immersió de tribus, del PP en el BLOC i del PSOE en el BLOC, però que seria si el BLOC fes una immersió en la tribu del PP?... Heu anat últimament per TORREBLANCA? que fa el sr.JOSEP VICENT RUBERT del BLOC, com a tinent alcalde, amb el SR. PERAIRE alcalde del PP?. Repartir injustícia, això fant, es suposa que el que aproba l'alcalde es compartit pel seu equip de govern, dins del qual està el nomenat RUBERT, tots estan dins del mateix pot. Per circunstàncies personals, els del bloc m'han decepcionat, crie que ereu valencians, però veig que tots esteu pel mateix interés. Us pregue que llegiu la noticia pública en http://www.pv.ccoo.es/nord/, la notícia que es refereix a l'alcalde de Torreblanca. Sr.Nomdedeu, a veure si mire un poc mes el que fan els seus subordinats, perquè si hem de camviar el govern els faran falta molts vots. si es vol dirigir a mi li deixe el meu correu, no m'amague. SOFIAPORTOLES@TERRA.ES. mOLTES GRÀCIES.

Nomdedéu ha dit...

Sofia, com jo tampoc no m'amague, li contestaré pel mateix lloc.
Rubert no és subordinat meu, és company de partit. Rubert va ser un bon alcalde a Torreblanca amb un pacte amb el PSOE. Pacte que va complir escrupulosament. Desgraciadament, el cap de llista del PSOE, no va fer el mateix. El seu partidisme i la seua incompetència van fer que fóra del tot impossible continuar treballant plegats.
L'artícle proposa un joc de militàncies, no parla de governs. El BLOC permet governar al PSOE en molts pobles del país, en molts (el PSOE, en canvi, sempre ens ha trait on qui havia de tenir l'alcaldia era el BLOC), i en alguns pocs, com el cas de Torreblanca, al PP.
Un govern bipartit, implica que cada partit és directament responsable de les seues àrees i solidariament responsables de les del soci. Això és el que no va entendre el PSOE local, i per això a Torreblanca es va optar per esta solució.
Desconéc les raons per les quals vosté està decebuda i si vol que en parlem en privat, estaré encantat (enric.nomdedeu@castello.es), però dir que només son valencians els que vosté considera oportú, és una miqueta massa, trobe.
Jo no gosaria dir que un partit (o un particular) deixa de ser valencià per votar esta o aquella cosa. Li pregue que recapacite sobre el tema.
L'oferta de contestar-li en privat sobre qualsevol dubte segueix en peu, però trobe que si està desigustada amb alguna decissió de l'equip de govern, o de l'alcalde, i creu que el BLOC té aguna resposabilitat (per acció o omisió), hauria de dirigir-se directament al BLOC de Torreblanca.
Rubert (i altres companys i companyes) és una persona absolutament accessible, que compta, a més, no només amb el meu suport, sinó amb la meua admiració.
Cordialment

PS. He llegit la notícia. Hauria de conéixer més dades, però així d'entrada, l'actitud del Sr. Alcalde em sembla molt difícil de justíficar. Però també veig que és ell personalment qui assumeix totes les responsabilitats, i això em fa pensar, que algú a l'equip de goven (probablement el BLOC) l'haurà advertit que no donaran suport a eixa actitud. Però axiò no són més que suposicions meues.

milio ha dit...

Jo me'n aniria amb les negres que ha posat Enric per a il·lustrar l'article (les de la primera foto, eh, que deuen ser les més pijes de la tribu). Més que res perquè si no ens espavilem encara se'ns adelantarà el PP. Ja estic veientes aquestes de la foto en el pròxim miting del PP: "Los Himba con Francisco Camps"

Anònim ha dit...

Agradeceré información sobre una cuestión.
Cómo puedo saber si una cafetería, bar o similar tiene permiso del Ayuntamiento para poner mesas y sillas en la acera?.
Agradecido,
Pep

Nomdedéu ha dit...

No sé si la informació és pública o és senzill que li la faciliten.
Enviem el nom del bar, i sobretot, l'adreça exacta a enric.nomdedeu@castello.es, i jo li contestaré encantat dient-li si té permís d'ocupació de via pública.

Enric 2 ha dit...

Escolta, Enric, com després de tindre el fill o filla (no sé el que és) segueixes igual d'actiu, tant en el càrrec del partit com en política, ia més seguisques estudiant seràs el meu heroi, és més, me baixaré una foto teual, l'emmarcarés i li posaré ciris- Només falta que escrigues un "Castelló segon" ;).

Nomdedéu ha dit...

Filla, Gal·la.
De moment, només tinc la nota de l'únic examet que ja he fet, i va ser en plena campanya electoral. un 9, la millor de la classe. Em faig un poc el xulet, però m'ho he guanyat.
Els altres dos no sé com anian, els estic estudiant ara, però com està el part pel mig, i el plenari a punt de caure... ja vorem.
Novetats editorials? Espere que sí, i m'agradaria que foren dues. No puc dir més.

Anònim ha dit...

NOMDEDEU BOSS JAAAAAAAAAAAAAAAAA MORERA,PEPA,PAÑELLA FORAAAAAAAAAA DONEU FASTIC.

Nomdedéu ha dit...

Per favor, resteu polits en este bloc. Cada persona que diga el que vulga, però no cal ofendre ningú. Gràcies

Enric 2 ha dit...

Bueno, Enric, passet a passet. Enhorabona per la nota i que vaja bé el final de l'embaràs.

Nomdedéu ha dit...

gràcies