21 d’agost, 2009

"LÍNA MAGINOT" -Levante-EMV- 21.08.09

Vicent Sales té complex de Zola. És tan ambiciós que si jo anés davant d’ell en les llistes del PP no dormiria tranquil. Sembla tenir molt clar el que vol, i té pressa. Supose que és per això que els seus articles en premsa tenen vocació incendiària i un to desmesurat i arrogant. Usa una retòrica que dia a dia s’assembla més a la de Jimenez Losantos, però sense l’erudició del polèmic i maleducat periodista.
Intuisc que és la seua manera d’intentar guanyar-se uns galons, de dir-li a l’estructura del partit, "ací teniu l’enfant terrible que estaveu esperant". Critica durament al socialisme local (cosa que ni em va ni em ve), però de vegades ho fa des de la demagògia més barata, i això em sap greu, perquè tinc a Sales per un home intel·ligent. Però no s’atura, busca el cos a cos amb Ministres o amb la Vicepresidenta del Govern central (tots ells ignoren la teua existència, amic Vicent, no t’hi escarrasses), com si ser regidor de Castelló li semblés poca cosa. En això copia a Moliner que va escriure un efímer bloc en el que dirigia una carta setmanal al President del Govern. No contesten sobre la N-340, com van a contestar les missives del Vice!
Sales és funcionari en comissió de serveis. És evident que és un dret dels funcionaris d’educació, però és obvi que tots no ho tenen ni ho aconsegueixen amb la celeritat que ho va aconseguir ell. "Vols anar en les llistes del PP, Vicent?", "només si m’allibereu, que no vull perjudicar els companys d’institut (com si desenes de professors no ho compatibilitzaren)", "alliberar-te no podem, però et telefonarà Baila". I ja està en comissió de serveis. (Ara corre a xivar-te a Cospedal, dis-li que vos espien, que serà la forma de confirmar el que jo dic).
Doncs bé, el comissionat Sales (tinc la sensació que no és l’únic en el PP local) critica dia sí, dia també, que Calles siga Delegat Provincial de Treball. La comissió de serveis és un dret dels funcionaris, ser delegat de treball un dret de tots els ciutadans. I l’acusa de no complir l’horari. Jo no ho sé, però els repte a tots dos a explicar públicament com compatibilitzen els horaris i els sous.
Malgrat que ho semble, no volia criticar a Sales en este article. L’escric després de llegir el que Juli Domingo li dedica, amb crítiques gens vetllades a la seua dona. Això no està bé. Crec que la política necessita una "lína Maginot". Quan l’any 2003 em vaig incorporar a l’Ajuntament, un regidor del PSOE anava fent preguntes per Castelló de qui era jo, d’on venia, i buscant temes sensibles per poder-me fer mal. Sense èxit. En esta corporació, en privat, això sí, vaig escoltar estupefacte com una regidora del PP coneixia els horaris de treball de la meua dona i es permetia el luxe d’opinar sobre ella en clau política. Això és inacceptable. Que per culpa d’uns quants la política s’està convertint en un dipòsit de purins, és evident, i si alguns electes es troben còmodes rebolcant-se al fem és el seu problema, però la família ni tocar-la. És el mínim de decència que cal esperar.

2 comentaris:

Tonet ha dit...

Sembla que la gent del PP-PSOE una volta esgotats els arguments polítics es dediquen a vore qui la té més llarga ( la llista de despropòsits i xoriços, és clar) i la gent veu els polítics com unes persones que estan tot el dia barallant-se sense aclarir res. Esperem i confiem que el ventilador de la merda no arribe a altres polítics que si volen fer política.

Anònim ha dit...

Si Tonet, es tot un model amagat baix un pseudònim.