15 de juliol, 2010

"ALCALDESSA PER UN DIA" - Mediterráneo -14.07.10

Als més grans, segurament el títol els deu recrodar un mític programa dels seixanta, que es deia “Reina por un día” i que presentaven José Luís Barcelona i Mario Cabré. Però en realitat és una web que destapa una mentida del PP local. Atents a l’explicació.
Pérez Macián, responsable de la hisenda municipal, va comparèixer dilluns passat davant del Consell de Participació Ciutadana, i va informar als presents que l’any 2011 no hi hauria Pressupostos Participatius. Culpava sense cap mena de rigor intel•lectual, i sense cap mena de rubor epidèrmic, a Rodríguez Zapatero.
És cert que Zapatero ha decretat la prohibició dels ajuntaments d’endeutar-se més. Una decisió que, si bé és discutible, no justifica per si sola la desaparició dels Pressupostos Participatius.
L’any 2010, l’equip de govern va pressupostar quasi 39 milions d’euros d’inversió. I només el 19’59% venien de préstecs. Per tant, vaig suggerir a Pérez Macián que el milió d’euros dels pressupostos participatius no isqueren del préstec, sinó del 80% dels altres recursos. Només va poder dir que eixos diners estaven condicionats a la venda de sòl, i em va haver de reconèixer que no s’havia venut res. I per tant (això no ho va voler reconèixer) que els seus pressupostos eren una mera ficció. A caixa
, xifra real, només hi ha 15.000 euros.
Hi ha més solucions per salvar la participació ciutadana als pressupostos, només cal fer com a Elx, per exemple, i delimitar un percentatge, el que siga, sobre el pressupost. Siga quin siga el pressupost. No volen. Jo crec que un President d’Associació de Veïns ho va explicar molt bé quan argumentava que sent any electoral el 2011 el que
vol el PP és que desaparega el control del Consell, per poder anar barri per barri a passar la mà per l’esquena dels veïns i prometre dos banquets o una plaça, “però no digueu res , que no hi ha diners per tots”, en la seua més rància tradició clientelista.
El PP de Castelló menteix. Entren a www.alcaldesaporundia.com, una web de l’Ajuntament d’Alacant, amb majoria absoluta del PP, on articula els pressupostos participatius del 2011. Allà sí i ací no. T’he pillat Macián. Et creixerà el nas.

2 comentaris:

B3N3 ha dit...

Será una lastima que sea el tiempo el que te de la razón. Una vez más vemos que los partidos politicos tienen que ver poco en las "politicas" municipales.

Anònim ha dit...

Enric:
Una pregunta.
¿Donde puedo conseguir un mapa de ubicación de soportes (o como se llamen) para amarrar las bicis privadas?.
Lo pregunto aquí, porque la respuesta puede interesar a otras personas.
Saludos.