10 de febrer, 2011

"DONAR EXPLICACIONS" - Mediterráneo -10.02.11


Hi ha polítics que es queixen que a la gent no li interessa la política, que no es preocupen per la governança de la ciutat, que no s’impliquen. Alguns polítics creuen que la gent no s’interroga sobre el que fem. Són els polítics que mai no han preguntat a la gent què volen que fem amb el seu vot.
Si alguna cosa he aprés estos anys a la política, és justament el contrari. Que la gent té preguntes per fer-nos, i que agraeix les explicacions, la informació, que retem comptes. Al cap i a la fi, no hauríem d’oblidar que ens paguen el jornal.
Els sopars de (Re)programa Castelló estan sent paradigmàtics en este sentit. La gent acudeix amb ganes de preguntar, però també d’opinar. I al BLOC li ha està sent molt útil, i a mi com candidat a l’alcaldia encara més. No puc concebre la política sense el retorn de la informació. Vull dir que no li trobe sentit a la política del discurs a canvi d'un aplaudiment amable o una indiferència militant. Sóc partidari de la política de comunicació. I això vol dir anar i vindre, que hi haja un retorn a les propostes, que la gent conteste al que diem o, millor encara, que participe de la redacció del nostre discurs. És que els representem a ells! Sembla que hi ha qui ho oblida.
Dimarts, vam celebrar un acte públic (aprofite per agrair als particular i a les associacions que van vindre) on explicàvem els pressupostos municipals. Ja fa tres anys que el fem. I a la gent li interessa. Subratllàvem les contradiccions dels pressupostos, i les nostres propostes per millorar-lo. Altres prefereixen explicar la seua batalla personal contra el “lado oscuro”, i els que manen prefereixen no explicar res, no siga cas que la gent s'adone que ens governa un equip desfondat, amb mala traça i sense idees.
Alguna gent pregunta: Per què ho fa el BLOC i no l’Ajuntament? I jo no sé que dir, possiblement perquè qui hui governa la ciutat no entén la política com l’entenem nosaltres. Este acte és un exercici de responsabilitat, de transparència, de proximitat. Tres característiques que crec que ens acompanyen en la nostra forma de fer oposició, i que continuaran en el nostre ADN polític quan assumim responsabilitats de govern.