14 de febrer, 2011

"PREMIS POLITICS" - COPE Castelló - 14.02.11


Sec a escriure poques hores abans de que al Teatre Real de Madrid es celebre el vinté aniversari dels Premis Goya. Els premis que atorga anualment l’Acadèmia de les Arts Cinematogràfiques casolanes, en una còpia mimètica i segurament útil de la cerimònia americana dels Oscar.
Es tracta de posar en relleu tot allò de bo que la indústria cinematogràfica ha fet al llarg de l’any, i premiar-se els uns als altres en les diferents categories de millors actors i actrius principals, de repartiment, novells, millor pel·lícula, banda sonora, efectes especials, maquillatge, direcció...
Pense que tindria la seua gràcia que una hipotètica Acadèmia de les (males) Arts Polítiques atorgués enguany els seus premis, coincidint que és any electoral. I se m’acut imaginar-ne les nominacions.
Hi ha alguns premis que tenen un clar favorit. Per exemple el Premi al millor vestuari, on Francisco Camps té tots els números (rojos) per guanyar. O el premi al millor “cameo”, que es dóna per segur recaurà en Elvira Fayos, per la seua breu aparició en la pel·lícula “GMS”.
La millor banda sonora serà sens dubte per les societats musicals valencianes, que no han deixat de posar música a les nostres festes i actes commemoratius, malgrat que el Consell tarde mesos i mesos en pagar les subvencions injustament retallades.
En la categoria de millor actor revelació la cosa està més disputada, hi ha un empat tècnic en les travesses entre Vicent Sales per “Trepa” i Mario Edo per “El follonero. The movi”. Per la seua banda, Juan Maria Calles és el màxim favorit per la categoria de curt metratge.
En la categoria de millor actriu, apareix amb força Amparo Marco, pel remake del clàssic “Durmiendo con el enemigo”. Tot i que tindrà forta competència en l’actuació de Beatriz Gascó a “La teniente O’Neil” i Carmen Albert en “Desaparecida”.
El premi al millor actor principal, serà un dels més disputats. La interpretació de Francesc Colomer en “La Sexta sentido” ha agradat molt als fans del intèrpret que es va donar a conèixer pel seu paper d’Actor Secundari Bob. Però també sona amb força Javier Moliner que després d’una interessant carrera com actor de repartiment (“Mestrets”, “Taxidèrmia”, “La grande bouffe”, etc) assumeix el seu primer protagonista en “L’adjunt”, de “Peramunt Comdy”.
Mentre que al BLOC sembla que se li reserva el premi extraordinari a la producció en versió original subtitulada. El millor maquillatge serà ex aequo per a JJ Pérez Macián i Pepe Masip, per la seua habilitat en maquillar els pressupostos municipals.
On sembla que la cosa està més que clara és en la categoria del millor guió original. El fiscal ho té tot a favor per alçar el màxim guardó per la trama de “Prescription”, pel·lícula protagonitzada per Carlos Fabra, dels Fabra de tota la vida; qui rebrà a més a més el Premi honorífic de l’Acadèmia per la seua llarga trajectòria.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I el premi per al millor guionista per a Enric Nomdedéu.

Nomdedéu ha dit...

gràcies, és un divertimento. O no.