03 de febrer, 2011

FAL·LÀCIA AD HOMINEM


De totes les fal·làcies, la que deixa en pitjor lloc a qui l’emet, és sense dubte l’ad hominem, consistent en replicar a una afirmació o a un argument referint-se a la persona que l'ha formulat en lloc de referir-se a la propi argument o afirmació. I dic que és la pitjor perquè evidencia no només la moral de qui ho fa, sinó també la seua falta d’arguments intel·ligents per refutar les idees exposades.

Aquesta setmana, a un diari digital me n’han dedicat una. Qui hi ha darrera és un personatge ben conegut per les seues vinculacions ideològiques, pels seus problemes laborals i les seues visites als jutjats arrossegat per la seua lleugeresa a l’hora d’escriure. Però només dient això, i sense relatar amb detall el seu currículum, ja estic en perill de contestar la seua fal·làcia ad hominem, amb igual manca d’estil. No ho faré.

Argumentaré amb una imatge crec que el suficientment nítida per poder llegir que es tracta d'un títol propi de Segon Cicle, expedit per la Universitat d'Alcalá de Henares. Afegiré que en una cosa té raó, al títol no hi figura en lloc el mot “llicenciat”. Però és ben sabut (sembla que no per tothom) que el segon cicle universitari, t’acredita com llicenciat/ada, arquitecte o enginyer/a. Tractant-se d’estudis jurídico-econòmics, sembla que la tradició aconsella parlar de llicenciatura. No s’entendria un títol d’Arquitecte o Enginyer en Relacions Industrials...però si li agrada més.

En tot cas, si això és tot el que ha de criticar de la meva feina, ja em quede més tranquil. Espere que vosaltres també2 comentaris:

Pau ha dit...

Jo a voltes al.lucine amb alguns suposats periodistes. Resulta que Enric Nomdedeu ha de demostrar açò i allò altre, en canvi un tio anomenat Cesar Vidal que va obtenir una llicenciatura en història, en els EUA, en una universitat no reconeguda ni tan sols pel propi departament d'educació nord-americà i que es propietat d'una secta luterana, pot donàrseles "d'expert historiador" permetent-se el luxe, fins i tot, d´humiliar a una persona, que té (al menys oficialment) la mateixa formació que ell, anomenant-lo "el bachiller Montilla" ( mana collons que tinga que defensar Montilla).
Molt d'anim Enric, si es claven en tú es perque vas pel bon camí i els destorbes a ells.

Nomdedéu ha dit...

És graciós perquè el tio diu que a l'equip de govern, o a l'ajuntament estan preocupats per això. Una bajanada. No crec que a ningú puga interessar-li això amb la que està caient.
Però propose que algú investigue si tots els membres de l'equip de govern tenen la titulació que ha figurat algún colp en la documentació electoral.