18 de juny, 2009

"DE CORRUPCIONS I URNES". Levante-EMV. 20.06.09

Que en les files d’un partit polític hi haja un o diversos imputats en delictes, no significa que tot el que el partit fa estiga malament, que les decisions que pren en matèria econòmica o urbanística, pose per cas, siguen errònies. Pot invalidar èticament una opció que es veu incapaç de desfer-se d’una ovella negra però, mal que li pese a alguns, això no invalida, per negatives, les seus polítiques. Un hospital pot salvar vides, malgrat que l’empresari que l’ha construït, el polític que l’ha decidit, o el banc que l’ha finançat, tinga una moral dubtosa o una ètica absent.
I això ho hauran d’aprendre totes les oposicions. I dic totes, perquè sovint els qui fan d’oposició allà o ací, estan al govern ací o allà. I mantenen discursos estridentment contradictoris.
D’altra banda, que les urnes ratifiquen unes polítiques amb un vot massiu, no significa que tots i cada un dels membres del partit tinguen un certificat de penals immaculat. De fet, ni tan sols significa que tots els votants estiguen d’acord amb totes i cada una de les propostes o actuacions del partit guanyador. No significa que tinguen carta blanca per vulnerar la llei, o per fer el que els hi vinga en gana, sense preocupar-se de res més. Les urnes donen, per exemple, la condició de Molt Honorable, no la de Molt Honrat.
I això ho haurien d’aprendre tots els governs. I ací dic tots, pel mateix que he dit abans. De fet, el que he dit abans i el que dic ara, si fa no fa, és el mateix. I val per a tots els partits. També pel meu.
S’enganyen aquells qui pretenen ser la reserva moral de la política, i es presenten com si tingueren un currículum col·lectiu sense màcula. Sobretot, perquè no el tenen. El socialisme no és la reserva ètica de res. Van celebrar fa poc 125 anys d’història, només van poder celebrar, però "100 años de honradez". Els 25 que falten són els últims. Quan jo dic això, alguns socialistes es disgusten i em diuen que faig el joc al PP, i que llance el missatge que tots som iguals. No és cert. Tots no ho som. El BLOC té vora 400 càrrecs públics, en l’oposició i en governs, i cap imputat. I a més a més, té mecanismes correctors que funcionen. Mentre he estat a l’Executiva Nacional, hem expulsat tres càrrecs públics (cap per corrupció), i els assegure que és dur haver de fer-ho quan no en tens milers. Però qui trenca amb els codis del partit, va fora. Ens hem de vacunar per no convertir-nos en un partit com els altres.
I s’enganya també el PSOE en un altra cosa. Quan dic que en les seues files hi ha també imputats, no estic dient que tots són iguals, el que faig és desqualificar-los a ells com alternativa a un PP, esquitat de corrupció a tots els nivells. A tots. Només cal agafar el diari dia sí dia també. Qui banalitza el tema de la corrupció, un tema que està destrossant la vida pública, no és qui assenyala amb el dit als imputats com fa el BLOC, sinó qui els assenyala amb una mà, mentre amb l’altra amaga la darrera citació judicial contra un dels seus.

33 comentaris:

Tonet ha dit...

El pitjor de tot açò és quan la gent comença a pensar que tots els polítics són iguals i l'abstenció a l'hora de votar augmenta perquè poc a poc n'hi ha més gent que desconfia dels polítics i en lloc d'intentar canviar de polítics se'n va a casa i passa d'anar a votar. Cal lluitar contra l'abstenció que només que beneficia als partits majoritaris i cal fer esforços per donar a conéixer que tots no són igual.

Nomdedéu ha dit...

Per això fan eixe discurs. L'abstenció beneficia al PP i al PSOE, i quan la gent s'allunya de la poítica, s'allunya proporcionalment de tots. I nosaltres, per les nostres propies limitacions i per les imposdes, estem en unes xifres en les que qualsevol deserció ens deixa fora.

Josep ha dit...

I vostè creu que el País Valencià té solució?

Nomdedéu ha dit...

El País no és un problema, té problemes. Es refereix vosté a algun problema en concret?

Josep ha dit...

Seguir votant els que et furten la cartera.

Que el PP tinga majoria, això sí que és un problema.

Nomdedéu ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Nomdedéu ha dit...

Complicat, sí. Al País Basc també governen els que els hi furte la cartera, i a Catalunya, una part dels que governen els hi furten la cartera. I a Galícia, els que governen ara, i una part dels que ho feien abans, els furtàven i furten la cartera.
El nostre cas és més singular. Governa amb majoria absoluta els que ofrenen noves glories a Espanya, i la principal alternativa no vol fer altre que ofrenar noves glòries a Espanya.
Mal panorama per als que creiem en la singularitat i viabilitat d'este país.
Però el problema no seria menor si tinguera la majoria el PSOE. Possiblement algunes lleis, des del punt de vista social serien més compartibles (tot i que els fonaments socals i econòmics del govern Zapatero, són peronistes, no socialistes ni socialdemòcrates). Però des del punt de vista nacional...què vols que et diga. És un fenòmen interessant, hi ha més valencianoparlants al PP que al PSOE, "la gent d'ací" (concepte si volem una miqueta fastigós) vota molt més al PP que al PSOE.
L'empresariat, les fortunes vealencianes, tenen els seus objectius econòmics fora del país. Només girarien els ulls cap a dins, si cregueren en l'oportunitat de negoci "local".
Darrera de la importació de sabates a baix preu de la xina, hi ha empresaris del calcer d'Elx, darrera de les importacions que ens fan competència deslleial de cítrics del magrib o de Sudàfrica, hi ha capital valencià. Per tant una part fonamental dels stakeholders que podrien pressionar el govern fer polítiques més favorables a l'estructura industrial, agrícola i comercial valenciana, no operen, perquè tenen el seus interessos arreu.
El PP ha sabut contestar molt bé a la pregunta que la societat valenciana es va formular el 1992.
Aleshores Sevilla tenia AVE i Expò, Madrid AVE i Capitalitat cultural europea, i Barcelona jocs olimpics. "I nosaltres què?" preguntaven els valencians.
I va arribar el PP amb els "eventos", i els tocà governar en època de vaques grasses. Ara que les coses vam maldades, ha elaborat un discurs victimista (que mantindran mentre no governen a l'Estat)
Esta és una anàlisi de grans trets, de la realitat electoral valenciana.
Si a axiò hi afegeixes el errors propis, la incapacitat de generar discurs il·lusionador, "l'apagó informatiu" al que ens tenen sotmés, el nacionalisme valencià té greus dificultats per fer arribar el seu missatge.
Un missatge que crec sincerament que evoluciona en positiu, tot i que crec, tornem a errar-la en l'estratègia.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb Tonet.
¿Que vols dir amb això de l'estratègia Enric?

Anònim ha dit...

Jo també crec que "tornem a errar en l'estratègia". I ens falta moooolta autoestima, cavallers: autoestima del valencianisme i del nacionalisme.

Pep

Nomdedéu ha dit...

Jo també estic d'acord amb Tonet.
L'estratègia?
Ho he explicat en algun lloc. Crec que apostem pel sistema Florentino, de fitxar figures i pseudofigures. Algunes d'elles només serveixen per vendre samarretes com...com...Beckam.
Jo sóc més de Guardiola. Cal ser dur amb la gent de casa, fer-los entrenar, suar, treballar, però també donar-los-hi minuts, esperonar-los, transmetre confiança, lideratge i lideratges, fer pinya, consolidar equip.
Jo no dic que no es puga o dega fitxar algú, però la base és la pedrera, que és a que sent els colors, no els mercenaris.
Guardiola ha sabut liderar un equip, distribuint responsabilitats, però sent molt exigent des de l'excel·lència en la seua tasca de pau de paller.
Ha guanyat totes les copeticions amb una base de 7 o 8 jugadors de la pedrera. A la copa d'Europa jugaven uns (europees), a la copa del rei (valenianes i municipals) uns altres i a les generals (espanyoles) feia canvis. Però la base era la mateixa. Bons jugadors, compromesos, que s'estimen els colors, el club...
I qui és més determinant Puyo o Bekam, Iniesta o Figo. Jo no dic que no ens vaja bé un fitxatge determint per jugar un partit concret, però segur que hem de fitxar gent que no és millor que la de la pedrera? Gent que en els seus clubs no ha demostrat res que no hagen demostrat els nostres "jugadors"? Segur que té sentit fitxar en un club que juga en categories inferiors?
Depén de si volem guanyar el campionat o vendre samarretes.

Enric 2 ha dit...

Home, fútbol i política, només falta bous (per a mi al tombet).

El cas és que no crec que siga incompatible la pedrera amb el "fitxatge" de jugadors; de fet no ho és, fins i tot el Barça de Guardiola en va fitzar (Keita, Alves, Touré...). Fins i tot l'equip de la cantera per antonomàssia de la Lliga, l'Athletic, fitxa jugadors, encara que bascos, però en fitxa (no crec que a estes altures el Bloc vaja a fitxar biolorrussos). I de fitxatges hi ha de moltes classes: o un Beckam per vendre samarretes o un mig centre bregador.

Desgracaidament el Bloc no és ni el Barça ni el Madrid, és com a molt el València o el vila-real, i estos clubs acaben fitxant, jugadors amb experiència (Pirés) i joves promeses (Silva o el castellonenc Pablo Hernández).

Si el Bloc vol ser l'Espai valencuià de Progrés, el normal és que s'acoste o tracte que se li apropen a aquells sectors valencianistes i progressistes, i com a mínim parlar i duscutir, més enllà de noms. Encara que tots aquells que estan sonant per la premsa crec que encaixarien en eixe perfil, sempre i quan ambdues parts vulguen.
Si és així jo estic cdisposat a comprar-me l'abonament o a fer-me soci, per què no?

Anònim ha dit...

El problema és si els que fitxes volen realment treballar i es creuen el projecte, o vénen al nostre equip perquè ja ningú els vol fitxar. Jo considere que el que el que ha de fer el BLOC és decidir-se si vol estar a l'esquerra del PSOE i, per tant, arribar a un 8-10% de l'ectorat escassament (i amb dura competència amb EU que sempre ens guanyarà, encara que per poc a les autonòmiques)o si pretén arribar a un 15-20% de l'electorat amb una política socialdemòcrata i de centre-esquerra (en alguns pobles s'obté eixe resultat). No cal dir que jo m'apunte a la segona opció, molt més realista, possibilista i pragmàtica. I, a més, cada vegada crec menys en les essències i que només nosaltres óm els bons.

Nomdedéu ha dit...

Sí ja ho he dit, que no dic que no claga fitxar. Que em sembla bé sí hi ha algú interessant que se'l fitxe.
El meu nebot menut es va passar del Barça al Madrid perquè era seguidor de Figo. Ja vus tu! Però eixes coses passen.
Però el que dic és que no cal fitxar un centrecampista mediocre si en tens tres de mediocres. O en fitxes un de bo que aporte alguna o cosa o tirar és tirar diners.
Els noms que estan en la premsa, com tu dius, han contestat. Han contestat dient que volen jugar en el realmadrid, o que han abandonat definitivament l'alta competició. La qual cosa pot ser estratègia negociadora, clar, o pot significar que qui ha de fer els fitxatges ha parlat sense conéixer el mercat o la voluntat de les pretses estrelles.
El BLOC és un club, però l'Espai Valencià de Progrés ha de ser més que un club, per tant, ha de servir per que es puguen setir còmodes els fitxatges, jugant al costat dels nostres Puyols, Piqués i Iniestas.
Ací la històra és que alguns jugadors es queden sense club l'any que ve, i si volen jugar al nostre, han de moure fitxa. No estan en condicions de negociar molt, o amb nosaltres o no jugaran en primera. I amb nosaltres, si no ho fem bé, tampoc no tenim seguretat de classiicar-nos per la Uefa.
I un altra cosa encara, dins el símil futbolista, fitxa el club, es posen la samarreta del club, treballen per al club, o res.
Mig pensionistes en este joc no n'hi ha.
El Castelló ho pateix. No fitxa el club sinó Osuna, i si donen un mínim resultat se'ls ven, perquè pesa més a figura de representant que d'home de l'estructura del club.
I això no ho vull per al meu de club.
La història està plena d'aventgurers en política, que canvien de club buscant jugar en primera. Els hi ensenyes, els entrenes, els dones minuts, i al final se'n van.
I qui més ha patit això és la Unión Deportiva Izquierda Unida (antes Athletico PC), que ha vist com la seua gent que volia fer política fugien en un degoteig innoble bàsicament al PSOE.
La cultura política de la gent que ve d'allà m'espanta en general. I ha gent honesta, clar, però en general espanta.
Colomer va passar del PC al PCPE, per qüestions ideològiques havia de ser. PErò d'allà a l'aventura aquella de la Gloria Marcos madrilenya, per ser reabsorvits pel PSOE previ pacte i actes de diputats que no hagueren aconseguit sols.
Rosa Aguilar, ROSA AGUILAR, con lo que hemos sido! ara al PSOE.
Els exemples són tants que abasten fins i tot l'actual Delegat del Govern al País Valencià, Peralta.
L'experiència diu, que tots estos jugadors, quan tenen vocació de jugar fitxen en clau econòmica (qui em dona la possibilitat de jugar la Copa d'Europa? eixe? doncs allà que vaig), no en clau de serve al país i en clau ideològica i política.
I estes coses, esta gent, desestabilitza la banquet.
Així que fitxatges sí, tants com calga, però amb unes condicions claríssimes, severes, dràstiques, amb claussules de rescissió impossibles, i només, si aporten alguna cosa que no tingam a la pedrera.
Al final, un jugador mediocre de la casa, treballa més i és més efectiu, que un galàctic mercenari.
Però és que a sobre, al BLOC hi ha molta qualitat esperant que li donen minuts per sorprendre socis i afició.

Nomdedéu ha dit...

No t'havia llegit anònim. Hi esic d'acord. Jo sóc un socildemòcrata, mai me n'he amagat. I l'actual crisi del sistema, que ha deixat clar que no funciona bé, i ha recordat que no hi ha alternativa creïble, em reaferma en la meua posció ideològica.
Sóc socialdemòcrata, perquè el lliuremercat és injust, i necessita un arbitre i mecanismes correctors. Això és la socialdemocràcia.
No conéc altre sistema capaç de generar riquesa. Diré més, els governs socialistes no n'han generat hitòricament. González va tenir alguns anys bons, i va fer un grant treball de modernització de l'estat. Els seus mecanisme de redistribució (deixant de banda als que es van "redistribuir" delictivament milions i milions, funcionaren molt escassament).
El govern d'Aznar, económicament va funcionar, però ho va fer pagar amb molta severitat als més desprotegits. Tot i que sent sincers, cal recordar que l'atur estava controlat. Però eren políiques a curt termini, Aznar era un governant no un estadista. Es preocupava per guanyar eleccions no per que guanyaren les futures generacions. El mateix que Camps, que amb les seues polítiques de destrucció del teixit industrial i comercial, d'aposta només per la rajola, ens ha deixat i ens manté en unes condicions econòmiques i socials terribles, molt pitjor que la mitjana europea. A això també hi ajuda la nul·la sensibilitat valenciana de Zapatero i els seu govern, que ens castiga dia sí dia també, davant el silenci del socialisme valencià, que a sobre li riu les gràcies.
Este govern central actual, és un govern nefast. La socialdemocràcia (i els seus períodes cíclics de govern) haurien de servir per redistribuir la riquesa creada per la dreta. Este govern no ho fa. Ha malbaratat els recursos en època de crisi. I estem estructuralment pitjor que estàvem fa 6 anys, i a sobre la crii econòmica no saben com regateja-la, més enllà de propostes peronistes que buiden la caixa.
Cal desmontar la incompetència i la ineficiacia del socialisme, especialment el valencià, i ahi està el nostre mercat. No a l'esquerra del PSOE on el poc que hi ha, no aporta res substancial a la societat, i està ocupat amb força per EU.
Els ideòlegs de la massacre que creien, i mantenen que EU està morta i anem a ocupar el nítxol demostren tenir una visió política esbiaixada.
EU és igual de forta amb Iniciativa que sense, perquè Iniciativa no cotitza en la borsa política.
Així que si tenn alguns valors positius, farien bé de recol·locar-los a alguna cartra que tinga opcions.
Però recol·locar-los. No dic que el BLOC haja de fer una OPA, però tampoc estem en situacions per fer fusions. Massa descompensada en massa social, projecció de futur, actius...
I de franquicies verdes fins al monyo! Sempre es diu que ens obren les portes a no sé quines comarques.
En algus pocs, poquíssims, llocs funciona bé. Ara ja ha obert la porta, ja podem entrar nosaltres? No? Aleshores no ens han obert la porta, l'estan bloquejant.
I a sobre l'acord és: "dónam un sou i té deixaré mirar pel forat del pany tal comarca". Ben poc edificant, ben poc progressista, això sí, sostenible. Per ells. Els estem sostenint, fins que es cansen i tinguen millor oferta com Peris.

Anònim ha dit...

No sé què podria dir que no s'haja dit ja per tots vosaltres.Heu estat molt inspirats i encertats al escriure tots els comentaris.Em quede amb tot el que heu manifestat per escrit perquè m'ha agradat la claretat dels símils i les realitats.Malgrat tota la perfecció vostra m'agradaria recalcar una frase que ens resumeix als valencians a l'hora de descriure'ns i que l'ha dit Pep:ens falta molta autoestima i molt valencianisme encara a la majoria de valencians.És de suposar que,com tot,una bona estratègia ajudaria a posar més amunt ,tant l'autoestima com el valencianisme.És una miqueta complicat però no imposible;jo estic contenta ja que la vaig descrubir i el que és més important:posar-la en pràctica.Tot s'ha de dir:sóc molta part del meu temps a un terreny molt preparat i adovat per fer front a invasors que només venen samarretes i les dones perfums.
Enric,si cal,et pots llegir La Guerra de les Galies o Catilinaries,ja saps que Juli César i Ciceró eren experts en estratègies.Bromes apart,crec que pots fer molt.

Nomdedéu ha dit...

d'ací sis hores tinc un examen de direcció estratègica...ja et diré els resultats.

Josep ha dit...

Sort amb l'examen!

Ens cal gent amb visió estratègica. I ens sobren il·luminats (nooo, no diré noms)

Anònim ha dit...

Sr. Nomdedeu:
Agradezco su ofrecimiento para averiguar y comunicarme, si un determinado bar, cafetería, tiene permiso para ocupar la acera con mesas y sillas.
De todas formas, he de decirle que las cosas se simplificarían si se utilizara el mismo criterio que con los vados.
Pagas, te ponen la chapa, y te pintan la longitud de vado.
Con las mesas y sillas “ocupas” de la acera (de uso y disfrute de los peatones y de las bicicletas), una vez averiguado si tienen o no permiso, desconocemos que área de la acera pueden ocupar.
Y además, si se enteran que has preguntado, puede acarrear consecuencias negativas.
Saludos, y que los exámenes le salgan muy bién.

Nomdedéu ha dit...

Me parece una idea muy interesante.
Le daré forma y la trasladaré al equipo de gobierno.
Bien pensado, sí. Por eso me gusta tener el bloc, no sólo cuento cosas, aprendo, y recojo inquietudes de la gente.
Gracias

Anònim ha dit...

El Congrés s'ha tancat en falç, perquè totes eixes coses que comenteu del BLOC no s'han solucionat.
I el pijor és que no ténen vies de sol.lució, quan la encarregada dels pactes, si no vaig errat ha segut la responsable de la "exitosa" experiència de pactes des de 2003. Sí, eixa que té un sou per coordinar a 2 (2???) diputats. Què no saben coordinar-se soles?
Tal volta, tots els qu es queixen tant, deurien de haver fet alguna cosa més en el Congrés per canviar les coses.
No sé què estavem esperant, la baixada de Cristo?

joan cebolla ha dit...

Tu ho tens clar, jo ho tinc clar, mols ho tenim clar, el problema rau en el que decidim: tornar a entropeçar amb la mateixa pedra.
Com heu quedat, hui en el Consell apart de reconéixer que no hem enviat les nostres naus contra els elements i això que hem tingut i estat comandades per un capità com tu.
En el futbol, si no es trauen resultats, canvien d´entrenador i fan dimitir a la direcció.
Bé els del BLOC,som únics, una espècie a estudiar que anem autosuicidant-nos democràticament... lentament...

Tonet ha dit...

He llegit una noticia al periòdic Mediterraneo que em sembla correcta, l'Ajuntament de CS l'any que ve no cobrarà IBI de rústica a aquelles finques que encara les mantinguen en producció.
Recordaràs que en este sentit ja t'havia enviat algun comentari demanat el mateix.
Crec que també per part de BLOC caldria demanar que tampoc es pagara IBI d'urbana de les alqueries del terme, moltes d'elles en mal estat, sense aigua ni llum però que l'Ajuntament de CS passa tots els anys el rebut de contribució urbana.

Anònim ha dit...

Una pregunta que no tiene nada que ver con el tema que tratan.

La Ley de Seguridad Vial dice que en los adelantamientos de vehículos a motor a ciclistas se dbe dejar como mínimo 1,5 metros.

¿Qué distancia hay que dejar entre el ciclista y el peatón adelantado (en aceras), y a qué velocidad deben circulas los ciclistas (en las aceras)?.

Gracias.

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Que graciosa¡
(por tus comentarios puede que me dé de baja en el Bloc. Ya es la segunda vez que te metes en mis comentarios).

Anònim ha dit...

Esta es la primera vez que no entendiste mi comentario. Menos mal que tenemos un lider que va unos metros por delante.
--------------------------------

Anònim Anònim ha dit...

"Porque tu pagas existe la prostitución"

Y se quedan tan panchos.

dilluns, abril 20, 2009 12:50:00 PM
Blogger Laura-E ha dit...

"Porque tú pagas existe la prostitución" (¿?).No entenc molt bé el què vol dir amb aquesta frasse el sr anònim;bé,la veritat és que no entenc res de res què te a vore ...Cada vegada estic més torpona per entendre...No m'aniria mal una explicacioneta complementaria a vore si ho capto.

dilluns, abril 20, 2009 1:33:00 PM
Blogger Nomdedéu ha dit...

Crec que és d'una campanya en contra de la prostitució.
Jo no defensaré la prostitució, però transferir la culpa de les coses als altres és un recurs simplista.
"Porque tu compras existe la droga"
"Porque tu pagas esxisten lo gorrillas"
"Porque tu compras existen los topmanta"
"Porque tu votas existe Carlos Fabra"

dilluns, abril 20, 2009 3:43:00 PM
Blogger Laura-E ha dit...

D'acord;és veritat,Carles Fabra és ahí,com a batlle perque la gent el vota.Sempre hi ha temps per rectificar.Ja saben...a les properes eleccions es canvia,de la mateixa manera que veiem que comprant al topmanta es fa un pobre favor als músics professionals que van cada dia als assatjos,a grabar etc ,etc...Fer moure i bategar les neurones no crec que coste tant.Quan algo no va bé,canvi total.

dilluns, abril 20, 2009 8:30:00 PM

Anònim ha dit...

Que no vale entrar a enfadarse.Hay que tener sentido del humor,señor.Sin él se pierden muchas cosas bonitas de la vida.Si se ha molestado por mi comentario le ruego disculpas,pero piense y verá que si se enfada por cosas que no merecen el más mínimo esfuerzo en hacerlo,se va a pasar la vida enfadado, pues a lo largo de la vida nos encontramos con situaciones infinitamente más enojosas que un simple comentario dicho sin la más mínima mala fe.Y,si tropieza con personas como yo,va a estar recibiendo disculpas y perdones constantemente pero si son personas completamente diferentes,la cosa se puede líar innecesariamente y total por un comentarito de nada.Creo que lo ve mejor así,¿no?.Venga,señor,le reitero mis disculpas.De cualquier forma,si digo algo que no es de su agrado lo dice y se aclara la situación.A mí me gusta aclarar cualquier malentendido.Nos quedamos todos mejor,¿no es así?.Saludos.

Anònim ha dit...

En que sóc graciosa estic d'acord:sóc prou graciosa,és una forma de ser com qualsevol altra,però referent al meu caràcter sóc també altres més coses,no solsament graciosa.Pareix,senyor anònim, que només se li ha quedat al cervell un comentari de res,fet per mi.Vull creure que si no m'ha retocat cap altre comentari és que ha estat d'acord amb mi i amb els comentaris i pense que és un percentatge molt bo.Vinga,gràcies.

Nomdedéu ha dit...

En principi, peatons i ciclistes no han d'anar pel mateix lloc. A les zones que són per a ciclistes (dalt de la vorera) tenen prioritat les bicis. Si està marcat en terra un tros per bici, el raonable seria que qui va a peu anara per la resta de la vorera.Però no sé la resposta concreta.
Estem tenint greus problemes amb tot això. La setmana passada hi va haver un accident.
És el resultat de fer les coses malament, sense planificació, improvitzant, a base d'ocrruències
Jo sóc partidari de replantejar seriosament tot això. Si la bici és un vehicle, ha de compartir espai amb els vehícles, no amb els vianants.
Però inisitisc en que és difícil. Al final es tracta de fer un pacte per tal que la ciutat funcione
PS
No vos enfadeu

Anònim ha dit...

¿M'has vist enfadada alguna vegada per ací,Enric?.Jaja,no crec,és més, estic segura de que no.Clar que no s'han ficat mai amb mi de males maneres...aixina i tot,crec que no m'enfadaria.Crec que l'anònim no s'ha enfadat,crec que no ha tingut l'humor necesari per rebre una resposta com la meua,crec que ha estat tot.Este home-o dona-no serviria per al teu carrec,per exemple ,on es reben tantes paraules greus...Si no barretgem l'humor amb moltíssimes situacions, aquestes es poden arribar a fer insostenibles i molt difícils d'entendre i de portar.M'ha fet gràcia la pregunta d'aquest senyor,senzillament.I,està molt clar que a ell,el que jo he dit,gens.
Ah,com una mena de nova disculpa,o ,tot el contrari,com una justificació, dic que ,amb els anònims, no puc saber si sempre és el mateix o no,i no m'he parat a pensar que era el mateix.Tot i això, ell duu un control de les meues intervencions,senyal inequívoca de que firme amb el meu nom;de no ser aixina i fer com ell -o ella-seria imposible de portar un control estricte.
Enric,per mi no et preocupes,és prou normal que, per un bloc on predominen els homes,els comentaris d'una dona passen per una lupa,per un sedàs,i,alguna vegada,no es deixe passar res per alt.No té importància o no hauria de tenir-la.Per mi ja està tot passat.Només dir-li que podria posar elseu nom si vol,però que si vol ometre'l,cap problema.L'importància real i veritable està al comentari,no al nom.

Anònim ha dit...

Enric:
Gracias. Siempre que hago un comentario me respondes con seriedad.

Saludos.

Anònim ha dit...

Tenia ganes d'escoltar a un polític parlar clar (tot i que reconeixes uns dubtes, perquè n'hi han) sobre el tema de les bicis per la vorera.

Sóc superpartidari de les bicis, però ho sóc més dels peatons. I estic fart d'anar per la vorera (feta per als peatons) apartant-me al ring-ring de la bici (aixì si té ganes de tocar el timbre). Etic fart dels "llestos" que van per la vorera per evitar un carrer més cap allà i axií es poden permetre anar contra direcció. I amb l'excusa que els cotxes els molesten. Ho sent: en la via pública el peató és el més dèbil.

I un dia hi haurà una desgràcia, molts xiquets ixen corrents dels portals confiats que no passa res, un dia passarà una bici i es portarà un xiquet pel mig, o una persona major...

Vixc a València i això ja comença a ser un costum insuportable: la bici a tota canya per la vorera.

Anònim ha dit...

L'anònim primer,és a dir,el que escriu en castellà s'ha sentit una miqueta ofés o contrariat per el que jo ,d'una manera riallera, li vaig dir,i menys mal que algú ha sabut vore que darrere del meu acudit hi ha mar de fons pel que pertany al tema de les bicis,voreres,peatons,xiquets,gent gran,etc.Gràcies Enric i anònim de València,heu sabut vore que la cosa no és senzilla,i que la solució encara menys.Moltes vegades els Ajuntaments fan coses per bé ,evidentment,i els resultats es presenten complicats.Complicacions damunt de complicacions...i difícils solucions...ufff.
No me recrimine mi sonrisa,señor anónimo,fue sin mala intención,es mi tubo de escape ante un día pesadote,un tema fuerte,una solución difícil...pero jamás ridiculizar a nadie.
Se m'acosten les vacances,el descans,la miqueta d'oci,gaudir amb la família,la platja,l'aigua i passejar per Castelló.Que el sol,les altes temperatures, les bicicletes,els sorolls,els insectes etc etc no es posen massa pesats i ens deixen passar un bon estiu a tots.
Salutacions a tots.