01 de maig, 2010

"LES VAQUES VOLEN" - Levante-EMV- 01.05.10

No entenc la gent intel·ligent que es comporta com autèntics indocumentats, defensant evidents i repugnants mentides, només perquè ho diu el seu partit. Puc entendre això de la disciplina deguda, sobretot ara que comencen a pensar en les llistes electorals, però que en una conversa privada no puguen admetre la realitat em preocupa. Per ells. No per mi, que a la fi, a mi tant se me’n dona, però em preocupa com s’han de sentir per dins. Saben de que els parle, no? Va un regidor o una diputada i manté una postura absurda, fonamentada en el no res, construïda sobre mentides i enganys, i per molt que els adversaris aporten documentació, testimonis, raonaments i arguments d’allò més sòlid, res. No hi ha res a fer. La regidora ha dit que les vaques volen, i tots a mirar cap al cel, amb una fe digna de major causa. Segur, segur, que com en les aparicions marianes, algú serà fins i tot capaç de vore "la Vache que rit" evolucionant gràcil entre altocúmuls, cirrus uncinus, cúmulus lenticularis i fractocúmuls. Entre núvols, vaja.
I estos fidels de la secular església del partit dels seus amors, no només ignoraran el que diguen els adversaris, no, ignoren fins i tot a la seua pròpia intel·ligència, ignoren la seua capacitat d’anàlisi, ja no dic d’autocrítica! Abans d’acceptar una crítica, seran ben capaços de construir un discurs lògic (partint d’una suposició indemostrable és possible crear fins i tot una doctrina, miren si no el Vaticà), versemblant, aparentment coherent. I buscaran exemples que alimenten les seues posicions. "Jo tampoc guarde totes les factures quan em compre roba". "Però dona, si el problema no és que tingues o no la factura, el problema és que hi ha gent que declara haver pagat els teus vestits a canvi de favors..." "Mira, una vaca. Ah! I esta és grossa".
Quan parles del ZAS que han imposat innecessariament i voluntària a les tasques, quan l’única sentència coneguda parla exclusivament de la zona de Lagasca, Adoberies, etc; quan els hi tires per cara que han estat espantant també als propietaris de terrasses de la Plaça de la Pescateria en lloc de buscar una resposta raonable, diuen: "doncs a Benicàssim Colomer s’ha carregat l’oci". I si dius, "segur que va ser Colomer? No seria l’anterior govern del PP el qui va iniciar el procediment, i estos només l’han heretat i l’han hagut d’executar?" Retruquen un: "Mira! Una vaca planejant!", amb la mateixa agilitat i reflexos amb els que una fura enxamparia un conill dins un barret de copa.
Són així, i actuen amb una fredor i professionalitat esfereïdora. Amb el tema de les tasques, trobe que és tot simplement impossible que tota la gent del PP que intenta tirar la culpa a l’oposició es crega de veritat que la responsabilitat no és exclusiva de l’equip de govern. Tu vas i els hi recordes que el regidor delegat, a banda de promoure una confrontació social (Pasión por Puerto Hurraco), acusa (com si fos res roí) a uns veïns de demanar que es complisca la llei, mentre defensa als propietaris dels xiringuitos que es neguen a complir-la any rere any. I ells t’escolten fingint una atenció incerta, i de prompte criden: "Allà, allà. No veus la vaca? No l’has vist. Ara la tapa el Fadri".
Personalment crec que una part important de la plèiade ho fan per pura estratègia, són conscients que estan mentint (i em fan fàstic); d’altres, pobres, ja no diferencien la veritat de la mentida (i em fan pena). Plegats, em fan por.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Lo más triste es que han conseguido que las mentiras continuadas, el abuso, las estafas, etc, sean la definición de política para la gente en general. Hablando con personas de la calle, normales y corrientes, identifican al político como un corrupto o con aspiraciones a serlo. Por eso ganan los mismos, " a estos ya los conocemos".
Triste pero cierto
Julia

Nomdedéu ha dit...

cierto y triste

Tonet ha dit...

Molt bona l'entrevista que hui et publica el diari Levante.

Nomdedéu ha dit...

moltes gràcies. ha quedat bé, estic content, sí

Anònim ha dit...

Si. Únicamente buscan la confrontacion entre vecinos.
Hace unos meses fuí a la Tenencia de Alcaldia de primer molí para comunicar que en un segundo piso hay unas macetas por fuera de la barandilla y sin protección aparente.
Hice referencia al art. 17 de la Ordenanza Municipal de Convivencia Ciudadana.
Me contestaron que tenía que denunciar por escrito.
Ni hice el escrito ni lo pienso hacer.
Esperemos que no ocurra ninguna desgracia.

Anònim ha dit...

Sobre l'entrevista del Levante, jo la veig molt bé. Ara, podria donar-se el cas que el Bloc traguera dos o tres regidors, i encara així el PP tinguera majoria absoluta. Imaginem-nos que el Bloc aconseguix arramblar amb tot el vot a l'esquerra del PSOE (EU i ER) i a més part del PSOE. Això no vol dir que el PP perda vots. I menys encara que el PSOE li'n guanye al PP.

Sobre el que dius que el Bloc de Castelló ha augmentat en quant a nombre de militants, i que estos provenen del PSOE i del PP, ¿no és un poc trist pensar en la incapacitat de captar noves persones que s'incorporen a la política militant, directament en el Bloc?

Espere que tingues vots suficients per a ser alcalde.

Josep

Unknown ha dit...

Quina cosa vol la vaca?
Pa i circ. I bous, clar!