14 de setembre, 2010

"AQUELLA VISITA AL SUBDELEGAT" - Mediterráneo - 16.09.10


Deu fer poc més de quatre anys, una delegació municipal encapçalada per l'Alcalde Alberto Fabra i de la que formavem part Javier Moliner (PP), Ignacio Subías i Miguel Alcalde (PSOE) i Antoni Porcar i jo mateix (BLOC) ens vam reunir amb el Sudelegat del Govern a Castelló, que en aquell moment era Juan María Calles. Volíem incidir davant el Govern que representava en la urgència i necessitat que Castelló aparegués en el mapa de la gran velocitat.
Com era lògic, en eixir del despatx tots sis vam parlar de la impressió que ens havia fet la visita. Per una raó de cortesia obviaré l'opinió que va mereixer aquell encontre als representants socialistes, i em centraré en una conversa que escales avall vaig tenir amb Javier Moliner. A tots dos ens havia sorprés l'ús reiterat de la metonímia, que com deia Lacan, és un dels dos processos psíquics que usa l'inconscient per manifestar-se. Quan preguntavem si arribaria l'AVE a Castelló, sempre contestava “los mismos trenes que lleguen a València llegaran a Castelló”. I quan demanàvem més concreció, repetia el Subdelegat “exactamente los mísmos trenes que lleguen a València llegaran a Castelló”. No calia ser Lacan per concloure que no podia, volia o sabia contestar amb una resposta senzilla i concluent.
Finalment, i no desvetlle res que no es puga trobar a la premsa d'aquells dies, vam conclure que el govern central no tenia en els seus plans fer arribar l'AVE a Castelló... o més ben dit, que faria arribar l'AVE, però a velocitat de tren normal. És a dir, l'AVE connectaria València amb Madrid, però de València a Castelló circularien “los mismos trenes” pero a una velocitat escandalosament menor.
Ara, el Ministre Blanco, el del sí però no i el no però tampoc, anuncia que l'AVE entrarà triomfal a València (alel·luia!) la segona quinzena de desembre, i seguirà cap a Castelló però a velocitat convencional ja que no hi ha plataforma construïda (ni previsió formal de construcció privada ni pública).
Per a que després diguen que Calles menteix! L'home va dir la veritat fa més de quatre anys. El PSOE sempre ha sabut que ells no portaran l' AVE, a velocitat AVE, a Castelló.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Vaja, vaja així que pacte amb iniciativa a Castelló, tota una demostració de coherència política. Endavant fins la desaparició del BLOC de l’Ajuntament de Castelló.

Nomdedéu ha dit...

amic anònim, si tens alguna informació que jo no tinc, t'agrairia que me la feres saber. De què parles?