08 de setembre, 2010

"MENTIDES I ERRORS" - Mediterráneo - 09.09.10


No és la mateixa cosa mentir que cometre un error. La mentida comporta la voluntat d’enganyar. L’error, denota com a molt, ignorància. No està bé ser ignorant, encara que no sempre et resulte senzill accedir a la informació perquè hi ha qui la dóna amb comptagotes.
Equivocar-se de tant en tant no és del tot roin, perquè de l’error resulta el dolor o la vergonya, que són poderosos estímuls que ens empenyen a descobrir la veritat i, com a conseqüència, a corregir l’acció equivocada. D’això n’haurien de prendre bona nota alguns que es tenen per infal·libles, perquè dient només vaguetats resulta difícil cometre errors.
Tota esta perorada té un sentit. La setmana passada vaig cometre dos errors. Un a l’article on vaig afirmar que Churchill havia rebut el Nobel de la Pau, quan realment va rebre el de literatura. Un error sense intenció d’enganyar ningú, entre d’altres coses, perquè el que tenia de singular era que un polític hagués estat premiat com literat. Ja em sabran disculpar. L’altre va ser quan vaig dir que el TRAM contaminaria amb monòxid de carboni el Ribalta. Si és com diu el PP que serà, també em vaig equivocar. Contaminarà segons Soler en el tram previ a l’entrada al Parc. Cosa, per cert, estranya d’explicar, podent anar amb bateries. Però jo no necessite mentir per dir que el TRAM afecta negativament al Parc: és l’opinió del meu grup, avalada per tots els informes emesos i que Soler, voluntàriament, amaga amb intenció d’enganyar.
Mentir menteix Moliner quan diu que no hi haurà impacte visual, perquè és obvi que el TRAM no és transparent, és obvi que a terra hi ha ara un cridaner paviment (incomplint un dels requisits imposats per Conselleria), etc. Menteix també l’equip de govern, quan presenta els “vehicles ecològics” que circulen amb eixa llegenda, ocultant que per manca de biodiesel funcionen amb gasoil contaminant. Així que Soler, mentint com menteix dia sí i dia també l’equip de govern del que formes part, millor faries sent més prudent abans de titllar de mentiders als altres. Que ací ens coneixem tots, i per donar lliçons s’ha de ser mestre en alguna cosa. Una miqueta de calma, amic, que queden nou mesos.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia:
En el lateral de la UJI, el que dá cara Barcelona (carretera Borriol), hay un arbol que sus ramas impiden el paso por el carril bici.
Pongo este comentario aquí por si entra a leer el Sr. Soler, y decide corregir la deficiencia.
Saludos.

Anònim ha dit...

Hola:
Soy el que ha escrito el comentario anterior.
He pasado hoy por dicho lugar a las 12 horas, y ya lo habian podado.
Debieron podarlo el miercoles o jueves, porque el martes pasé por allí y aun estaban las ramas impidiendo el paso.
Saludos.

Anònim ha dit...

Mas de carril bici.
- - -
Carril bici carretera de Borriol.
A la altura del puente del rio Seco.
Justo al lado del carril, una tapa de hierro, en uno de sus lados, tiene una raja en el cemento, que cabe la rueda de la bici.
- - -
Carril bici carretera de Borriol.
A la altura de la estación intermodal y Renfe.
Las plantas decorativas, invaden un metro el carril bici.

Saludos.