22 de juliol, 2009

“PANEM ET CIRCENSES III” La amenaça fantasma (que recorria Europa)


A long time ago, in a galaxy far, far away....o dit d’un altra forma, allà cap el 2004, a la ciutat de València, uns joves professors universitaris, amb un inqüestionable compromís polític amb el país, després dels resultats del 2003, que malgrat ser els millors de la història del nacionalisme polític van resultar clarament insuficients, van reflexionar sobre el futur del BLOC. La seua tesi era que calia una reestructuració a l’esquerra del PSOE, en la que el BLOC havia de jugar-hi un paper principal, i on calia la substitució d’EU per un nou actor més fidel al país i menys dogmàtic.
Des d’aquell any, les diferents executives del BLOC han treballat amb eixe guió, negligint el creixement intern, i la consolidació del projecte.
L’any 2007 es va signar un acord amb EU (i altres socis menors) per anar junts a les eleccions a Corts Valencianes. Acord que va saltar fet bocins pocs mesos després de constituir-se el grup parlamentari Compromís, amb menys membres dels promesos pels padrins de l’operació.
Un grup d’EU trencava la disciplina de vot, i el BLOC, es posicionava al seu costat dins la batalla interna. Finalment, després d’una expulsió i dues desercions, el nou grup quedava constituït pels dos diputats nacionalistes i les dues diputades que havien abandonat la seua nau nodrissa, un colp havia fracassat el seu intent d’apoderar-se d’ella.
L’any 2008, a les eleccions generals, el BLOC es va deixar dur per Iniciativa, va permetre que este nou grup li marqués el calendari, li digués amb qui calia pactar o no, i finalment, el BLOC va aprovar pactar amb EU, escoltant les falses promeses de l’esquerra espanyola, que anaven, deien, a donar suport a les nostres companyes de grup parlamentari.

IU no els hi va donar suport i EU no va voler pactar amb el BLOC.

El ridícul va ser important, i la credibilitat va caure en picat. Finalment s’arribà a un acord amb Iniciativa (que de nou havia fracassat en el seu intent de fer-se amb el control de la franquícia d’EU al País Valencià). Se’ls va permetre capitanejar les llistes. Els resultats van ser profundament decebedors.

A les eleccions europees del 2009, Iniciativa no va donar suport al BLOC, va preferir donar suport a EU, tot i que EU els havia vetat per anar en les llistes.

Actualment, el grup Compromís continua capitanejat per Mònica Oltra, d’Iniciativa. Els dos diputats del BLOC treballen de valent, i malgrat ser el grup descaradament majoritari al si de la coalició, encara no ha rebut el traspàs de poders per fer-se càrrec de la sindicatura. Iniciativa s’hi oposa, i sorprenentment, sembla que una part del BLOC també.

L’atac dels clons
Un nou personatge, també eixit de la nau nodrissa d’EU, el comandant Ribó, apareix en escena. Es proposa, amb el vist i plau aparent d’Iniciativa i la Direcció del BLOC, per encapçalar la llista municipal de València. Reclama la necessitat de crear un espai a l’esquerra del PSOE, per substituir a EU (recordeu? A long time ago, in a galaxy far, far away....) o si més no, per fer-se amb part de les seues forces de xoc.

Que estem fent? Volem que el BLOC passe de ser el referent del nacionalisme valencià, i l’Espai Valencià de Progrés capaç d’acollir altres sensibilitats, a ser una part de la “nova esquerra valenciana”?

Jo no.

L’operació és de calat. I la col·laboració amb esta estratègia per una part del partit una obvietat.

L’exemple de Catalunya.

A long time ago, in a galaxy far, far away.... Fa anys, el PSUC era el soci del PCE a Catalunya. Van intentar modernitzar l’esquerra marxista i van inventar Iniciativa per Catalunya. Anys més tard a Espanya inventaren IU. Amb el temps, però, els més fervents defensors de l’aliança amb IU van abandonar Iniciativa i crearen EUiA. Iniciativa, després d’incorporar un grup verd (tipus “Els Verds d’Arnal”) van passar a denominar-se ICV. Com no hi havia mercat per a tots, tornaren a ajuntar-se amb els ex-socis i ex-enemics d’EUiA, sent ara el seu grup ICV-EUiA. Resumint, més sigles, menys vots i un cert grau d’autonomia respecte a EU, però al final, tots juntets a les europees, tots juntets al Grup parlamentari català i espanyol...una nova (?) esquerra espanyola i federal. Allà Iniciativa és majoritària i EUiA minoritària. Ací EU és majoritari i Iniciativa minoritària. Però allà i ací comparteix espai i sempre acaben junts.

ICV ha creat la FUNDACIÓ NOUS HORITZONS, d’àmbit de Països Catalans. Recentment han modificat la seua estructura organitzativa. El President, en Jaume Bosch diu que l’objectiu és: “poder explotar al màxim les seves potencialitats i fer que sigui un referent del catalanisme d’esquerres”, especialment en qüestions com la recuperació de la memòria democràtica i de “la reflexió política de l’esquerra verda nacional”. La Fundació ha creat l’espai “Triangle de Mar Blava”, del que pel País Valencià en formen part Dolors Pérez (regidora de l’ajuntament de Sueca –no diuen de quin partit, però el 2008 va anunciar que abandonava EU per passar a Iniciativa), Carles Arnal (membre dels Verds-Esquerra Ecologista del País Valencià) i Oto Luque (membre del Bloc Nacionalista Valencià).

Sembla que d’alguna manera el guió dels professors es va complint.

I la culpa, no és evidentment d’ells, qui no van fer més que una reflexió teòrica. Com a molt, serien com George Lucas, però els personatges prenen vida pròpia, i ja vorem si el nostre Luke Skywalker ens condueix victoriosos a les Corts i els Ajuntaments, o sucumbirem a
“La estrella de la muerte.”

Per cert, que ningú no es pense que la nostra particular Guerra de les Galàxies, ha acabat. Encara tenim pendent l’episodi “La venjança dels Sith”

34 comentaris:

Miquel Àngel Gascón ha dit...

Magnífic paralelisme entre una realitat cada volta més prop de la ficció. Les cartes estan damunt de la taula i l'estratègia d'Iniciativa i de la direcció del Bloc és clara, pero és la primera volta que ho veig tan ben explicat per una persona de "l'Aliança rebel"

Nomdedéu ha dit...

jo pagaria per enganyar-me, pagaria el que no tic per que els fets em desmentiren i em deixaren en el paper d'un paranoic.

Emili Gómez ha dit...

El que jo em pregunte és: I tot açò, pa què? Perquè si els resultats electorals acompanyaren aquesta estratègia, "tira que te va", però anem de fracàs en fracàs des que es va encetar aquest camí el 2003. A mi em recorda el títol d'una altra pel·lícula, ja que estem amb metàfores cinematogràfiques: "Camino a la perdición"

Anònim ha dit...

Jo supose que si Enric ens ho explica aixina,deu de ser aixina,qui millor que ell per saber la realitat!! i ,si els altres comentaris coincideixen,encara més, per vore com estàn les coses.Pero,pregunte:no esteu un poc pesimistes? no estàs exagerant una miqueta ,Enric,perque ho mires des d'una perspectiva on t'agradaria vore-ho tot molt millor,lógicament?.Igual es això,no? Vinga,animem-se tots.

Xavier López ha dit...

Jo crec que els analisis ja estan fets i les posicions marcades. Ara toca fer-nos altra pregunta aquells que no estem d'acord amb la línia marcada des de l'Executiva: què fem per canviar de rumb? I espere que la resposta no siga esperar que ens peguem la gran batacada.

Anònim ha dit...

Donar-me de baixa com a afiliat. Ho sento.
JV

Amadeu_horta ha dit...

el nostre Anakin Skywalker, s'ha passat al Costat Fosc de la Força, i transformat en un Darth Vader amb ulleres i aconsellat per un ewok ara des de l'Estrela Roja de la Mort pretén provocar la defunció de la marca Bloc i acabar amb el valencianisme polític.
"El nacionalisme ja no ven, està passat de rosca"-diuen.

No, perdona; VOSALTRES esteu passats de rosca, VOSALTRES no sabeu vendre el valencianisme! Sou ineptes.

Ací la cosa està clara, uns duen buscant la unitat de l'esquerra des de la transició, una esquerra que cada vegada està més dividida i té menys espai. Es pensen que en política 1+1 fan 7, com en la cançó de Fran Perea. I per això busquen la suma de totes les capelletes i friki-pandis que ixen. Està comprovat, agafeu al tonto del poble, creeu un partit al seu nom, i el Bloc el tractarà com al primer ministre britànic, patètic.

Mentre altres ens vam creure el projecte fundacional, estem disposats a fer un valencianisme proper i no dogmàtic, centrat (que no de centre) i coherent. Volem seguir sent el pal de paller, camí que ens va portar als millors resultats de la història, duplicant resultats i càrrecs públics respecte a la UPV, i va servir per a traure a gent nova al partit (per exemple gran part del Bloc Jove de València).

Però siguem clars, no és un problema de discurs, ni d'estratègia, és un problema de persones, persones que manen i volen unes coses i no volen unes altres.

per a acabar m'agradaria afegir una cosa: EU em cau bé, no hi estic d'acord en moltes coses però sempre m'ha caigut millor que el PPSOE, al cap i a la fi EUPV és una víctima més del bipartidisme espanyolista ferotge, tindre com a màxima aspiració enfonar eixe partit em sembla absurd de totes totes. No és la nostra guerra.

Nomdedéu ha dit...

Personalment defensaré la meua postura en els òrgans del partit. Crec que és com s'ha de fer. I confie que les reunions d'eixos òrgans serviran.
Tot i que sóc plenament conscient que pujaran els de sempre a dir: "ací no és lloc per debatre això".

Anònim ha dit...

Dius ,Amadeu, que el nacionalisme ja no ven i que està passat de rosca...dius més;dius fins i tot quins són els que no saben vendre el valencianisme i quins estàn passats de rosca i t'atreveixes a parlar d'ineptitus fins i tot.Què és sinò més que un nacionalisme el que corre per l'Espanya i totes les ineptitus veritables a que ens tenen acostumats? No caiguem al parany que cauen els grans partits,vinga.Tirar-se coses i fets o no fets a la cara davant de tots crea la mala imatge de que no hi ha coherència dins del mateix partit.No hem de ser pocs i mal avengunts damunt.Realment és desesperant tenir un paper de figurant al film polític,com veig que voleu donar a entendre.Jo confie plenament en totes les accions i gestions que veig que Enric i altres fan pel Bloc,i les que no veig, llegin-vos em faig una bona idea i no veig ni que venen males idees,ni males gestions ni veig l'ineptitut en lloc.Crec i estic al costat ideològic d'Enric i del partit que representa perque sempre m'ha paregut molt sensat,molt coherent i molt honest.Llàstima que en Política es tinguen en poca consideració aquestes virtuts.Ja se sap que el peix gros es menja al xicotet.
Aviat seré per Castelló,aniré llegint el teu blog,Enric,el tinc com referència per asabentar-me de moltes coses.
En realitat,vull creure i pensar que el que ha dit Amadeu han estat unes paraules per donar ànims i fer força,no per tirar coses a la cara com mal fetes,de veritat.Salutacions.

Amadeu_horta ha dit...

Laura no sé si m'has malinterpretat o què, lo del que nacionalisme ja no ven no ho dic jo, ho diu qui dirigeix el partit, concretament ho va dir el secretari d'organització del partit en una reunió mantigunda amb la permanent del Bloc de València, i que vols que et diga no hi puc estar més en desacord.

Jo també pense que les postures d'Enric són coherents, les d'Enric Nomdedéu clar.

Pel que fa al tema de que este no és el lloc per a parlar d'això jo dic:

aL CONGRÉS del Bloc Jove de fa dos anys es va aprovar una ponència on deia que es crearia un fòrum intern per a la militància del Bloc Jove on poder intercanviar material de treball i opinions, Assemblea Nacional rere Assemblea Nacional des del Bloc Jove vam demanar la creació de dit fòrum virtual, fins i tot oferint-nos en la TNP d'Ador a crear-lo. La coordinadora ha passat del tema.

Si hi existira un fòrum on parlar estes coses, no les parlaria per ací, però vull recordar també que hi ha gent que abans que parlar per ací pega una telefonada al Levante-EMV.

Anònim ha dit...

No sóc militant, sí simpatitzant (vote Bloc i faig que voten Bloc gent propera no massa nacionalista).

Per tant, no puc dir massa perquè no sóc afiliat ni militant. En el meu cas (des de fora) el més greu és que el Bloc representa el valencianisme polític. Si el Bloc passa a ser una cosa més de l'"a l'esquerra del PSOE", això serà el valencianisme. El no-res i a hñi, el país perd visibilitat, perquè un país sense un partit fort amb una identitat nacional forta ajuda a visualitzar eixe país (Euskadi-PNB, Catalunya-CiU, Galícia-BNG, Canàries-CC...).

O siga, adeu valencianisme polític, adéu País Valencià. Perquè, a la fi, també hi ha "valencianisme" al PSOE, a EU, inclús al PP.

Em sap greu tot el que passa.

Signat: Ú que anà al míting d'Almussafes (Europees) i li va caure la cara de vergonya que allí no anaren a la festa regidors, assesors, contractats i familiars del Bloc a omplir i donar suport al millor candidat que ha tingut el Bloc en els últims temps.

Anònim ha dit...

Estic d'acord en que certes coses o temes interns d'un partit es totalment inapropiat parlar-les en un blog lliure on entra tot el qui vol entrar i interpretar-ho com li convinga.A mi també en sap greu -com diu l'anònim -tot el que està passant.Crec que és dels pocs partits que lluita per un autèntic valencianisme.
Certament,Amadeu,t'he interpretat malament.Però n'estic segura que, sense les limitacions pròpies de un blog ,que moltes vegades propicien un enteniment no del tot bo,les nostres idees arriben al mateix punt.
Caluroses(en els dos sentits,uffff,estic mig derretida)Salutacions a tots.

Nomdedéu ha dit...

anònim, gràcies per la part que em toca.
Va haver-hi molta gent que va treballar molt, i altra que no va molestar-se ni en anar als actes.
N'haurem d'aprendre per al futur.
Amadeu, gràcies també per les valoracions personals. I també a Laura.

joan cebolla ha dit...

Buf...un altre fanalet que s´encén, el que dius tan metafòricament, Enric, fa temps que ho sabíem, però també és cert que sabent-ho i tot, hem seguit triant als flautistes de la nostra direcció.
Hem recolzat i votat amb una majoria búlgara el pacte del Compromís, el no presentar candidatura a la bella ciutat del Túria acceptant la vergonya d´anar en no sé quin lloc de la llista soera, hem sol•licitat a IU ser la seua franquícia ací al País Valencià, tocant a la seua porta fins que ens donà carabasses i encara gràcies, acabant anant alegres i confiats d´acompanyants del que dius és un partidet acabat de nàixer i en l´últim congrés democràticament hem tornat a elegir per 3ª volta pràcticament a les mateixes persones sense que cap veu les demanara responsabilitats, no atrevint-se ningú a presentar una llista alternativa.
Malgrat tot soc optimista, soc dels que pensen que el valencianisme en este País té futur, és viable, hi ha un 16% de valencians que diuen que es senten més valencians que espanyols, (atenció als caminants no confundir més amb anti) i que per ara son orfes polítics..
Sí el que dius que està coguent-se que jo també ho crec, va avant, serà legítim, es podran pendre les decisions amb la majoria pertinent, però no serà una opció valencianista. No m´agrada cremar vaixells ni marcar ratlles en terra, però en algun moment haurem de prendre decisions.El Món és dels valents i el País serà del qui s´el treballe

Anònim ha dit...

Bé, com a mínim ens donaran el títol honorífic de "pagafantas" de l'Estat espanyol.

Balta

Nomdedéu ha dit...

Què gran, Balta!

Ernest ha dit...

Doncs jo potser no soc tan gran com el meu gran germà Balta encara que jo siga el major, però entre per a aplaudir a Amadeu i de pas demanar-vos a tots i totes que alguna cosa hem de fer i dir i la hem de fer i dir ja, no em val això de que no es pot parlar de segons que en un blog lliure, o en un fòrum lliure o en un facebook lliure. Si és lliure és evident que es pot parlar. Pañella dia una cosa semblant fa poc al facebook, que allò no era el lloc per a parlar de la fantasmada de moció de censura.

Vull recordar que d'estes coses no s'ha parlat al Consell Nacional, que se suposa és el màxim òrgan directiu entre congressos. Ni xufa s'ha parlat ni de pactes i de censures, senyores i senyors. On ho parlem?.

Em podeu explicar on podem parlar si no és ací, al facebook o a valencianisme.com? Tenim els militants i simpatitzants del BLOC algun lloc on poder parlar? i no serà pq ixe hipotètic fòrum a la web del partit no estiga aprovat al darrer Consell Nacional, que ho està.

Vull dir amb tot això que la cantinela de "és inapropiat" parlar de segons qué en públic o aquella ja famosa a val.com de "els draps bruts se renten a casa" ja em cansa i molt, quan els draps bruts la nostra estimada direcció els escampa i els pregona als quatre vents, i a sobre ens hem de callar?

Ja està bé de callar, en la meua humil opinió.

Anònim ha dit...

És un debat interessant pero poc productiu. Millor debatre les raons per les que el BLOC va perdre un regidor a Castelló a les darreres eleccions municipals. Molt valencianisme? Poc valencianisme? Molt sectarisme? Poc sectarisme? Entreguisme, potser?
Anem per feina amb qui estiga d'acord en fer País i millorar la vida de la gent.

Emili Gómez ha dit...

Es va perdre un regidor a Castelló i en molts pobles es va baixar en nombre de vots. Cadascú pot fer la interpretació que vulga, la meua és que va ser el preu que vam haver de pagar per a que Morera fos diputat, atés que molts dels nostres votants ens castigaren per anar amb Izquierda Unida.
Per altra banda et diré, Sr. Anònim, que n'estic tip de vaguetats que només signifiquen donar carta blanca a la direcció per a que faça el que vulga. Què collons significa "Anem per feina amb qui estiga d'acord en fer País i millorar la vida de la gent"? Qui pot estar en contra d'aquesta obvietat? Fins i tot el PPSOE estarà a favor. Explican's, però què vols dir amb això. Serem el referent d'IC-V al País Valencià? Serà Ribó, amb el "seu equip" el nostre candidat a l'acaldia de València? Amagarem el nostre nom en una marca paraigües o el dil·luirem en una sopa de lletres?
Ja en tenim prou d'aquest color i de que ens prengau el pèl.

Tonet ha dit...

Sr. Anònim vosté fa un 'tufillo' d'estar en algun altre partit que encara té menys presència i menys vots i encara té la barra de preguntar per què el BLOC va perdre un regidor i damunt reclama anar per feina.

Nomdedéu ha dit...

Anonim, si consideres que cal fer un altre debat, fes un bloc. En este bloc, jo decideixo quin és el debat. És simple. Dic el que crec oportú i signe amb noms i cognoms. Quan tingues el valor de fer-ho seguim parlant. Mentre...no hi ha res a debatre amb tu.

Anònim ha dit...

Sense eixir-me'n del tema:

¿Fins a quin punt el suïcidi és un acte on hom fa un ús complet de la seua llibertat?

¿No és més lliure qui agafa les regnes de la seua vida i viu?

¿Li pot passar al Bloc com a l'epitafi del "mestre" Fuster que va deixar escrit que a la tomba li escriviren: "va morir com va viure, sense ganes"?

¿És això el que volem per al nacionalisme valencià? Va morir com va fer política, sense ganes.

Josep Vicent

Emili Gómez ha dit...

No és que te'n isques del tema, és que encara no has entrat. Has pensat en dedicar-te a fer horòscops? Escriure vaguetats que tant volen dir una cosa com la contrària? La meua pregunta és, amb això, què aportes al debat?

Anònim ha dit...

Per als que no entenen d'horòscops:

Crec que tota la història primera amb Compromís (EU), ara Iniciativa i, després, Ribó és un suïcidi polític, però que va més enllà de l'innanició d'un partit, sinó de tot nacionalisme polític.

Crec que no es tracta d'un acte lliure, sinó que hi ha un mal endèmic i és no enfrontar-se amb valor a les coses. N'hi ha moments on cal prendre decisions importants i el nacionalisme valencià (amb tota la projecció quepo podia tindre en els últims 10 anys s'està esvaïnt per falta d'autoestima i adaptar-se a la societat).

L'escepticisme, el relativisme, el meninfot, el "tantsemdona"..., com tots sabem, porta molts mals com el desencant i la "cremo" de molts.

Josep Vicent

Anònim ha dit...

Hola Enric. Pense que allò que dius de l´aplec en altre bloc és el que s´ha de fer però des de fa molts anys. En 8 anys seguits que he anat només un any recorde haver vist representació del blocjove repartint condons (corregiu-me per favor si m´equivoque) i això no crec que done molts vots. Crec que s´ha de fer més coses però no només vosaltres sinó també "l´alta direcció del partit" seria bò que estigués. Gràcies i endavant.
JORSOL

Anònim ha dit...

Era molt obvi que entraria gent anònima amb comentaris que no aporten res ,només aporten irritacions.Hi ha molta gent que confon un blog lliure amb un lloc on cap de tot i s'agarra la Llibertat com un sinònim de grolleria , mala educació,i manca de respecte vers els altres.Ja ha passat altres vegades.

Miquel ha dit...

Llavors...per a quan el Panem et Circenses IV?...tant de bo el bloc com a les europees torne a ser bloc em una altra convocatòria...seria una opció més a votar i no una formulació farmacèutica fallida per tindre tants excipients a la fórmula magistral...ànim i salut (que al menys la salut i l'ànim no s'acabe mai)

Nomdedéu ha dit...

hi haurà un epíleg

Pau ha dit...

Caldria fer un esforç i pensar que la culpa de totes les coses no sempre la tenen "els altres". No es pot reclamar un valencianisme ample i al mateix temps denigrar a gent que es considerada per la societat valenciana com "valencianistes" com molts integrants d'Acció Cultural, d'Iniciativa, de CCOO-PV, de la Intersindical, etc que no formen part del BLOC.
A Castelló ciutat, per exemple, Iniciativa comença a ser un partit de prestigi, especialment entre alguns sectors ciutadans, que pot sumar suport electoral a una candidatura que podria permetre que l'actual representació es mantinguera i que, fins i tot, augmentara. Seria molt trist que el bipartidisme s'imposara a la ciutat.

Anònim ha dit...

Iniciativa partit de prestigi a Castelló? Eixa si que és bona, mai podrà tindre prestigi mentre tinga la parella d'elements que té.

Nomdedéu ha dit...

Caldria fer un esforç i comprendre el que s'escriu, així ens evitariem contestar a coses que no s'ha dit. O afirmar que s'han dit coses que no es diuen. I ho dic per tu Pau.
No crec que qüestionar les condicions d'un acord siga denigrar a ningú. En qualsevol cas està bé saber que s'ha tocat arrebato i la gent d'Iniciativa entra a este bloc a llegir i opinar.
Així, és possible que tingau una visió més plural de la realitat.
Vols saber qui denigra mentint i enganyant, en blocs i en la premsa? El portaveu d'Iniciativa
a Castelló.
Si la teua percepció és que Iniciativa guanya prestigi, perfecte, que creus que té suport electoral, perfecte. Jo no he dit el contrari.
La resta, quan siga el moment ja en parlarem

Anònim ha dit...

Sembla dificil debatre en aquest blog si no hi estàs d'acord amb el que es diu. De seguida es demanen identificacions, s'envia a ltre lloc o s'insinua que eres d'altre partit "enemic".
Jo pense que l'Espai Valencià de Progrés es construeix d'altra manera i, encara que no us ho semble, també confie en el titular d'aquest blog.

Nomdedéu ha dit...

Anònim, no exageres. Si tu entres a un bloc on hi ha un debat i opines el que siga, i pel fet d'opinar diferent al titular o la majoria t'envien a un altre bloc, possiblement no estiga bé.
Ara, entrar a un bloc per dir que el debat que es planteja no toca, i que és millor fer un debat diferent és una miqueta arrogant, no trobes? Ací, amb major o menor fortuna, jo propose temes amb els meus escrits. Si eixe debat no t'interessa, perfecte. Dir de que s'ha de debatre és un poc massa, per això et vaig dir (si eres el mateix, l'anonimat té estes coses) que creares un bloc i proposares els debats que cregures oportú.
Si altra gent et diu altres coses, hauràs d'acceptar que és el joc dels debats.
Sobre les identificacions, jo confesse que sempre signe tot el que dic. Tot. En este bloc i en els altres on entre. Hi ho faig identificant-me, ho trobo més just, més honest.
Ací hi ha la possibilitat fins i tot d'inventar-se una identitat, però ni això. Signar com anònim, té el risc que la gent et prenga menys seriosament que si signes amb un nom.
I jo també crec en l'Espai Valencià de Progrés. Crec menys en crear-li espai de representació als progres. Vull dir, vaig votar a favor de la ponència que consagrava l'Espai Valencià de Progrés, no només això, sinó que en vaig fer una defensa a este mateix bloc, abans que es pronunciés quasi ningú.
El que passa és que una cosa és el que diu la ponència i una latra ben diferent algunes interpretacions que se'n fan.
Jo no dic que no hi càpiguen dins la ponència eixes interpretacions, dic que jo no les compartisc.
L'Espai Valencià de Progrés es va presentar com una marca paraigües, ara ens la volen vendre com el substitut de Nacionalista Valencià, com cognoms del BLOC. Per a què cap canvi, si el que es vol és un pacte a títol d'igualtat amb formacions que no ho són d'iguals.
I això en el millor dels cassos! Alguns dels que passen per defensors d'eixe acord, posen a caure d'un ruc a Iniciativa amb qualificatius i opinions que jo mateix mai no he vertit ni en públic ni en privat. Ara tenen els ulls posats en Espai Obert...En fi, un desficací absolut.

Nomdedéu ha dit...

De totes formes, eixe debat que proposes, es va fer al si del partit, al col·lectiu local, també a este BLOC. Fa dos anys. Vam arribar a conclusions, no sé si les encertades o no, i d'allò va neixer una línia de treball determinada.
Tornar a fer un debat del que va passar fa dos anys és menys útil que intentar fer el més correcte d'ací a dos anys. Per evitar perdre més regidors, com tu apuntaves.