30 d’agost, 2009

"DE BARBES I MAMELLES". Mediterráneo. 03.09.09

Diumenge, quarts de deu. Després de mamar, Gal·la torna a dormir. Lizbeth i jo desdejunem junts i sols per primer colp en molt de temps. Desdejuni saludable, és clar, com predicava jo quan era regidor de Sanitat. Suc, iogurt i magdalenes (no industrials). Ella es menja una peça de fruita. Jo bec un gran tassa de cafè.
Llegim els diaris (això ja no sé si és tan saludable). Dos titulars del Mediterráneo em criden poderosament l’atenció.
“Rajoy avisa de que hará bandera del rechazo a la subida de impuestos”, el senyor de la barba assegura que eixos impostos servirien per tal que la gent pagués “los errores y gracietas (sic) de Zapatero”.
A la columna de la dreta hi ha un altre titular, este de José Antonio Alonso, portaveu dels socialistes al Congrés que acusa a Mariano Rajoy, el senyor de la barba, d’insolidari i demagog per oposar-se a qualsevol pujada d’impostos. Alonso, el senyor sense barba, afegeix que l’augment serviria per "mejorar los ingresos del Estado para mantener la calidad de los servicios públicos”.
M’alce de taula i vaig a l’ordinador, Google confirma la meua sospita. 24.12.08: “Calles criticó que el alcalde, Alberto Fabra, "desoiga la contención fiscal que proponen a diario el presidente del PP, Mariano Rajoy, y la secretaria general, Dolores de Cospedal"”.
El 31 d’octubre, Pérez Macián havia defensat l’increment en les taxes municipals amb l’argument què “Queremos mantener los mismos servicios sociales. Para ello hay que aplicar el IPC", que no em negaran que s’assembla poderosament a l’argument del Sr. Alonso de millorar els ingressos per mantindre la qualitat dels serveis públics.
Tampoc em negaran que resulta peculiar sentir al líder del socialisme local criticar a Alberto Fabra per no escoltar a Mariano Rajoy i augmentar la pressió fiscal, i vore com no li diu el mateix a Rodríguez Zapatero, quan és ell qui pretén augmentar-la.
Pense en la desafecció de la gent pel món de la política. Normal, la diferència entre uns i altres és simplement una barba. O per ser més justos, depén de si governen o fan oposició. Diuen el contrari del que fan i fan el contrari del que diuen. Tot per continuar xuclant de la mamella.
Gal·la es desperta i plora. Un altra!

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Quin merder, mare meua.

Anònim ha dit...

Desafecció no crec que siga el que tenim,Enric,parlant com cal, estem farts de no entendre tantes coses!!.Els detractors del actual Govern, els defensors i ,com no , el propi Govern i oposició ens fan un embolic tan gros que pareix que hem pres pel camí de la desafecció política,però no és aixina.Pareix una recepta de metge,mai s'enten.Si és molt fàcil escriure bé,¿no?,amb caligrafia clareta i que poguerem entendre què ens recepten.(m'has encomanat l'art del símils...),clar que si el que volen uns i altres és que no entenguem res...estàn fent-ho molt bé,sabem embolicar el capdell a la perfecció.

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Parlant de barbes.

El cas és que els pocs que anem quedant treballant cada volta anem a tindre que pagar més per barba.

Hui he sentit a Zapatero en les notícies dient que van a baixar l' Impost de Societats i que no van a pujar el de la Renda...

Aleshores, quins impostos van a pujar? Els indirectes: IVA, tabac, hidrocarburs,...?

El cas és que em sembla indecent parlar de que es va a pujar els impostos als més pudients quan este govern espanyol acaba de llevar l'any passat l'Impost sobre el Patrimoni (que efectivament sí pagaben els més rics) per acabar pujant els impostos indirectes, que afecten més a les clases menys pudients.

Al final, sempre acaben pagant els mateixos. Això ho pague jo, però en els teus diners.

Balta

Anònim ha dit...

Si en les paperetes electorals intercanviàrem entre sí els logotips del PP i el PSOE ningú no se n'adonaria.

Nomdedéu ha dit...

això sembla Balta. Ja vorem si els ajuntaments del PP remuguen, quan és precisament d'eixos impostos (tabac, alcohol...) que es reben les majors aportacions de l'estat

Anònim ha dit...

Quina cosa acabes de dir,Enric!.Ja està molt sabut que el PP remuga de tot el que fan els altres. Són d'aquells que tenen doble metre per medir,ja saps....és una cosa que em provoca odi,tenir dos metres .

Josep Lluís ha dit...

Estan tan pendents, de descalificar-se els uns als atres que ells mateixos es contradiuen, defenen una cosa ací i un atra allà, o canvien de parer, quan les órdens, venen de Madrit i comencen a defendre l´opost al que dien abans, o simplement per dur-li la contraria a l´atre partit.
Normal que la gent, passe dels polítics, lo trist que afecten a eixos polítics i a eixa gent que si vol millorar la calitat de vida dels seus ciutadans.
Salutacions Enric.

Josep Lluís

Anònim ha dit...

¿Veus,Enric,que la qüestió no és de passotisme vers la Política o polítics? Mai havia vist tant d'interés ,en la mesura,que ens pertoca,per part de tots els ciutadans.La veritable qüestió preocupant de valent és que pareix (segurament ho és) que ningú sap per on van els trets dels impostos;que si van a pujar-los,que si no,que els baixaràn,que s'aplicaran als més rics,als més poderosos económicament,que no,que tot el contrari,que si ho aplicaràn als treballadors(als treballadors en paro?---)el embolic és tan gran que ja no solament no l'entenem gent no massa avesada sinò els mateixos polítics pareix que estàn dins d'un túnel.Em preocupa i m'espanta moltissim més ,no que jo o el veí de dalt o de baix no sapiguem per on pegar(que també em preocupa,clar),sinò que és altament preocupant que la situació econòmica actual i la crisi no sàpiguen per on agarrar-la els mateixos governants que són qui,veritablement , poden posar remei a aquesta maranya.
Per altra part voldria fer una pregunta que igual pareix procedent d'una persona ruca ruca en la materia-igual ho sóc-,és la següent,Enric:un Govern pot delegar determinades funcions i gestions importants a la oposició,en moments realment plens de controvèrsia ,com podria ser ,ara mateix,la situació que vivim? Més directament:Pot el President delegar el tema financer,económic al PP? Igual acabe de fer una pregunta-herejia,m'ho podies aclarir,per favor?.Gràcies i salutacions.

Nomdedéu ha dit...

En política municipal totes les comptetències són de l'alacalde, qui pot delegar-les en qui considere oportú en el moment que ho considere.
En la legislatura 2003-07, per exemple, el BLOC tenia dos regidors i estavem a l'oposició. El PP tenia majoria absoluta, però van delegar en mi les competències en sanitat pública.
El que diu és tan factible com improbable, qui té les competències en economia, fa el pressupost i té el control de la caixa, podria bloquejar totes les politiques sectorials

Anònim ha dit...

Em referia a nivell de Govern Central,pero ja has deixat resposta:tan factible com improbable. Gràcies.