16 de juny, 2010

"BANCAIXA I LA CAMps" - Mediterráneo -17.06.10

Deixem-ho clar, no es tracta de que Caja Madrid integre Bancaixa, o que Cajastur es quede amb la CAM, ací es tracta de que Madrid s’ha berenat a CAMps. Es tracta que el sistema financer valencià ha mort a mans de la política, perquè tenim un President sense credibilitat, sense capacitat de maniobra, sense influència al seu partit, i disposat a acceptar qualsevol humiliació, qualsevol maltracte per al país, amb la sola condició que des del carrer de Gènova li permeten tornar a ser candidat.
No hi cap explicació tècnica ni econòmica perquè Caja Madrid (181.000 milions d’actius) integre altres caixes, i sobretot Bancaixa (111.000 milions d’actius). Segons una auditoria oficial de la pròpia Caja Madrid, esta caixa "presenta amb gran diferència la pitjor evolució de les principals entitats financeres espanyoles, les cinc de l’Ibex i les majors caixes per volums d’actius. No només presenta la pitjor evolució de les variables bàsiques de l’activitat –marge d’interessos, despeses d’administració...-, sinó que tenen la pitjor capacitat de generació de recursos, la pitjor rendibilitat, la major morositat, combinant morositat i generació de recursos, la que més temps tardarà en digerir la crisi actual".
Es tracta doncs, d’un operació política, fruit del pacte Zapatero-Rajoy, per la qual la CAM cau en l’àmbit d’una caixa controlada pel PSOE i Bancaixa en el d’una controlada pel PP. Tothom recorda el penós espectacle madrileny protagonitzat pel PP, que es saldà amb l’operació Rodrigo Rato. Esta operació de caire estrictament polític, obligarà a tancar oficines per redundants, i forçarà una reducció de personal, atès que l’objectiu és la reducció de costos de personal.
Vista amb ulls valencians, esta operació significa la desaparició del darrer instrument financer del país: ni caixes ni bancs estrictament valencians. El crèdit s’allunya de les famílies i les empreses valencianes en favor de Madrid.
President Camps, és vosté un traïdor, un insolvent polític, i un greu problema per al país. Algú al seu partit hauria de fer alguna cosa. I la patronal valenciana plantar cara, que ja està bé! Clar que necessitem infraestructures, però també instruments financers propis.

2 comentaris:

Tonet ha dit...

Més que 'madroño' moniato o codony que és més nostre.

Jo ja fa temps que el poc que tinc està a Caixa Rural Castelló i crec que seguirà estant allà.

Anònim ha dit...

Jajajaaa, aixó de la Caixa Rural de Castelló es molt bó ¡¡