02 de juny, 2010

"POCA BROMA" - Mediterráneo - 03.05.10

Veig a la televisió una d’eixes reporteres ben eixerides, que micro en mà esperen, a l’eixida del Congreso de los Diputados, allà a Madrid, a algun polític. És la mateixa gent que persegueix famosos, coneguts, saludats, has been, i gent que té coses a dir, perquè per exemple es va autosegrestar per por a dir-li a Falete que és un pesat.
Doncs bé, una d’estes xicones es troba al Ministre d’Infraestructures, el Sr. Blanco, i li gasta una d’eixes brometes que s’han posat tant de moda a tots el programes. I ell, fent-se l’ofès, li contesta que "el país no está para bromitas". Raó té. Doncs podria convèncer el President que ha de dimitir. El que no pot suportar el país es mantenir a un govern sense recursos ideològics (està fent la política dels liberals), sense recursos intel·lectuals (el mateix Ministre que ara engola la veu va comparèixer fa un parell de setmanes a La Noria, que no és precisament La Clave), i sense recursos econòmics (per la crisi, òbviament, i per haver-la agreujat amb les seues antisocials polítiques de subvencions a tant alçat).
Però si "el país no está para bromitas", i no ho està, ens haurà d’explicar el Ministre perquè fa dos mesos anava a alliberar l’AP-7 i es comprometia a estudiar el desdoblament de la N-340, i ara no hi ha diners per fer-ho. Que no havia mirat la cartera? Quina mena de broma és esta? Fa dos mesos el govern espanyol no sabia que no tenia possibilitat de fer totes les obres que estava prometent? Quins inconscients! O és que sí que ho sabien i ens mentien? Quins mentiders! Inconscients o mentiders, o totes dues coses alhora, estan desqualificats. Tenen menys credibilitat que l’ex de Falete.
Siguem sensats. En època de crisi (un altre dia ja parlarem de qui ens hi ha portat) les inversions es redueixen, quin remei. Però és precisament en eixe moment on s’ha d’invertir allà on els diners donen major valor afegit. Major productivitat. I no hi ha inversió més justa i productiva, que l’AVE Castelló-Tarragona, i el Corredor Mediterrani de Mercaderies. Per ací passa més del 40% del PIB i del 45% de les exportacions. No ens van tocar inversions i ara ens han de tocar retalls? Nosaltres sí que estem per poques bromes, Ministre.