11 de juny, 2010

"PÈRICLES" - Levante EMV - 12.06.10


Amb tota certesa, Zapatero o algun conegut seu deu haver sentit parlar de Pèricles. Però encara que no fos així, no hi ha problema, jo els en faré cinc cèntims, fruit del meu accés a internet i la saviesa popular de la Viquipèdia. Pèricles va ser un home d'estat grec atenenc tan important que va donar nom a tot el segle V aC (segle de Pèricles).
Una de les primeres propostes de Pèricles fou posar el tresor públic a disposició dels que no tenien prou mitjans per assolir càrrecs públics; exactament el contrari del que ha fet Zapatero, que ha posat a disposició del tresor públic els sous dels càrrecs públic i els funcionaris.
Falt d’idees, només se li ha acudit fer allò més fàcil, retallar el sou d’aquelles persones que fa anys el tenen congelat, però contra els que pot actuar amb un simple decret. Amb independència de si són els culpables de la crisi, amb independència de si són o no els més ben pagats... Recorda aquell acudir d’un lleó que corria per la sabana darrere una expedició que fugia atemorida. El pobre coix anava quedant endarrerit, i quant ja sentia l’alè i les urpes del felí a fregar de cul cridava: "ves a per aquells, ves a per aquells que a mi em tens segur". Doncs el lleó és Zapatero i el coix un pobre funcionari.
Per justificar-se, el Govern Central i el seu Subdelegat en esta província líder en atur i figues albardaes, ens recorden que Angela Merkel i David Cameron als seus respectius països anuncien mesures similars. Però... és que Cameron i Merkel són conservadors, i a nosaltres ens havien dit que Zapatero era progressista!
Pèricles va deixar dit: "Si bé només uns poc són capaços de donar origen a una Política, tots nosaltres som capaços de jutjar-la". Una sola política, s’hi fixen?
El PSOE, en plena indigència ideològica, també sembla pensar que només hi ha una política. La conservadora. El PSOE ha deixat sense discurs al PP. Fan la mateixa política que fan els governs Alemanys i Britànic. Tant se val si les realitats són diferents. Ni els sous són similars, ni és similar el pes del sector públic en les economies internes, ni s’assemblen gaire les prestacions socials, ni les xifres d’aturats són homologables, ni res de res.
Aleshores, si el PSOE considera que siga quin siga el problema, l’única solució possible és la de la dreta europea, per a què serveix el PSOE?
No se n’adonen que amb este discurs d’abdicació ideològica, d’abandó de les idees pròpies, l’únic que fan és llençar el missatge de la seua futilitat? Per a què podríem voler un partit socialista si quan cal prendre decisions d’estructura econòmica per eixir d’una crisi provocada pel capitalisme, ens diuen que no hi ha més solucions que les que proposa la dreta?
L’únic avantatge d’esta renuncia a ser i estar que fa el PSOE, traint la seua més que centenària ideologia, és que deixa un espai lliure per aquells qui pensem que tot no ha de ser PP. Vorem si som capaços d’ocupar-lo.

2 comentaris:

Tonet ha dit...

Tenint en compte que el 75% dels funcionaris són mileuristes, m'agradaria saber si la retallada del 5% de mitja sobre els salaris del funcionaris i la retallada sobre sous de polítics també serà d'aplicació a la Casa Reial o a la subvenció de rep l'església catòlica.

Anònim ha dit...

No té res a veure però...¿no vas a parlar del tema Bancaixa i CAM que ens afecta a tots?.