09 de juliol, 2011

"LA MAFIA AL CENTREVILA" - Levante-EMV- 09.06.11


Fer un tomb pel centre vila és sempre recomanable, de fet si el fan amb els ulls ben oberts i encuriosits segur que podran descobrir alguna singularitat arquitectònica amable, en un conjunt que fa plorar. Només per això ja pagaria la pena.
Paga la pena també per adonar-se’n de la baixa qualitat de les obres que corre-cuita van fer fer esta gent del PP a tres setmanes de les eleccions municipals. Per exemple, el reasfaltat del carrer Major en els trams pròxims a la Plaça Santa Clara. Els clots que hi havia ja hi tornen a ser. De fet, van reaparéixer només una setmana després. Si volen prendre consciència física, i són homes, els aconselle que passen pel carrer en bicicleta com faig jo de tant en tant. I segur que guardaran la memòria dels clots a la part menys robusta de la seua anatomia. Això sí, l’equip de govern no li han demanat responsabilitats a l’empresa que va fer les obres. Per ells es tracta de fer i mostrar que es fa, no de resoldre problemes.
Hi ha més motius per passejar pel melic de la ciutat. Voran, per exemple, que per fi començat les obres a les teulades de Santa Clara, aquelles que es van cremar fa... quant? Any i mig? Any i mig amb tot allò cremat al bell mig de la ciutat, i més de dos anys de retards en la remodelació d’eixa plaça i de la Plaça Major. Tot plegat, una nova demostració de la manca d’inversió de la Generalitat a la ciutat, i l’enèsima prova de la nul·la capacitat reivindicativa de l’Alcalde. Un alcalde que per fer-se l’interessant va dir que tiraria a Osuna, Blasco i Laparra de la ciutat, “de una patada en el culo”, però que és incapaç d’alçar-li la veu a Camps.
Estos dies també paga la pena fer el tomb, perquè als nostres comerços hi ha rebaixes. Algunes de molt notòries. I si vostés tenen la possibilitat de gastar-se uns dinerets, jo els aconsellaria que ho feren, perquè al final el benefici és col·lectiu. 30 euros al banc no fan res (més que fer rics als Oliva, Rato i companyia), mentre que a un comerciant li pot salvar el dia, o el pot ajudar a salvar un lloc de treball.
Però si fan ara eixa volteta que els recomane, descobriran que el centre de la ciutat està espigolada de pidolaires nous en un nombre molt superior a l’habitual. I, amb una alarmant proporció, es tracta de persones amb greus malformacions físiques. I fins i tot jo, poc amic de teories conspiratòries, no li veig més explicació que una màfia en acció.
Tinc la sensació, la poderosa sensació, que a trenc d’alba alguna furgoneta arriba a la ciutat, fa baixar esta gent (ells no són culpables, són l’indigne instrument d’uns immorals) i els dissemina pels cantons de la ciutat. I la tinc perquè és una història recurrent dels mitjans de comunicació. Periòdicament es denuncien estes màfies.
I front a això, no entenc el silenci i els braços creuats de la regidoria de Serveis Socials i de la Policia Local. No només perquè la mendicitat estiga prohibida a la ciutat (totes les formes, també els persistents “gorrilles” cada colp més agressius), sinó perquè en este cas tot fa suposar que al darrera d’aquesta pobra gent hi ha una situació d’abús i explotació. I això caldria investigar-ho, i resoldre-ho. No és una qüestió d’estètica, no és que done mala imatge, és que no podem permetre actuar a les màfies amb esta impunitat. No podem admetre que s'explote esta gent.