13 de juliol, 2011

"SOM AIXÍ" - Mediterráneo - 14.07.11






















“Com no teniu responsabilitat, dieu el que voleu”, afirmen alegrement els representants dels partits més grans, quan des del BLOC fem propostes concretes. Res més lluny de la realitat. De fet, tenim una immensa responsabilitat. En general, la de fer una bona oposició, constructiva, il·lusionadora, útil per la societat, i que sovint posa en evidència altres models opositors. Però en alguns llocs tenim també la responsabilitat de governar.
En estos primers compassos de l’actual legislatura, s’han celebrat els primers plenaris municipals. Uns plens que mentre no hi haja una decisió d’instàncies superiors que ens vinculen, han d’ocupar-se definir els sous dels membres de la corporació, i els càrrecs de confiança. A Castelló, el BLOC, només el BLOC, i des de l’oposició estant, hem fet fer marxa arrere al PP, que havia pujat injustificadament els sous.
A L’Alcora, per exemple, el nostre portaveu Victor García ha aconseguit un estalvi de 9.000 € anuals, respecte al que cobrava l’anterior equip de govern. Aquells, els socialistes, estan molt ofesos perquè queden en evidència: és la mateixa proposta que van rebutjar quan governaven ells.
A Borriol, on la llista encapçalada per Silverio Tena ha tingut un èxit notable passant d’un a tres regidors i convertint-se en la segona llista més votada al poble, l’alcalde del PP s’ha apujat un 27% el sou. Amb la complicitat necessària de l’ex-socialista, hui a VdB, que fa uns mesos demanava que es baixés el sou del mateix alcalde. Això sí, amb les pujades de sou el representant de VdB fa calaix personal. L’ètica va per barris (sembla no arribar a les urbanitzacions).
Però l’exemple més clar és Betxí. A Betxí, Alfred Remolar, encapçalant la llista del BLOC ha guanyat les eleccions. Clar i ras. I en este primer ple ha pres la decisió de retallar-se el sou en un 13%: en concret rebrà per any 6.100€ menys que l’anterior alcalde popular. Escolta així les recomanacions de la FEMP per poblacions d’entre 5 i 10.000 habitants. Les mateixes recomanacions que van guiar-nos a Castelló en presentar una proposta de retalls més severs, que no prosperà pel vot contrari del PP i l’abstenció socialista.
Així som. A l’oposició, i al govern.