23 d’abril, 2010

"EL PP, LA LLEI I LA CARA DURA" - Levante-EMV - 24.04.10



El PP té una còmoda majoria absoluta al parlament valencià, i a l’Ajuntament de Castelló (entre tants altres), té l’aval legal i la capacitat de fer les lleis, els reglaments o les ordenances que li vénen en gana. I de fet ho fa. I de tant en tant, bé, en realitat amb certa freqüència, els hi cauen a sobre sentències que obliguen a convertir en ZAS les tasques, o que anul·len el desenvolupament urbanístic de Mestrets, o que aturen una carretera...
No comprenen com és possible que tenint eixes aclaparadores majories absolutes, no puguen fer el que volen? Això els desorienta. En realitat és senzill, si que poden, sempre que no vulneren les lleis, que, repetisc, sovint estan redactades i aprovades per ells mateixos.
No en tenen prou amb eixe enorme poder que han guanyat a les urnes? No, volen el poder absolut. No accepten ni els límits de les pròpies lleis, i aleshores (si el jutge no resulta ser "más que amigo") la sentència i ZAS (amb perdó), els hi talla el pas.
I què fan? Ho accepten i rectifiquen? No! Busquen un culpable exogen. En tot este embolic de les tasques acusen a una associació (amb la que no estic d’acord en este tema, tot siga dit) de demanar que es complisca la llei. La llei que ha fet el PP, l’ordenança que ha fet el PP! Hauria de ser l’administració qui garantís el compliment de la legalitat. De fet, és el propi Pla Acústic qui obliga a mesurar el soroll a l’ajuntament, cosa que no han fet. Però a ells què! Si són els amos del corral!
Que la llei impedeix acabar una carretera, perquè ells la dissenyen passant per dins d’un paratge natural amb fauna i flora protegida (per lleis també fetes per ells)? Doncs li tiren la culpa als ecologistes per reclamar el compliment de la llei. Però les obres no les aturen els ecologistes, no. No són tres senyors amb barbes llargues i pantalons de colors estrafolaris que es mengen una hamburguesa de tofu, no! És un jutge togat que diu que la Conselleria no compleix la llei.
Que la justicia diu repetidament que el urbanisme agressiu que practica el govern municipal és il·legal? Doncs tranquil·lament li tiren la culpa, tracten d’insolidaris i protestons professionals, a uns pocs veïns que acudeixen a la justícia per evitar que les il·legalitats del PP els arruïnen. Per evitar haver de pagar ells sols les dotacions de tota la ciutat. I ho fan, perquè creuen que d’acord amb la llei (que el PP no ha modificat en anys tot i tenir majoria absoluta, per tant, la llei que els hi agrada), això és il·legal. I els tribunals també ho creuen.
Què fa el PP? Rectificar? I tant que no. Acusa als damnificats, intenta tirar-los hi la gent a sobre, i de passada, diu que este pobre columnista i regidor a temps parcial, és d’extrema dreta per defensar les minories! Au, xupa’t eixa!
Al PP li molesta l’oposició, li molesta la societat civil, li molesten les opinions discrepants, li molesta la legislació, els jutges, els tribunals i tot allò que puga resultar un entrebanc a la seua marxa triomfal cap a qui sap on.
El dia que el PP crega que les Corts valencianes o el Ple de l’ajuntament ja no representa la voluntat del poble, demanarà la dissolució del poble. El PP, no creu en el sistema democràtic. És dur de dir, però encara és més dur no creure-hi, i tindre el valor d’anar pel carrer, o a les tasques.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El que passa en aquest país és que, malauradament, hi ha massa feixistes, i el PP es presenta com a feixiste, encara que el que vol és robar tots els diners. La que sembla una autèntica feixista és la Rosa Diez. Ben mirat no sé el que val més que et roben els diners o que et robin l'ànima.