20 de febrer, 2007

"OPERACIÓN MORTADELO" Levante-EMV. 20.02.07

Jo és que sóc fan d'Ibañez. Per això m'agrada tant vore com l'Alcalde Alberto Fabra emula amb gran èxit de critica i públic a Mortadelo, un dels seus personatges més reeixits. Mortadelo és alt i prim, com l'Alcalde. És el rei de la disfressa, i també com l’Alcalde és capaç de transformar-se, deixant bocabadat a tothom, en qualsevol cosa, des d'un elefant fins a una campana.
L'Operació Mortadelo, consisteix en mimetitzar l'Alcalde en l'ambient en què es troba en eixe moment. Hem vist a l'Alcalde amb la samarreta del Castelló, quan va pujar a Segona A. Aleshores semblava que ell haguera jugat i tot, era súper protagonista. Ara, que les coses van maldades, diu al seu bloc, que la culpa és de la directiva. L'hem vis vestit de setí. Prim i espigat com és, cal reconéixer que li quedava be. Era un vertader "castellonero", si damunt parlara valencià ja pareixeria que fóra d'ací. No com altres que no són d'ací, però han tingut el respecte d'aprendre la llengua. L'hem vist saltant a la plaça Major, amb una bandera de Romania. A la mateixa plaça, on va ordenar dissimular amb franges verdes la quadribarrada que envoltava l'entaulat del Festival de l'Antiga Corona d'Aragó. Com si la Corona d’Aragó haguera tingut mai cap altra bandera! Recentment va fer vore que era escriptor, i esta setmana l'hem vist emular a Esther Williams, en la mítica pel·licula, Escuela de Sirenas. Impagables les fotos del nostre Mark Spitz sense bigot.
Ens falta per vore'l a la concentració de Harley, cavalcant sobre una cerda de Milwaukee, amb una xupa de cuir amb el lema "Passion's Devils". Pensava vore'l disfressat de cuiner de paelles a Carnestoltes, però va comparèixer disfressat d'Alcalde.
Tot això ho dic no perquè ho trobe malament, cada u fa la seua campanya com creu oportú. D'altres posen uns cartells que també sembla que estiguen disfressats. Concretament de personatges d'aquella pel·licula en que un
xiquet deia: "a veces veo muertos."
En realitat ho dic per que tinc un cert temor. La meua regidoria està a punt d'acabar uns pipi-cans nous, i estic pensant en posposar la inauguració a després de les eleccions per evitar posar en un compromís a l'Alcalde.


5 comentaris:

Anònim ha dit...

Metrosexual no sembla el xic per allò de la "pelambrera" que lluia a l'esquena.

Anònim ha dit...

Soc usuari de la piscina en la que l'Alcalde nada molts dies de la setmana, per tant no li és extrany tirar-se a l'aigua a pegar unes braçades. Soc habitual de la tribuna de Castalia, prop d'on es sentava Alberto Fabra quan no era ni regidor de l'Ajuntament (en el Castelló de Luiche i de l'ascens a 1ª). Vaig sempre als bous algun dia en Magdalena i veia a J.M.Calles alli dalt, a la llotja del president, sentat darrere, en les entrades que li donaven al sogre per dur la megafonia de la plaça i fa un parell d'anys que el veig passejant-se pel carreró.
Són estils diferents. Un fa el que sempre ha fet. I l'altre força per paréixer el que no es.

Anònim ha dit...

Bé jo crec que és un joc net per a la gent de a peu, no per a mi. Els ciutadans quan els preguntes volen trobar al candidat proper, que s'acoste, que pregunte, que es conega...
Això no sé per què no passa amb el bloc. Aquestos dies m'he adonat que a pesar de creure en el seu candidat i recolçar la seua candidatura no és proper, fa massa treball de despatx i poc de carrer, o almenys això és el que sembla.....

Anònim ha dit...

La piscina en la qual el Alcalde nade molts dels dies de la setmana, no és una piscina pública, és privada, al igual que l'educació que vol per al seus fills, el mateix segurament que el dia que tinga que entrar en un quiròfan. Com a ciutada u, té dret a decidir on fa exercici, on es banya, on l'operen o on porta als xiquets. Però com a polític no pot llaçar el canto i amagar la ma. Pel que dius de la tribuna del Castelló i la comparança amb Calles, la qüestió no és qui aparenta, sinó qui aparenta més, perquè encara que Alberto pareix un bon xic, no dic que no ho siga, té un puntent de protagonista (Aqruitecte, repartidor de suc de taronja, de claus de VPO, de Castellonero, de Nadador profe, de futbolista, de quadrero, ballador, pare feliç,...
Este home no és normal, és superman.

Nomdedéu ha dit...

Clar que no li és extrany. L'Alcalde i jo vam nadar junts en la campanya "mulla't per l'esclerosi" fa dos anys. Sé que nada. Jo no critique això, simplement trobe que muntar el numeret a la recerca del protagonisme mediàtic és ridícul. És la meua opinió. Sé que Alberto és un aficionat sincer del Castelló. I se que quan va ser elegit alcalde va començar a seure al palco amb el president. Quan perdiem partits, i la gent increpava a Osuna i companyia, va decidir tornar a seure al palco municipal. Diu que per poder celebrar els gols. (quins?) PErò no és cert. Jo sec allí, i he sentit les converses que no repetiré tampoc ací. Però va ser una decissió política per intentar evitar identificar l'alcalde amb la mala imatge de l'equip, i evitar que quan la gent senya-le la directiva senya-le de passada a Alberto. Per tant, no vulgueu fer-me dir el que no he dit. Alberto nada tots els dies i és aficionat al Real Madrid i al Castelló, no se per quin ordre. Però jo no critique res d'això, dic que utilitzar de forma politica les seues aficions em permet a mi fer critica politica. I vai a ser sincer del tot. Crec que el problema no és Alberto Fabra. És el seu entorn, està assessorat per la mateixa gent que fa les fotos dels socialistes, per l'enemic. Sobre Calles, cap comentàri més enllà del que és públic i notòri, el pes de la purpura s'ha apoderat de la seua ànima seglar. El càrrec li va més gran que la jaqueta.
Veus, encanvi la crítica sobre si sóc proper als ciutadans o no, l'accepte gustós. Un aclariment, faig moltes hores de despax, cert, però també en faig moltes de carrer. El que passa és que no vaig amb un servei de premsa pagat amb diners públics darrere que va cobrint les meues reunions amb diferents col·lectius. I també és cert que mediàticament tenim menys ressó que els dos partits més gran (en tamany), que nosaltre som molt grans també. Caldrà millorar-ho. I espere que en breu es note, estem finalitzant el calendari d'actes. PErò ja vos dic, que en no pocs mitjans s'han referit a mi com "omnipresent", per la quantitat de llocs que visite, i actes als que assistisc. Festes de carrer, gaiates, reunions amb col·lectius veïnasl o d'altra mena... PErò és evident que caldrà millorar.