21 d’agost, 2007

"VIATJAR". Mediterráneo.23.08.07


Diuen que viatjar serveix entre d’altres coses per conèixer món. Jo crec que bàsicament serveix per conèixer-se a ú mateix. També diuen que el nacionalisme es cura viatjant. Com si el nacionalisme fora una malaltia! El meu nacionalisme es fonamenta més i més quan viatge, quan faig una visita curta, quan faig una estada llarga, o quan he viscut a altres països. Quan conec costums, quan trobe infraestructures que no hi ha al meu país, a la meua ciutat. Sóc nacionalista perquè vull el més i millor per a casa meua, no per que vullga que els altres no ho tinguen.
He estat uns dies a Barcelona. M’interessa el urbanisme i m’agrada l’arquitectura. Hem fet la ruta del modernisme. Gaudí, Puig i Cadafalch, Domènech i Montaner. Formes fascinants, solucions intel·ligents per fer un edifici preciosista i funcional. Però el urbanisme no són només edificis emblemàtics, apertures de grans vies o dotacions ciutadanes de dimensions espectaculars. El urbanisme són, sobretot, respostes a problemes quotidians de qui realment forma la ciutat, els ciutadans, les persones. He vist coses a Barcelona que són directament traslladables a Castelló, d’altres que demanen la lògica adaptació a les dimensions urbanes i les realitats socials. He fotografiat mobiliari urbà, he pres notes, he parlat amb regidors d’allà. Lizbeth diu que això no són vacances. El problema és que el meu treball és a l’hora la meua passió. Pense que un regidor està sempre de guardia. Que té l’obligació d’aportar el més i millor a la seua ciutat. Torne amb propostes i ganes. Així entenc jo la política municipal. Lluny de la baralla partidària. Fora bo que el PP ho entengués igual.

41 comentaris:

Anònim ha dit...

Si, si muy bien , pero el "poder" en Castellón lo tiene ELLOS
Seguro que no lo ven como usted, lastima. Salud

Nomdedéu ha dit...

Però haurem d'insistir en una idea bàsica de la democràcia que segur que compartim. L'oposició és l'altra cara del govern. Govern i oposició, en democràcia, són socis indissociables. Encara que només siga per una raó estadísitca, és impossible que l'oposició sempre estiga equivocada i que el govenr estiga sempre encertat. Per tant, sent lògic que qui governe aplique el programa que va guanyar les eleccions, no és menys cert, que l'oposició també estem a l'ajuntament representant la voluntat popular. I se'ns ha d'escoltar.
Jo no entenc l'oposició com la vocació de dir no a tot el que el govern diu si. L'entenc com l'obligació moral i formal de contribuir a millorar l'acció de govern. Ara assenyalant les seues errades i mancances, ara millorant els seus encerts. Especialment en els temes de gestió, que en política municipal són molts. Ho vaig dir a la campanya com compromís, quan pensava que era possible participar d'un gover de progrés, ho repetisc ara des de l'oposició: No es pot construir una ciutat, una societat, contra el 45% dels seus habitatns. Se'ns ha d'escoltar, i s'ha d'acceptar la col·laboració de l'oposició.
Si algú des de l'oposició vol fer un altre paper, el de posar palets a les rodes del govern, ja s'ho faran. Sería la seua estratègia, jo no tinc res a dir mentre es guarden les formes democràtiques. Però no és l'opció del BLOC. Nosaltres apostem per construir, per participar, per consensuar on es puga. La nostra acció política és en positiu.

Anònim ha dit...

Camino La Plana.
Ampliación carretera terminada hace unos dias. Al menos se circula ya en dos direcciones, y en los peródicos se dijo que estava terminada.
Se hicieron a lo ancho de la calzada unos pequeños cortes (de unos 15 cm. de ancho), y aun estar sin rellenar.
Saludos.
Si no me he explicado bien, haré foto y la publicaré.

Anònim ha dit...

Debido a la dureza y altura de la mayoría de badenes o bandas, en la Cuadra de Borriolenc (camino que pasa por detrás del Cementerio antiguo, las suspensiones de los coches se resienten (aun yendo a 5 km./hora), y los conductores de motos y bicis las pasan canutas.
Saludos.

Nomdedéu ha dit...

Això de la Quadra Borriolenc ho vaig comunicar a principis d'estiu. Hi tornaré, però no sóc gens optimista. Quan estes coses passen en zones on hi ha prevista una remodelació important (Mestrets), dificilment es fan obres menors d'adquació. No ho justifique, informe.
Respecte al camí la plana, s'enten perfectament. dilluns hi ha comissió d'urbanisme, ho posaré en coèixment dels tècnics. Gràcies

Anònim ha dit...

A mí me cuesta ver normal a un nacionalista, siempre me viene a la cabeza que se trata de una persona que tiene fiebre siempre.

Anònim ha dit...

Estimat Sr. Nomdedeu, espere que vostè haja gaudit de les seues vacances i què ara nosaltres puguem tornar a gaudir de les seues reflexions en aquest bloc.

Lo que jo volia demanar-li a vosté, ja que diu que ha contactat amb regidors de Barcelona, és que no se li apegue res, per l'amor de Deu, de cap polític català.
(És broma)

Quines coses has vist en Barcelona que t'agradarien per a Castelló?

A mi m'agradaria una Casa Batlló, un Parc Güell i una torre Agbar per la zona de l'UJI però això sembla complicat.

No sé supose que hi haurà, com tu dius, algunes infraestructures que donen solucions a problemes que es plantegen també a la nostra ciutat, encara que salvant les diferències, és clar. Tinc moltes ganes de sentir les teues propostes.

Un nacionalista es alguien que tiene siempre fiebre???

Hombre, alguno hay por ahí que parece que sufra de las alucinaciones propias de las fiebres más elevadas, pero en cuatro de cada cinco casos no es fiebre lo que les pasa. Es que viven atrapados, víctimas de sus propias doctrinas que llegan a deteriorar la realidad y la historia hasta extremos insospechados, se victimizan regocijándose en sufrimiento consecuencia de una sanguinaria represión que ni existe ni ha existido nunca como tal, pero que justifica lo injustificable.

El otro uno de cada cinco, tampoco tiene fiebre, pero sufre alucinaciones consecuencia del escesivo consumo presente y/o pasado de sustancias estupefacientes.

Por suerte, los nacionalistas que hay por estas tierras no encajan en ninguno de los perfiles mencionados. Hay gente como Enric, moderada, dialogante, trabajadora, emprendedora, consecuente, respetuosa, etc...

Lamento que otras autonomías no tengan unos nacionalistas como Enric. Si todos fueran como él, España sería una piña, aunque los distintos pueblos gozarían de su propia identidad, eso sí, con fraternidad, solidaridad y respeto.

Anònim ha dit...

Yo tambien tengo fiebre.
Cada vez somos mas.

Anònim ha dit...

(Continuacion comentario anterior).
Me refería a la fiebre nacionalista

Anònim ha dit...

¿Llegaremos a arruinar a la Seguridad social?.

Nomdedéu ha dit...

A mi també m'agraden eixos edificis emblemàtics, però no pensava en això quan deia que havia vist coses traslladables. Pensava sobretot en mobiliari urbà. En solucions per als panells informatius dels horaris dels autobuos, pose per exemple, que ocupen una decima part que els que tenim ací, i són més pràctics i nets. O en els sistemes de bicis de lloguer (Barna n'està plena) amb un disseny intel·ligent i pràctic. Ja vorem que ens porposen ací. O d'altres cosetes que ajuden a fer més amable la ciutat, tot potenciant el turisme, o el comerç. Que valen ben pocs diners i que si que són traslladables. Però em permetreu que les presnete quan toca on toca. Este bloc està, afortunadament, molt concorregut. I el visita també gent de l'equip de govern. Una cosa és col·laborar en millorar la ciutat, l'altra regalar les idees. M'entenu, no?
I ara me'n vaig a posar-me el termòmetre al cul a vore si tinc un accés d'autodeterminació i m'ha pujat la febre.

Anònim ha dit...

Enric:
Pero como te atreves a nombrar los paneles de horarios de autobuses?.
Tienes fiebre. Eres nacionalista.
Por favor, dedica un tiempo a mirar los horarios que cuelgan de las paradas nuestras. Aun se informa que el 10 pasa cada 40 minutos, cuando desde hace mas de un año pasa cada 30 minutos. Y en la página web del Ayuntamiento, mas de lo mismo. (He puesto el 10 como ejemplo, pero hay mas errores).
En Agosto del año pasado, según la prensa, el Sr. Soler dijo que informaban bien, pero alguien se dedicaba a arrancan de las paradas la información.
Creo que el Sr. Soler desconoce que los paneles tienen cuatro tornillos. Se desmontan éstos, se pone la información entre vidrio y vidrio ...... y no hay quien lo pueda arrancar ..... si no es desmontando o a base de martillo.
Creo que aun tengo por ahí guardado el recorte de prensa. Tu estabas de viaje de novios.

Anònim ha dit...

El de la febre supose que ho dirà pels nacionalistes espanyols que eixos si que sembla que tenen calentura mental i almorranes.

Anònim ha dit...

L'altre dia uns familiars em van portar a casa una botelleta d'aigua desalada que donaven a la platja de Benicàssim ( les donaven de dos en dos per vore si les acabaven prompte)al primer glop vaig comprovar el mal gust que feia i vaig dir una i no més.
Ara comprenc la cara de poker fent esforços per no fer carasses que fan alguns polítics per fer-se la foto al periòdic bevent de la botelleta com el Subdelegat del Govern, algun alcalde socialista o Juanito Navarro ( el còmic no, l'altre).

Anònim ha dit...

El filòsof F. Savater, segurament un reconegut feixista al servei de la cort castellana per a molts dels quals reflexionen per ací, comentava una mica així com que el nacionalisme és el quadre que dibuixa la inflamació de la nació, mentre que l'apendicitis l'espill on es mira l'apèndix inflamat.

La inflamació, segurament, cursarà amb febre.

Nomdedéu ha dit...

Esteu tots molt clínics. A algú li convé que quan es pose malalt, el visite Hause en un mal dia.
Per cert, no se si tinc una inflamació nacional o una nacionalitis crònica. Però jo m'hi trobe molt bé amb els simpotmes.
Juanito Navarro! Quin personatge. S'ha casat amb una xicona que m'agrada molt i em cau molt bé. Espere que en privat siga més presentable que en públic. Porcar podria explicar moltes coses del xic este, de quan Toni era regidor de Joventut i va haver de dimitir per culpa d'ell.
L'alcalde "nacionalista" (juajuajua) Gozalbo el va col·locar de comissari polític i li llevaba l'autoritat política a Porcar que era el regidor. Toni, amb dignitat va dimitir. Ja sabem com és governar amb els socialistes a Castelló.

Anònim ha dit...

Jo estic mal de la gola. Massa simple lo meu. Amb aquestos canvis de temperatura...

Tinc una pregunta. El TVR eixe que va pel carrer Colon, fins a on arribarà? A Cardona Vives? Anirá en dues direccions o tornarà a pujar, com he sentit dir, pel carrer Governador, la vieta, San Vicent, etc.

Està tot el recorregut del TVR en obres i no sabem res de res.

Anònim ha dit...

¿Ya han comprado el TVR?.

Nomdedéu ha dit...

Anem a pams. De moment, el que s'ha comprat són autobusos de segona mà a Madrid. TVRCAS crec que el tenen encomanats. Fins i tot, en van dur un per a que la gent el puguera vore, rotllo "pasen y vena, la mujer barbuda, el hombre sin cuerpo, el concejal inteligente..."
De moment, el primer ramal serà només UJI-Corte Inglés-UJI. Més endavant ha de baixar fins al Grau i toranar a pujar. Suposadament travessant el Ribalta, la qual cosa seria una barbaritat. I alguna cosa s'ha dit, de la possibilitat que un ramal es desvia per pujar pel carrer la vieta. Però francament no en se gaire més.

Anònim ha dit...

Si de momento solo va a llegar al Corte Inglés, la remodelación de la calle Colón no tiene nada que ver con el TVR ¿no?.

Nomdedéu ha dit...

Si. Les obres de remodelació de Colón són per al TVRCS ens han dit. Però, el primer tram del TVRCS és el que jo he dit. Simplement han aprofitat l'estiu per remodelar un carrer pel qual tard o d'hora acabarà passant-hi el TVRCS. Però no està previst que hi passe encara.

Anònim ha dit...

Si travessa pel costat de la pèrgola per eixe tros on planten les gaiates, tampoc passa res, no?
tinc entés que és un trasnport elèctric que no contamina.

Ja vorem si va bé o no, encara que m'esperava que ficaren en marxa més troç ara després de l'estiu. Sempre va tot tan a poc a poc...

I la ronda oest també fa falta ja. Jo sóc universitari i per anar des de l'UJI a la zona nord de la ciutat cal anar per la quadra del Borriolenc o per davant de la Renault. Ambdós camins es saturen en hores punta. A més que per la quadra del Borrionlenc cal que circules amb una tanqueta militar si no vols destrossar el teu vehicle.

Nomdedéu ha dit...

El tema de la Quadra del Borriolenc, ja vaig comentar-ho, serà reformat en la seua totalitat quan es tiren les cases de Mestrets.
Jo no sóc partidari que passe per Ribalta. Ni jo, ni l'ajuntament en els seus documents oficials. El Pla Especial que es va redactar per eixa zona, explica que han de desapareixer els fils electrics. Posar-hi una catenària no sembla sensat. El Pla recomana que siga un passeig peatonal, sense comentaris. I encara més, seria partir en dos el jardi, i eixir encarant la Farola, no se quin plan tenen per eixa plaçoleta.
Ho explicarè quan ho esbrine.

Anònim ha dit...

¿ Para transportar personas en una ciudad, hace falta tanto puente, tantas calles rotas, tantos dineros gastados etc etc ? Salud

Anònim ha dit...

Distancia UJI-Corte Ingles = aproximadamente 2 km.

Anònim ha dit...

Iep,Enric. Des de Grecia et saludem Ruben,Anna i jo. Portem gairebe un mes, tornem el 31 a Castello. Aci son les generals el 16 de setembre, fa molta calor, encara que no estem a zona d'incendis. Besets a tots i totes.

Anònim ha dit...

Que Enrique... ¿como llevas tu solitaria actividad municipal?.

Disfruta lo que te queda, colega. Adeu Bloc!

Anònim ha dit...

¿Ali? este tipo es un moro ¿no?.

Nomdedéu ha dit...

Hola Alí, Anna i Ruben. Havia pensat en vosaltres amb tot això dels incendis. M'alegra saber que esteu lluny de la zona de perill. Per ací com sempre, la majoria de la gent bé, i després continuen havent racistes ignorants que no sbaen que el moros són els naturals de Mauritanis i que gasten el gentilici per intentar ofendre,q uan l'única cosa que ofén és la seua ignorància. Bé, i els altres, els que tradueixen el meu nom també amb intenció de molestar, com si a mi em molestara la seua estúpida actitud infantil. S'ha de ser realment poc intel·ligent i pocasolta per traduir el nom de les persones amb la pretenció d'ofendre. De fet, s'ha de ser cretí per entrar en casa dels altres per ofendre. En fi, tot bé. La majoria de la gent bé, pensant el que lliurement volen, i una insignificant minoria, fent de la seua bilis el desdejuni, i de la seua ignorancia una ideologia. Que hi farem. El dia que es van repartir els cervells van fer tard i els hi tocà una arruixadora de plàstic.

Anònim ha dit...

Un acudit:
Que criden sis gambes al congrés extraordinari del Bloc?


"Som una ració"

Anònim ha dit...

Ací també tenim incendis, cada vegada més, sobretot als horts abandonats, l'altre dia davant de Porcelanosa, ahir en diversos llocs de Castelló ( Caminàs....) molts propietaris d'horts de tarongers han abandonat el seu conreu i estant plens de males herbes. En dues ocasions dos veïns meus amb horts abandonats m'han cremat alguna fila de tarongers meus. Caldria fer alguna ordenança municipal per obligar als propietaris d'horts abandonats ( a l'espera d'algun PAI) a netejar d'herbes els seus horts així com també les sèquies de reg que encara que la majoria regue amb degoteig encara passa aigua per les sèquies per regar hortalisses i quan plou.

Nomdedéu ha dit...

Doncs si, Tonet. Preguntaré com està la cosa.
Tombatossaleitor...sis mesos sense aparèixer preparant un acudit i és este? Déu!

Anònim ha dit...

Sempre contesteu els mateixos. No sou més gent al Bloc? Sense ànim de molestar, eh!.

Anònim ha dit...

Para Enriquito tacatum, el que tiene el cerebro (y la barriga) más grande de toda la raza humana, para el más sabio de todo el Bloque.

Moro es el término que históricamente se ha utilizado en España para designar a la persona de religión islámica. Es cierto que procede de la latina 'maurus' que designaba al habitante mauritano. Pero 'tros de lluç' un moro siempre ha sido un moro aunque te cueste reconocerlo con tu gran sapienza y buen hacer. Ali es un NOMBRE MORO!! y espero que esté LEGAL y que no se traiga a toda su familia para procrear como hacen los moros en España y así quedarse en este país GRATIS!!

Nomdedéu ha dit...

quanta paciència s'ha de tindré! T'ho diré més clar, i de forma fàcil, a vore si malgrat la lobotomia ho entens, això que tu dius que és nom de "moro" és Alí, amb un accent. Però clar, tu només saps posar l'accent a la teua absurda burrera. Ali, ve d'Alicia, però és igual. A tu només t'interessa entrar ací per fer pública la teua ignorància. Fas el ridícul, perquè eres un pobre xic. A vore si madures una miqueta home. Per cert, deus entrar sovint, perquè recordes que he gastat "tros de lluç", poca faena has de tindre per entrar a un lloc només per intentar insultar-me. Però saps? Tant de bò Ali fora Alí, un magrebí que escriguera valencià, que n'hi ha. Preferiria mil voltes un tipo com ell que un racista infantiloide i ridícul com tu.

Per al primer anònim. si, hi ha més gent al BLOC i gent que entra al bloc que no és del BLOC. Amb els blocs passa això, que hi entra molta gent, i alguns hi deixen escrits. Sovint escriuen les mateixes persones. Però això passa en este i en tots els blocs. Bé, en tots no, n'hi ha alguns en els que no escriu ningú, o on esborren les coses que escriu gent com l'altre anònim. Ací no. Ací pot escriure fins i tot el borinot este.

Anònim ha dit...

Hola Enric, sóc de la ciutat de València, fa vora un any q milite al BLOC, i fa prop de sis mesos q llig el q escrius a este bloc.
Primerament m'agradaria donar-te l'enhorabona pel teu treball i la proximitat què mostres a l'hora de fer política, pense q eres un bon polític. I en segon lloc m'agradaria preguntar-te algunes cosetes:
primer què res, perquè perds el temps contestant als frikis? (bé esta pregunta no anava en serio jeje)
Últimament se'n parla prou, almenys per les joventuts bloqueres de València de quin camí prendrà el BLOC a partir d'ara, les opcions semblen ser dos, moderar-se i fer un discurs valencianista més proper a la gent (vamos això q és coneix com "tornar al taronja") o presentar-se com l'esquerra alternativa al PSOE (amb açò d'EiP pareix q la cosa pot anar per este camí), tu q en penses? què creus q deu ser el BLOC "quan es faça gran"?
I finalment m'agradaria saber què és el BLOC Valencianista, n'he sentit parlar molt, i només he tret en clar q és una mena de corrent interna formada per gent de les comarques del nord. Moltes gràcies i bona sort ;)

Nomdedéu ha dit...

Hola Amadeu, gràcies per visitar el bloc. Jo no sóc membre de Bloc Valencianista. La majoria de gent creu que si, fins i tot hi ha gent que pensa que en sóc instigador a l'hombra. No. No crec en els corrents interns. El BLOC té democràcia interna suficient com per a que "dissidents" com jo mateix pugam expresar-nos. Els correts atorguen als seus membres llocs de representació en els organs de direcció del partit, i jo trobe que això és injust. Que prima als qui militen en corrents, sobre aquells qui només militem al BLOC. En qualsevol cas, no és un corrent de les comarques del nord. D'entrada, per ser un corrent, i d'acord amb els estatuts, cal una representació mínima en un mínim de comarques d'arreu el país. Així que quan finalment es constituisquen en corrent (oficialment no ho son encara) hauran d'acreditar presencia en varies comarques. Em consta que la tenen, i de sobra.
En principi, i fins on sé, estic d'acord amb els postulats polítics d'eixe corrent, i amb això intente contestar breument la segona.
Jo no crec que calga moderar gaire el BLOC, crec que estàvem en el bon camí, i que el pacte amb EU ens ha desdibuixat. Tot el que està passant ara amb el Compromís no se quin preu tindrà per al BLOC.
Com nacionalista, no sóc partidari d'escorar-nos més a l'esquerra, i intentar convertir-nos en els substituts d'EU, per ocupar un espai cada colp més desacreditat i menut. Crec en la transversalitat. Crec en allò que se'n va dir tercer espai. Jo em considere un nacionalista. Això per davant de qualsevol altra consideració. Però si m'he de definir socialment sóc un socialdemocrata. Per tant estic molt còmode reclamant la sanitat i escola pública, per exemple. Però també estic molt còmode reclamant l'AVE (per on toca) i el corredor de mercaderies. No m'agraden les polítiques de negació. Estar en contra de tot el que fa el PP sense analitzar si és bo o roi, és irracional. I la politica no pot fer-se des de la irracionalitat.
EiP. Em fa gràcia. Este partit nostre perd més temps parlant dels altres que de nosaltres. Que si els verds de tal o qual, que si EU, ara EiP. Jo aposte per consolidar el BLOC i això vol dir reforçar la secretaria d'organització, que des del meu punt de vista no està a l'altura de les circumpstàncies. EiP és un corrent d'EU. No és res més ara com ara. Ells han de decidir que volen ser quan siguen grans. Si volen ser partit. Si volen trencar amb EU. Mentre no passe tot això, no tenim res de que parlar, tal com jo ho veig. I si passa i parlem, ja vorem de què i com.
A mi em sembla fantàstic que s'acoste gent al BLOC, però no sóc partidari de que el BLOC s'acoste als altres. Siguen més grans o més menuts.
Si vols la meua opinió sincera, i per resumir amb la mateixa claredat que tu has fet l'eneunciat, crec que es treballa en la direcció de situar-nos a l'esquerra del PSOE, personalment em trobaria més còmode sent "taronja".

Anònim ha dit...

Te llamen Enric, Enrique o Quique.
Eres un genio.
Al Alí-Bobo, le has contestado ok.

PVS ha dit...

Jo pense que el espai electoral del Bloc, almenys ací deuria d'anar encaminat a treure vots al PP, crec que eixa és la zona més útil. Tenint en compte que pot ser un tema important el valencianisme en contra de l'espanyolisme, és un eix per a mi molt més important que el d'esquerra i dreta.
Pel que fa al fet de moderar-se o no, no estic massa d'acord amb el xic de l'horta, jo pense que el BLOC ha de pendre una posició i un discurs clar i ferm, i no pense exactament en la moderació, si més no en la reivindicació. Estem situant-nos en un punt on el tema del nacionalisme s'està engrandint degut a la immigració que tenim, es aquí on ha d'actuar el BLOC i té un bon discurs per fer-ho almenys en Castelló.
PVS

Anònim ha dit...

Ei, m'ha agradat lo de "taronja".

Per cert, Enric, què fàcil és puntxar-te. Quan et diuen quatre coses de seguida entres al joc. Et vull suggerir, com ja ho ha fet el xic de l'horta, que no pergues el temps omplint línies per contestar els frikis, i menys encara que tornes els insults.

També vull dir que la reflexió de pvs és molt interessant, però no és nova. A mí em fa l'efecte que el Bloc vol fugir d'aquesta idea anant en sentit contrari sense adonar-se'n que aleshores els que fugixen son els votants.

En Castelló és un suicidi per al Bloc el fet d'arrimar-se a partits d'extrema esquerra i això ho sap tothom, perquè els agrade o no a alguns "ideòlegs" del Bloc, els votants del Bloc a Castelló no són gaire comunistes ni extremistes, i gosaria dir també que n'hi ha molts votants del Bloc que ni tan sols son nacionalistes.

A vore si torna el bon temps i podem gaudir una miqueta més de la platja el que queda d'estiu.

Nomdedéu ha dit...

Si, sembla que torna el solet. A vore si puc anar una estoneta a la platja hui, que una cosa és ser ideològicament taronja, i l'altra estar de color taronja.