29 de setembre, 2007

"POLÍTICA". Mediterráneo. 4.10.07

Walter Veltroni, alcalde de Roma i impulsor del nou Partit Demòcrata, deia recentment que es necessita una política menys maquiavèl·lica en el sentit més tòpic del terme. Tal com jo ho veig la seua diagnosi ultrapassa Itàlia, i és d’aplicació també a casa nostra. La política oficial s’ha convertit en un cove de desconfiances, insinuacions, insults, falses veritats, mitges mentides, falsedats absolutes, desqualificacions, comportaments incoherents, demagògia creixent, atacs, desmentits, acusacions, paranoies, estratègies retorçudes i poca cosa més. Comença, i ja em sabran perdonar la franquesa, a fotre oix.
Mentre, la gent del carrer, cada dia que passa veu amb més desconfiança als polítics. L’abstenció creix en termes generals, i fa que els representants de la voluntat popular, representem formalment cada vegada a menys gent. I això és tan decebedor com perillós. Davant dels abstencionistes sempre he dit el mateix, mentre a la meua memòria perduren les imatges que els meus ulls amarats capturaren de la plaça de Tien an men, amb gent deixant-se matar per reivindicar el seu dret a triar contra la dictadura xina, no podré concebre que algú es quede a casa sense exercir el seu dret al vot. Però també he d’entendre, que afortunadament ja hi ha generacions de gent que ha nascut amb el seu dret reconegut, i que poc saben i gens els interessa (no sé si amb raó) l’antic règim, la transició i la parcial memòria històrica. I a esta gent, especialment a esta gent, que té més futur que passat, cal entusiasmar-la amb la democràcia. I un grapat de persones cridant i destruint, en lloc de construir i parlar, només pot entusiasmar els imbècils.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Un grupo de ultraderechistas agrede al portavoz del Bloc de Mislata en plena noche

Un grupo de desconocidos agredió la noche del miércoles al portavoz del Bloc en Mislata, Santiago Rosado, en una calle del municipio cuando éste intentaba impedir que volvieran a lanzar piedras contra la sede de una asociación cultural local.


http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pRef=3670_12_350041__COMARCAS-grupo-ultraderechistas-agrede-portavoz-Bloc-Mislata-plena-noche

Encara n'hi ha elements que no poden viure en democracia, amb gent que no pensa com ells. Només per això, perque amb els arguments, fent política és la nostra manera de canviar la realitat. Perquè qui utilitza la violència té por de les idees de la resta i poca fe en les seues, (cita de forges), paga la pena participar i no callar.

Salutacions!

Nomdedéu ha dit...

Molt greu el que ha passat a Mislata. Molt. Però això és un cas extrem. Per mi el problema comença fins i tot abans. Comença quan un regidor d'un poble ix i crispa. Quan un tinent d'alcalde insulta. Quan un President de la Diputació desprècia l'adversari de forma grollera. És, salvant les diferències, com el maltracte, la violència de genere. La violència no comença amb l'assassinat, ni amb la pallissa, ni amb la bufetada. Comença amb el despreci. Amb el crit. Amb l'insult. I em tem que en politica és igual.

Anònim ha dit...

Mi mujer me dice que aunque ella no sufre maltratos, se siente muy mal, cuando leee noticias sobre el tema. Algo asi, como si la maltrataran a ella. Yo le digo que es una exagerada.
Ahora ya la comprendo. Como afiliado al Bloc también me siento apallisat (se escribe así?).
Saludos.

Anònim ha dit...

Pose la televisió i escolte: “La sede del PNV amanece llena de pintadas de la kale borroka” i “se detecta un paquete sospechoso en una sede de Iniciativa per Catalunya-Verds”. Quan escoltaré: “La sede del BLOC de Gandia es atacada y prendida fuego” o “Fascistas de España2000 agreden brutalmente al candidato del BLOC de Gandia” o “el valencianismo político es amenazado por la ultraderecha españolista tras manifestar su intención de participar en la procesión cívica del 9 d’octubre”?

Des d’ací demane als nostres diputats autonòmics, als nostres regidors i alcaldes de tot el País, per favor, tot açò ha d’eixir a la llum, no podem seguir callats mentres ens agredeixen!

Nomdedéu ha dit...

tens raó. no puc dir res més. per la nostra part, farem (ja estem fent) tot el possible per trencar l'opacitat de la notícia.

Anònim ha dit...

¡que pena! Aquí interesan mas las noticias ocurridas a 600 kilometros, que las de nuestro vecino.

Anònim ha dit...

per lo vist Castelló es plena de veïns una mica ...
http://www.democracianacional.org/dn/

Nomdedéu ha dit...

si, han triat un dia especial per als valenciants, per vindre a fer apologia de la seua ideologia racista i extremista.