01 de maig, 2008

POSAR A PARIR...A L'EDITOR


Mediterráneo ha publicat només la meitat del meu article "Posar a parir". Supose que per raons d'espai. Un colp més he de demanar disculpes als lectors, per un problema que m'és alié.
Demà divendres enviaré un correu als editors, demanant que la setmana vinenet el publiquen sencer. No té molt de sentit publicar mig article. Haguera preferit que no isques. Sóc conscient que els meus articles no són peces literàries d'una gran qualitat, però són un tot.
Crec que haurien de tornar a publicar-l'ho, amb una nota explicativa.
NO SERÀ AIXÍ.
En el meu nom, Miquel Torres ha enviat hui a la redacció de Mediterráneo este correu:
Hola, bon dia. Hem vist que l'article d'Enric Nomdedéu d'ahir dijous ha sigut publicat retallat; com que la segona part de l'article introduïa aspectes que li donaven un contingut més polític a l'escrit, estaria bé que, proper dijous, publicàreu l'article sencer. També us volia comentar que, si en alguna ocasió, per temes d'espai no és possible publicar l'article sencer, us agrairíem que us esperàreu per publicar-lo complet la setmana següent.
Moltes gràcies per tot. Una salutació cordial.
Miquel Torres.
Esta ha estat la resposta:
El artículo se cortó porque, con motivo del 1 de mayo, había que publicar las opiniones de los sindicatos.
Se recortó con criterio periodístico, como sucede en todas las redacciones del mundo.
No se volverá a publicar el próximo jueves.
Gracias.
El que em sembla més fascinant és això de "criterio periodístico". Algú s'imagina que per "criterio periodístico" algú publiqués...
... por todo lo expuesto en los párrafos anteriores, hemos llegado a la conclusión."
i no dir res més?
No sé, és com si per criteris cinematográfics, decidiren que una pel·licula és massa llarga (tot i que té el mateix metratge que sempre, però eixe dia el NO-DO és més llarg) i la tallen sense saber qui és l'assassi, o qui es queda amb la xica.
Supose que ja que com a polític estic lògicament sotmés a les crítiques i opinions dels periodistes, com articulista tinc el lícit dret a discutir els criteris dels editors. No ho faré.

25 comentaris:

Anònim ha dit...

Si,ha estat vergonyós, han retallat per on han volgut supose que hauran pensat que altres coses eren més importants, però haguerà estat millor no publicar res.

Anònim ha dit...

Una vergonya. Aquestos medis amb tendències monopolistes tene una quantitat de "tics" totalitaris que no fan cap bé a la llibertat.

I una pregunta (retòrica): Els criteris periodístics s'apliquen també als articles d'opinió de gent externa al periòdic, a les cartes al director, a les opinions del contestador?

Tombatossalator

Anònim ha dit...

Estimat Enric:


Et voldria donar la meva opinió al respecte del que ha passat, aquesta és la següent.


* Per criteri cibernàutic no t'he pogut donar la meva opinió en aquest blog. Açò també passa arreu del món. No patisques.


Un abraç,


Mambo Numer 5

Nomdedéu ha dit...

Bé, gracies als tres. No passa res. La setmana que ve n'enviaré un altre.
Igual comença dient: "en l'espisodi anterior, el nostre articulista es va quedar penjant de dues cordentes nigades a les castanyes del Conseller de Sanitat"

Anònim ha dit...

Menys mal que no retallen les esqueles quan algú mor, podrien llevar la vidua/o o algun fill per falta d'espai o l'hora del soterrar per fer-ho més curtet.

Anònim ha dit...

Yo no me he enterado del "corte" hasta que lo habeis explicado aquí.
Ese diario no entra en mi casa.

Albert Miret Ballester ha dit...

Francament crec que t'haurien de com a mínim et demanaren algun tipus de disculpa. Em sembla poc ética profesional esta resposta que ademès: `pot donar a entendre que per causes com les que than exposat, puguen retallar altres continguts com opinions i cartes al director com ja s'ha esmentat.
Espere que al proper tinguen la decéncia de publicar-ho sancer.
Salutacions.

Anònim ha dit...

Es podria enviar un link a l'article sancer i penjar-lo en comentaris. O copiar el que falta i enviar-lo... Una miqueta tard, però la gent llig els comentaris i n'eenvia. Es podria aprofitar...

Faustí Barberà ha dit...

No entenc res...
Quin país!

Solidaritat completa, Enric.

Nomdedéu ha dit...

A vore, que tampoc no és tan greu. Jo estic molt content de poder escriure setmanalment a Meditarráneo. El que passa és que esta setmana que l'han tallat a colp de destral, m'ha semblat que no està bé.
L'article sencer està penjat al bloc, de forma que els que visiteu esta finestreta ja l'heu pogut llegir.
Esta setmana un de nou i avant.

Anònim ha dit...

Hola, Enric, ahir et vaig vore en la processó de la mare de Déu del Ledó, i anaves molt templat, però em va sorgir un dubte: per què les regidores duen una espècie de banda verda i els regidors no? Discriminació possitiva?
Només curiositat d'un foraster.

Anònim ha dit...

Per cert, parlant de la festa d'ahir. Crec que en la missa de la patrona de Castelló només vaig veure a una regidora socialista (a més crec que és independent). Si és cert, crec que és una falta de respecte al càrrec de regidor, a la ciutat i als ciutadans que els han votat. Lamentable.

Anònim ha dit...

Anònim, no estic d'acord. Això no era un acte municipal, sinó religiós. Una altra cosa és el significat sentimental que puga tindre una majoria de castellonencs, però no tota, ja que a Castelló viuen catòlics practicants i no practicants, practicants d'altres religions i gent que no en practica ni creu en cap religió.
Em semblaria greu que no assistira a un ple o a una comissió, però a una processó religiosa crec que és algo personal, no institucional.

Nomdedéu ha dit...

Jo no hi estic del tot d'acord. Crec que el patronatge de Lledó supera el fet religiós. De fet, abans que existira el cristianisme, ja existia la figura venerada per rites precristians.
El cristianisme el que ha fet ha estat transformar eixe cult en un de nou, que agrade o no, està en l'origen d'esta ciutat. I del nostre país. El Rei En Jaume no va vindre precisament per aconseguir més clients idiomàtics per TV3, sinó per cristianitzar terra de "moros".
Dit això, hi ha que recordar, que quan ú assumeix el càrrec de regidor o regidora assumeix també alguns condicionants.
Per exemple, que el protocol municipal diu clarament, que la Corporació en ple, desfilarà amb "macers" en tres ocasions. Magdalena, Lledo i Sant Pere.
Que cada ú actue com crega oportú. Jo no ho criticaré, però resulta més sorprenent no vore'ls ahir, que en un processó d'un barri, que és una cosa diferent.
Jo acudisc a moltes. No és que no siga creient, és que ni tan sols sóc catòlic ni cristià. El meu agnosticisme, però, no m'impedeix acudir a actes folclorics, amb una vessant religiosa, fruit de l'inqüestionalble origen i influència religiosa de les festes i les tradicions locals.
També vaig al ramadan quan m'hi conviden, i acudiria encantat a una missa ortodoxa si els romanesos m'hi conviden.
De la mateixa forma, que encantat em quede a casa llegint, molts dies que em conviden a festes i misses varies a les que decline assistir.
Mai no participaria (i crec que no ho hauria de fer ningú en nom de l'ajuntament)a les de setmana santa.
Però no és més que un opinió personal.

Anònim ha dit...

Jo no critique que no haja eixit de la mateixa manera que no criticaré els regidors que sí ho van fer. Crec que és una opció personal. Em parles del reglament de protocol, i caldria vore des de quan arranca, i dic arranca i no quan es va aprovar, que podria haver sigut fa tres o quatre anys (no ho sé), però si eixe reglament diguera que a més s'ha de llançar una xiqueta verge des del fadrí per honrar la virginitat de la patrona, s'hauria de fer, encara que fóra amb paracaigudes? I disculpeu l'exageració.
respecte a jaume I, també caldria vore les motivacions del rei, ja que no dubtant de l'integrisme religiós imperant en l'època, de moros en va convertir ben pocs, ja que va deixar que se n'anaren uns quants, a canvi de les terres i les cases, i va deixar als que se van quedar que seguiren amb les seus creences i costums, barata que treballaren i pagaren. Per tant, la motivació potser fóra més econòmica: aconseguir més territoris i més súbdits, que espiritual.
Torne a dir que no critique que la Corporació amb macers i la banda municipal isqueren a la processó. Com dic la vaig estar veient com passava, i com a espectacle folclòric (i use la paraula des del punta etonològic, i no despectiu) era digne de vore.
A tot açò, la meua pregunta seguix sense contestació: per què le sregidores duien bandes verdes i els regidors no? Dueiu corbata verda?

Nomdedéu ha dit...

No m'havia fixat en la pregunta. Els homes i les dones portem una medalla. A més, les dones una banda i els homes un faixí. El faixí ve de l'època on els homes desfilàven en frac i per tant duien un faixí. L'ajuntament va decidir fer-ne de verds amb l'escut de la ciutat. Una dona amb eixe faixí seria veritablement absurd, per això s'optà per la banda.
Cert és que amb els vestis que hui portem els homes, tampoc no té sentit el faixí, raó per la qual mai no me l'he posat. I en dues corporacions només conec dos regidors que ho hagen fet. Amb la jaqueta abotonada, tampoc no es voria si el portem o no.
Té sentit eixa distinció? Home, ara que els tios no portem frac segur que no. Abans no ho sé. Que toca ara? Doncs o portar tots banda (com a França, Italia i alguns pobles de per ací) o no dur ningú res.
De fet, ahir l'única regidora socialista que va vindre no se la va posar.
Evidentment si fas plantejaments de que pasaria si... no paga la pena entrar-hi. Simplement no diu enlloc que calga tirar una verge o prohibir l'entrada de dones a la catedral, pose per cas. Per tant, és ociós parlar-ne.
El protocol diu el que diu. I evidentment pot modificar-se. En el tema de les bandes entendria un replantejament.
També és cert que em sembla bé, des del punt de vista folclòric i quasi etnològic, mantindre alguns costums estètics. Amb les modificacions que una societat avançada i que es vol igualitaria reclamen.
Respecte al Rei en Jaume, correcte. No he dit el contrari jo. Podem fer tot el revisionisme històric que vulgam (bé, jo no en faré que no en sé), però amb independència que vulgues cristianitzar gent o només territori, el cert és que va conquerir una terra i va portar una fé, que no és la meua, però que va quallar, i que està en l'origen de la nostra societat.
Agrade o no. I totes les festes de la ciutat tenen un origen religiós. I quan un barri et convida a les festes, i una part de les festes és una processó, jo preferisc entendre-la com eixa part folclòrica de la que parlem, que d'un fet religiós.
Personalment estaria en contra de que l'ajuntament crees una nova tradició confessional, un altra cosa és mantindre les que hi ha.

Anònim ha dit...

direm el que voldrem però la prensa i els seus ideòlegs rebusquen i troben el que nosaltres no volem. Heu sentit el tall de veu d'ahuí que li han triat al Panella en la SER de València sobre l'aigua? De veres que eixe és el que vol que pense la SER sobre nosaltres?. La informació donada per informaciones Alacant sobre la mani del 25 d'abril també era un bon colpet d'esquena. Pe tindre aquestos amics més valdria anar conreant enemics. Quan se n'adonaran que nosaltres no sóm els que fastidien la pujada al govern al PSOE? que no els restem vots? que les seues pèrdues també són les nostres? i no guanya ningú!!!!!que nosaltres no som ni aliats ni enemics del PSOE? Aviats anem si les ajudes que rebem del tercer poder mediàtic són estes

Nomdedéu ha dit...

No he sentit les declaracions

Anònim ha dit...

Demane disculpes per l'articul que vaig a escriure, que no te res a veure amb el que es parlant ara, però ho he vist avui en Castelló i no puc deixar-lo passar.
Avui baixant amb bicicleta de l'UJI, quan he arribat a l'altura de correus el semàfor s'ha ficat amb roig i al meu costat s'han ficat dos ciclistes més. La nostra sorpresa ha sigut que ens ha cruzat una dona que sols es veien els ulls, com si fos una dona de kabul amb el burca, realment molt humiliant, els tres em exclamat amb sorpresa i amb el ràbia el fet. Com es possible que a espanya, suposadament un país avançat i laic, es deixe passejar aquesta dona, amb aquestos atuents. Això es la magnifica integració que ens venen tots? No se vosaltres, però aquest fet m'ha preocupat bastant, la dona portava un carret d'un xiquet.
Que opineu?

Anònim ha dit...

Atenció a la xifra d'aturats a les nostres comarques, en el que portem d'any cada mes han augmentat més de 1.000 aturats nous a les comarques de Castelló, les xifres d'Abril seran rècord. Alguns polítics a açò li diuen " desacceleració"

Nomdedéu ha dit...

Miquel, el que jo opine sona estrident i ja ho he dit en més ocasions. Crec que els valors de la democràcia han d'estar per damunt de les creences religioses. A mi no m'agrada la burka. Em subleva. No crec que s'haja de permetre la burka ací, com crec que no hauria de permetre's allà. Però eixe és un altre tema.
No valen les tradicions culturals preterites (ahir mateix en discutiem amb Enric 2) com explicació per mantenir comportaments no ajustats a dret. Ni a ètica.
Per tant crec que no s'hauria de respectar el costum de la burka ací.
No vull comparar la nostra societat a la d'ells. Però si una valenciana a va un país islàmic es veu obligada a vestir com ells volen, i quan una dona islamista ve al nostre país, hem d'acceptar que es vestisca com ella vol. No sembla just.
Com no ho és l'ablacció de clítoris, per molt tradicional que siga segons on. També hem d'acceptar-la?

Nomdedéu ha dit...

Si, la preocupació per la situació econòmica és creixent. La crisi generalitzada, fruit d'economies no sempre productives i bàsicament especulatives.
El conflicte pel conveni a la ceràmica, també presagia un any difícil

Anònim ha dit...

Enric, totalment d'acord amb això de la burka. Al Carrefour de Vila-real les veig molt a sovint, i em va sorprendre que, a més, dugueren les mans amb guants.

ScR ha dit...

L'única opció és que els partits alternatius a la dictadura bipartita s'unisquen per a fomentar la creació d'uns mitjans de comunicació alternatius i democràtics, que no estiguen a l'empar dels interessos del PPSOE.
Això és possible? Supose que no, però m'agrada somniar...

ScR ha dit...

L'única opció és que els partits alternatius a la dictadura bipartita s'unisquen per a fomentar la creació d'uns mitjans de comunicació alternatius i democràtics, que no estiguen a l'empar dels interessos del PPSOE.
Això és possible? Supose que no, però m'agrada somniar...