17 de març, 2009

"PREGÓ" Mediterráneo. 18.03.09


“L’Alcade de la ciutat, i terme de la Passió, té la trista obligació, de fer saber al veïnat, que el PGOU està anul·lat, i la caixa està pelada.
I la situació complicada, sent filla del mal govern, ni este estiu, ni a l’hivern, podrà estar solucionada. I sabent que això no agrada, a la gent de Castelló, té el PP la pretensió, de canviar sovint de tema, per tapar la gran ...”

Si les nostres gaiates tingueren la vessant satírica que tenen les falles, segur que més d’una comissió hagués pensat en alguns versets similars, per fer crítica política. Estic cert que el món de la poesia agraeix sincerament que no ho facen.
I em sembla raonable. Sempre he defensat que la política casa malament amb la festa. Tan si des d’algun estament de la festa es polititza, fent crítiques o lloances, com si des de la política s’intenta donar color polític al que hauria de ser verd de Magdalena. I em referisc tant a la política de partits, que omplen la Romeria de càrrecs públics que només arriben fins al pont de l’autopista (tret de l’any electoral que s’esforcen una miqueta més), com a la gent que increpa les autoritats democràtiques amb crits grollers. Als peus de la Magdalena algú li va preguntar a crits a l’Alcalde qui li havia regalat la brusa. Em sembla malament. Em diuen que l’alcalde li va dir “maleducado”, em sembla bé. Ni era el lloc, ni el moment.
Ho torne a dir, en Magdalena, els politics hauríem de callar, el protagonisme l’ha de tindre els ciutadans. La nit de l’Encesa ho va deixar claríssim una madrina infantil, qui, veien desfilar tota la corporació municipal i acompanyants davant de la seua gaiata va dir: "¿y toda esta gente quien es?"

15 comentaris:

Anònim ha dit...

De tota manera també s'ha de comprendre la indignació general a tot el que està passant afegit que les previsions apunten a 5 milions d'aturats. Jo també vaig sentir gent que li deia al President Camps allò de 'trages per a tots' seguint el lema de la Dipu de 'Agua para todos' per això no és d'extranyar que a l'Alcalde li preguntaren sobre la seua brusa. No veig malament que de tant en tant la gent li cante les quaranta a més d'un polític mentre ells es dediquen a tirar balons fora.

Nomdedéu ha dit...

Entenc la indignació de la gent.
A nosaltres els de la plataforma de la carretera i tota la merda ixa, porta mesos amenaçant una escridassada a la pujada de la Magdalena, inclús van demanar dur crespons negres.
Un tio em va dir: "Malament, Nomdedéu". No li vaig contestar. Però si m'hagués dit "traidor" o alguna de les coses que em diuen cada setmana en premsa, jo també li hagués contestat que era un maleducat.
En eixe sentit dic que enténc que un polític conteste a un insult o una insinuació maliciosa. Les crítiques entren en el sou, els insults crec que no.
Si més no, no en el meu.

Anònim ha dit...

Hola,

Per al·lusions. Jo sóc un dels que es va adreçar al Molt Honorable, i tornaria a fer-ho, crec que fins i tot vaig ser prou educat, més del que ell es mereix. Vaig dir-li: "Milano! Milano!"... Ell, com un autèntic 'bobo', va somriure i va saludar; i Alberto Fabra va ser qui va dir allò de "maleducado". Als qui vam preguntar (jo i altres persones) si s'havien pagat la brusa era, precisament, a la gent que no és del PP (en clau de 'conya'). Això de "trajes para todos" m'ho van contar, no ho vaig presenciar. Si que he vist la pancarta de PVC de "Moscatel para todos" a la Colla Pixaví. Enric, saps que molt sovint estic d'acord amb tu, però en açò no! El que no faré mai serà dir-li "fill de puta" a la cara (tot i que com diria Fabra Carlos, a Castelló és una expressió molt familiar). Perquè no sóc (tan) maleducat.

Jordi Tàrrega.

Anònim ha dit...

Al Sr. Camps y cia., no se les puede decir nada. Ellos, en cambio, si pueden tratarnos como si no compraramos en M.M. (no quiero hacer publicidad).
Por cierto, el otro dia leí "En Calp, tras haber invertido la Generalitat Valenciana praticamnete seis millones de euros en la construcción de un colegio, el ayutamiento ha decidido ahora que nunca acogerá alumnos porque se ha construido junto a la ladera de un monte y el muro de contención no resiste el deslizamiento permanente del terreno".

¿Alguien sabe algo sobre el tema?.
Saludos.

Nomdedéu ha dit...

Jordi, segurament no estem tan en desacord, o és possible que siga jo l'enganyat.
Jo ho veig des del punt de vista d'electe, i tinc molt clar que si com he explicat abans, algú m'hagués insultat o increpat a la Romeria també li hagués contestat.
Tenen més de 50 setmanes a l'any per dir-me el que pensen del meu treball. I de vegades, alguna gent ho fa fins i tot quan intente sopar amb Lizbeth a un lloc tranquil, o quan vaig pel carrer a comprar el pa.
I, enganyat o no, pense que ha d'haver-hi un cert límit. No sé.
Potser si jo no fos regidor ho voria altrament. Igual era jo el que li deia alguna cosa a un electe

Anònim ha dit...

sa de parlar en les urnes, tot lo demés no serveix per a res

Anònim ha dit...

Gràcies per la teua resposta Enric. Per cert, Anònim, jo ja parlo "en les urnes" cada convocatòria electoral, i faig campanya, tot el que puc i més... Potser, finalment, haurem de dir que cada poble té els governants que es mereix? (o si més no, els que tria?). Jo espero -i confio- que no, que les coses poden canviar.

Jordi Tàrrega.

Anònim ha dit...

L'alcalde acusa a familiars d'una diputada del PSPV com a únics que van "insultar" al President. I no és veritat. Ni van ser els únics ni els van insultar.
Si aquestes declaracions no és fer política d'un acte popular, com és la Romeria amb milers de persones....
Com sempre "ells" girant la truita i fent creure que són unes víctimes. I la gent sense dos dits de front s'ho creu.
On hem deixat la conya, l'humor, l'alegria de les festes i dels valencians?

mcreu marín

Anònim ha dit...

Per cert, Jordi sí que va dir allò de: milano! milano! (sóc testimoni).
Tots sabem l'afició que té per les aus.
I és que el President de negre, amb la canya i amb la seua planta....

mcreu marín

Anònim ha dit...

Milà, corb o merla ? Tots són negres.

Anònim ha dit...

no serà un voltor negre ???

Nomdedéu ha dit...

Segur que va ser l'ornitòleg que habita a Jordi, el que davant la fina estampa del pardal, va haver d'exclamar-se. S'enten, s'enten, ja he dit que igual estic equivocat.
El que diu mcreu del sentit de l'humor valencià, m'ha deixat tocat. Crec que tens raó.

Anònim ha dit...

Enric, lo que yo escuché fue que le preguntaron a Camps si alguien le había regalado la blusa. Eso no es un insulto, si no recibe regalos. Dices que hay 50 semanas al año para decirles lo que sea, es imposible decirle nada las otras semanas del año porque mantiene suficiente distancia como para no oir nada. Si lo que pretende es exhibirse, se expone él. Nadie va a su casa a decirle nada.
Julia

Anònim ha dit...

Estic amb Jordi Tàrrega i els que reivindiquen l'humor i la crítica pública. Insults? Ells insulten la nostra intel·ligència cada dia. Veges Font de Mora, per exemple. "Trajes para todos" o "Milano,Milano" són ocurrències divertides. Qualsevol acudit gràfic de la premsa pot ser més feridor. A vore si al final , la Magdalena i les desfilades d'autoritats seran com la "constitusión" sacrosanta i intocable i d'inspiració divina.

Nomdedéu ha dit...

ho entenc, ja he dit que possiblement siga jo qui està enganyat.
el divendres jo vaig estar a la barra del concert del BLOC Jove. Dos xavals em van demanr unes copes, i vaig vore com mal dissimuladament un li deia a l'altres "eixe és Nomdedéu?", i jo mateix li ho vaig confirmar.
Aleshores un d'ells em va dir: "els polítics sou el pitjor de la societat", jo li vaig dir que no, que el pitjor són els violadors, els maltractadors, els assassins. "No, vosaltres, puta xusma que només penseu en vosaltres", jo li vaig insistir correctament: "això no és cert, no tothom és igual, t'assegure que conec més polítics que tu, i hi ha gent honesta i honrada, jo mateix sóc honrat i no he d'aguantar això".
Ell continuava amb el discurs lobotomitzat: "uns cabrons, uns lladres i uns eoistres, és el que sou".
Aleshores, tip, li vaig dir, "jo crec que els joves sou una colla de fills de puta malfaeners amb problemes d'higiene personal" (sé positivament que no és cert, però volia vore la seua reacció). "Ei tio, t'has passat, tu qui té penses que eres?" "Donc sóc el camberer al que has estat insultant, i que no té perquè aguantar a un imbècil maleducat".
Ho lamente, però jo ho veig aixi. Critiques les que calguen, insults ni un.
I entenc que això no és el mateix que va passar a la Magdalena, per això dic que igual em vaig enganyar. Una cosa és una cosa, i l'altra un altra.
Si estic en un error demane disculpes, però resulta molt dur que estigues sopant amb la teua parella i algú que no coneixes s'acoste a la taula a dir-te tal o qual cosa, o que vages de compres i algú decidisca que pot segrestar-te durant 20 minuts al mig del carrer per insultar allò que anomenen "la classe política".
Estic encantat de fer política local, la qual cosa em garanteix contacte qüotidià amb la ciutadania, però hi ha gent que no té mesura, i en qualsevol cas, d'insults, no n'he d'aguantar cas.
Dut per eixe convenciment, igual vaig pecar per excés en l'article.