29 de maig, 2009

"AIR FORCE ZP". Levante-EMV. 30.05.09


El President Rodríguez Zapatero va usar un avió militar per anar a un míting del seu partit. Fa anys Alfonso Guerra ja va fer una cosa similar. El PP ha eixit en tromba. González Pons (diuen que amortitzat Camps podria ser el proper candidat popular a la Generalitat; bàsicament perquè resulta més econòmic, vesteix esport) diu que: "ZP és un gorrón". No sé si ell estava convidat a la boda de la filla d’Aznar, que va arribar a la catedral en cotxe oficial, i l’Ajuntament de Madrid, com es va denunciar, es va gastar un bon feix de bitllets en organitzar-ho tot.
Fa unes setmanes, el PSOE local posava el crit en cel, perquè segons ells l’alcalde havia anat a una reunió de partit en cotxe oficial. No es van molestar en comprovar si era el de l’alcalde o no. I no ho era, com va quedar demostrar en la següent seqüència de notes de premsa: La primera socialista, amb fotografia del cotxe. En pocs minuts, van enviar una nova foto, ocultant la matricula, i demanant que no publicaren l’anterior per qüestions de seguretat. Ni una hora més tard va arribar als mitjans la dels populars, queixant-se que la nota socialista (la primera, obviaven la segona) posava en perill la seguretat de l’alcalde en mostrar la matrícula. Després afegien que, a més a més, els socialistes eren uns incompetents, perquè no era veritat que eixe cotxe fos d’alcaldia. I afegien: "el de l’Alcalde és la matrícula... i donaven la matrícula! En canvi el fotografiat pel PSOE és matrícula... i també la donaven! Evidentment els socialistes la van espifiar, però això dels popular donant la matrícula dels dos cotxes ja era de nota. Per cert, el famós cotxe era el del President de la Diputació, matrícula també desvetllada per obra i gràcia del propi PP.
El cas és que el PP es va queixar i va dir que en qualsevol cas l’Alcalde és Alcalde tot el dia, i necessita protecció tot el dia. Exactament el mateix que ha dit el PSOE per justificar això de l’avió de ZP: "El President ho és tot el dia".
En fi, a mi tot això, que volen que els diga, em fa entre gràcia i ràbia. Jo sóc candidat al Parlament Europeu, sóc el representat del BLOC a la llista BLOC-Coalició per Europa (si volen poden votar-me, els quedaré molt agraït) i estic travessant el país de nord a sud, de sud a nord, ara la costa, ara l’interior, i ho faig amb el meu cotxe i conduint jo mateix. És més cansat, sí. Però molt més honest.

28 comentaris:

Miquel Àngel Gascón ha dit...

Salutacions Enric, espere que la campanya vaja complint expectatives. El cas és que esta és la realitat, i no m'estranya gens que cada vegada més, la ciutadania pense que tots són iguals i que van a aprofitar-se de la seua situació (com a poc)

Necessitem una regeneració de la classe política i una regeneració de la societat per a que tinga més "costums" i "cultura" democràtica.

Nomdedéu ha dit...

Doncs sí, Miquel Àngel, això és una de les coses que més trobe a faltar en la política oficial, l'ètica, la moral pública.
Sovint dona ganes de plegar per tal que la gent no crega que forme part d'eixe món, però aleshores, guanyarien ells. I no és el cas

Enric 2 ha dit...

Ho sent molt però no vaig poder vore el debal; quan tinga un poc de tranquil·litat a vore si el veig per internet, ja que has posat un enllaç.

He de dir-te que no tinc gens segur a qui votaré (sí a qui no), i la teua candidatura va guanyant punts. De moment sols te diré que ma mare i la meua germana te votaran. Algo és algo.

Ale, bona sort i bon final de campanya, que ja queda menys.

Anònim ha dit...

Com casa això que ara en dieu espai valencià de "progrés" en una candidatura "liberal-conservadora"? Com expliquen a la ciutadania que el BLOC es presenta amb una coalició que s'integrarà en el Grup del Liberals per Europa al Parlament Europeu? Són d'esquerres a mitja jornada?

Anònim ha dit...

com ja varen dir, quina clave ideològica? si al final tots els partits que van al parlament europeu voten en clau territorial? cada diputat s'adscriurà al grup que li diga el seu partit, no tots els diputats d'una "coalició" tenen que anar a un mateix grup. demanar l'aplicació del informe Auken (cosa que demana Ciu i Bloc) és de dretes? El corredor mediterrani és de dretes, o una necessitat imperiosa? la resta que ho comente Enric que segur que sabrà explicar millor que jo que no tinc temps ara.

Anònim ha dit...

Perfecte,Enric.Enhorabona per la intervenció.
Si no haguera estat per la moderadora i per tu pareixia que estavem en "un lugar de la Mancha de cuyo nombre no quiero acordarme..."

Anònim ha dit...

Gonzalez Pons de candidat a la Generalitat? Pero si no te ganxo! Qui es capaç d'enfervorir a les
masses es el senyor Alfonso Rus, el nou Gonzalez Lizondo del segle XXI.

Victor

Anònim ha dit...

Enric, sóc un jove d´Elx de 21 anys i no estic lligat en res amb el Bloc ni conec ningú del partit a la meua ciutat, però des de que puc votar ho he fet sempre a este partit.
És la primera volta que he rebut propaganda del Bloc a la meua bústia, la qual cosa em va alegrar molt, no obstant això, em va decebre una mica no trobar la papereta dins i crec que haurieu de solucionar els problemes de financiació per instalar cartells, etc.
Molts ànims i compteu amb el meu vot.
Espere la teua resposta si la campanya electoral et deixa un moment.

ANÓNIM

Nomdedéu ha dit...

Anònim, m'agrada saber que ho has rebut. Esta campanya és especialment dura econòmicament per nosaltres, els mitjans són poquíssims, t'ho assegure jo que sóc el candidat.
Els militants han rebut un nombre determinat de paperetes per repartir entre coneguts i familiars.
No hem pogut fer més. Si em permets t'aconsellaria, o millor et demanaria, que omplires la butlleta de simpatitzant que has rebut, així si ho vols, i només si ho vols, podriem informar-te del que fem a Elx, i tot el país. Gràcies pel teu suport

Nomdedéu ha dit...

A l'anònim primer: D'on et treus que s'incorporaran ací o allà, en este o aquell grup?
Si ens ho expliques i ens dius en que et bases, estaré encantat de poder-te treure de l'error.
Si només volies fer el comentari i t'és igual la resposta, ja està fet.

Albert Miret Ballester ha dit...

l'altre dia vaig vore el debat amb gent que no ès simpatitzant ni molt afí al valencianisme. En acabar em digueren: "este candidat tè les idees i propostes molt clares en vers la Comunitat, les ha sabut exposar i ens ha convençut".
Salutacions.

Anònim ha dit...

sóc el segon anònim, diu Tremosa que els 11 representants danesos sempre voten el mateix quan els afecta, els representants espanyols, com va dir Nomdedéu, quasi sempre voten el mateix (al igual que els danesos). Penseu que els representants danesos i els espanyols estan en diferents grups parlamentaris europeus, però no voten el mateix que els seus companys de grup, voten per territorialitat.

Els representants valencians, en canvi no voten el mateix, per disciplina de partit (PPSOE) a voltes voten en contra dels nostres interessos directament. És veritat que és circunscripció única, no sé si li aprofitaria més al BLOC presentar-se a soles, això hauríem de veure-lo, clar. Els avals estan fets, el BLOC té suficients regidors. Això sí, qui parla d'ideologies (ideologies negatives) per desestimar les aliances (les de sempre), no sap molt bé que se diu, jo també espere els arguments del primer anònim, és bo discutir. Hi ha gent que no hi ha que discutir, jo pense que sí, perquè sinó no s'apleguen a conclusions.

Anònim ha dit...

"Hi ha gent que se pensa no hi ha que discutir" volia dir

Anònim ha dit...

Anònim 1.

Per coherència ideológica, per què no concorren junts amb els seus socis a Les Corts, o per què no han fet el mateix que el BNG? A diferència d'alguns de vostès crec profundament amb la ideologia i no amb els tacticismes polítics.

Per cert, si no m'equivoque els representants del PNB i CiU estan inscrits al Grup Liberal, o farà també el BLOC si obté representació?

La meua intenció no és molestar-lo Sr. Nomdedéu, reconec el seu esforç per la ciutat de Castelló i la seua enorme valia. Simplement em sorprèn que aneu de la mà amb dos partits que es caracteritzen per predicar unes receptes econòmiques que ens han portat a sofrir esta II Gran Depressió. La UE és necessària per eixir de la crisi, però res farem amb la política dominant del Consens de Brusel·les (Pacte d'Estabilitat, BCE ha favor del capital financer, i desrregulació del mercat laboral, etc.), és necessària més que mai una Europa d'esquerres i podem començar pel Parlament Europeu.

Bona campanya!

Nomdedéu ha dit...

No em molesta gens ni mica.
Coherència. Li propose que li ho pregunte als nostres sòcis, que han decidit no presentar-se a les eleccions i però recolzar al número dos (per la qual cosa han de votar al primer) de la llista d'EU, amb qui no es parlen, i que és el partit que van trencar i abandonar. És difícil trobar coherència ahi. Nosaltres som coherents en eixe senti, ja que continuem amb els mateixos sòci que fa 5 i 10 anys, excepte el BNG que ha volgut garantir-se 2'5 anys de presència i pensa que de la`mà d'ERC ho té més senzill. El mateix dia que es van reunir amb ERC ho van fer amb CiU, si hagueren aconseguit identiques garanties, no hagueren canviat de llista. No era un problema ideològic, sinó tàctic.
Jo crec profundament, profundíssimament en la ideologia. No es pot fer política sense ideologia. La meua ideologia és el nacionalisme valencià progressista. I com sóc un socialdemòcrata, obviament no seuria amb els liberals, m'agradaria seure a ALE, si ERC no tingués vetat el BLOC. (Per cert, una raó més per anar amb la coalició que anem)
Desregulació del mercat laboral? D'on surt això. Caminem en la direcció inversa, cap una directiva unificadora. Al nostre programa, a més a més, reclamem horaris de concilició familiar, extensió de prestacions per desocupació pels autònoms, igualtat salarial home-dona,i pensem que el model alemany és el correcte. Contractes fixes, altes prestacions en cas de desocupació, i bonificacions en qüotes patronals per crear ocupació estable i de qualitat. Això no és de dretes precisament, i per cert, està també al programa de CiU.
Dir que el PNB i CiU són, per dir-ho d'alguna forma, els inductors intel·lctuals d'esta crisi, és faltar a la veritat.
Esta crisi és global, i és el fruit de males polítiques dels conservadors, i del desastre dels que s'anomenen socialistes. Precisament el PNB i CiU s'ha caracteritzat per la creació de riquesa, la defensa de les classes mitjanes (la major part de la societat) que és la qui funciona com motor de l'economia.
Evidentment, quan un escolta a Ester López parlar d'intervenir el Banc Central Europeu, un no pot més que flipar en diferents colors. El Banc és PÚBLIC!
Quan un sent les propostes d'EU de l'estil "cal democratitzar el Banc Central Europeu" un es pregunta astorat si hauriem de decidir les tasses d'interés per referendum europeu.
En qualsevol cas, ja ho hem explicat molt, el corredor mediterrani i les infraestructures no són de dretes ni d'esquerres, seran valencianes o no ho seran. I això, hauria de sumar dretes i esquerres, precisament eixe consens que vosté critica.
El PP i el PSOE han votat junts a Europa 2 de cada 3 vegades. Això és un fet.
Sort amb la seua tria, però recorde que en les eleccions no hi ha píndola del dia després el que ara vote, ho haurà de suportar cinc anys.

Anònim ha dit...

Valoro molt positivament la seua atenció. També l'esforç del BLOC per potenciar l'aproximació dels ciutadans amb els polítics a través dels instruments que ofereix internet. Gràcies per la complerta resposta, malgrat que seguisc no compartint alguns punts.

Ara a seguir lluitant contra la previsible abstenció! Resulta paradoxal que a mida que augmenten els poders del Parlament Europeu la ciutadania està més desmobilitzada. Cal més pedagogia política i mediàtica sobre la UE tot l'any.

PD: Desconeixia el tema del veto d'ERC.

Enric 2 ha dit...

respecte al veto d'ERC: a més de que el bloc i ERPV competeixen pel mateix electorat (almenys sobre el paper, ja que si es miren el nombre de regidors e cadascú...), es va vetar la seua entrada a Compromís fa dos anys? Això s'ha comentat alguna vegada, però jo creia que ells volien anar en solitari, no?

Seria possible un acostament de totes les forces progressistes valencianistes a mitjà o llarg termini? Amb la fòrmula que siga, i sense excloure ningú, ni tan sols UxV, per exemple.

Nomdedéu ha dit...

ERPV volia anar sola i ho va aconseguir. No estic gens segur que competim pel mateix electorat, però en fi...

Per construir un futur, cal conéixer bé el present. I amb qui no acompleix els acords, jo crec que no s'hi deu acodar res. Però només és una opinió. Clar.
En qualsevol cas, el BLOC està fent tots els esforços possibles per contruir això que anomenem Espai Valencià de Progrés.
Però recomane la lectura acurada de l'article a pàgina26 del portaveu d'Iniciativa a les comarques del nord, on continuen les mentides i les campanyetes miserables de mirar-se el melic.
Propose que si hi ha algun bloc d'un responsable d'eixes altres formacions, que conteste les preguntes, això ho preguntes allà, Enric 2, i després ens expliques que t'han dit. Serà interessant de saber.
Que la nostra opinió, si més no la meua, sobre el particular, la conéixes perfectament. La preguntes tots els trimestres, i jo la conteste encantat.

Enric 2 ha dit...

I jo t'ho agraisc, com no podia ser d'una altra manera. Supose que tot ix d'un pareix de "brotes verdes", si se'm permet l'expressió de moda, dins del nacionalisme valencià. durant molt de temps s'ha teoritzat d'una possible unió de les dos grans famílies del valencianisme, la d'arrel fusteriana, i la d'arrels secesionistes o lizondistes (no sé com s'autoqualifiquen), els sectots que vulgarment hom anomena blavers i catalanistes. Dic teoritzat des de fa més de vint o vint-i-cin anys (Rafa Company, Damià Mollà, Vicent Franch, Eduard Mira, o no fa molt el sopar de l'associació Faustí Barberà, el portal www.valencianisme.com). Però des de dos sectors molt minoritaris s'han fet passes molt grans, al meu entendre. D'una banda Opció Nacionalista Valenciana i Units per valéncia, que han abandonat el tradicional secesionisme lingüístic del sector blaver (que ningú es molestes per esta expressió) i ha adoptat la normativa de l'AVL, a pesar de la disconformitat expressada per la RACV. Magnínfic i enhorabona pel pas pegat. D'altra banda està l'exemple de la tant o més minoritària colaició europea dels partits sobiranistes valencians Per la república Valenciana, Estat Valencià i Esquerra Nacionalista Valenciana, on, potser per primera vegada concorren junts (encara que ara demanen el vot nul) partits d'arrel fusteriana (com els dos primers) i d'arrel secessionista (com ENV). No és emocionant?

Ara només falta passar a un estadi més, i que qualle eixe "experiment" en una cosa més gran. On lògicament el Bloc siga qui duga les rendes. El Bloc és, com has dit, la casa comuna del valencianisme, encara que preferisc l'expressió germà gran de la família valencianista. No ho deia per IPV, però com que vergonya per preguntar no en tinc, m'adreçaré a carles Mulet, al seu blog, que és de qui oparlaves i li ho preguntaré.

En qualsevol cas, Enric, com que és possible que el proper trimestre estiga de vacances, si no te pregunte per este tema recorda-m'ho, val?

Una abraçada i bon final de campanya.

Nomdedéu ha dit...

hehe.
tot el trimestre?
no fotes Enric, que sense tu em baixen les entrades!!!

Enric 2 ha dit...

Encara te cobraré.

miquel ha dit...

El Banc Central Europeu és públic, però segons la fallida Constitució Europea esdevindria un ens autònom, sense cap control per part de les institucions elegides democràticament pels ciutadans. Qui controlaria llavors una entitat tan fonamental per a l'economia de centenars de millions de ciutadans? Espere que no hages esdevingut un neoliberal, Enric.

D'altra banda, quan et refereixes al model alemany en el programa electoral, supose que no vols dir amb això la política de Schröder i Merkel. Actualment Alemanya està retallant molt en prestacions socials. Es l'anomenat "Sozialabbau", que vol dir el desmantellament de l'Estar del Benestar. A hores d'ara hi ha molt de malestar social a Alemanya i eixa és la raó de l'èxit electoral que està aconseguint el partit d'esquerres Die Linke, liderat per Oskar Lafontaine, dissident del Partit Socialista, junt amb els excomunistes de l'Alemanya oriental.

Anònim ha dit...

hola Nomdedéu necessite saber l'opinió del BLOC i CEU sobre la Comissió Europea? salut

Nomdedéu ha dit...

No sé, anònim. T'ho preguntes?
M'ho pregunes?
Miquel, tu ho dius, és públic, i segons la fallida...si és fallida, no ha canviat res. El banc és públic, el que jo he dit i tu has confirmat.
I no, tranquil, no sóc un neoliberal, però tampoc no sóc comunista. El Banc d'Espanya, que seria l'equivalent local és públic o privat segons eixa teoria? Em sembla evident que un banc central no ha d'estar sotmés al dia a dia d'un parlament, però això en la seua gestió són autònoms. Però la condiió de públic o privat no la confereix, afortunaament, el fet que siga un parlament qui fa de Consell d'Administració.
Respecte a Alemanya, recorde a Lafontaine, quan era capirost de l'SPD, i que va durar-hi tres i no res. No vaig entrar a debatre les polítiques de Die Linke (mira, es diuen igual que la llista de Cayo Lara i Willy Mayer), el que dic crec que està clar. Contractes indefinits, prestacions per desocupació altes i bonificacions sobre les quotes patronal a qui cree llocs de treball estables.
Eixe és el model alemany. Si després el canvien o no, això farà que no es puga dir "model alemany" i s'haja de dir model "posalítuelnomqueméstagragade", però les bases continuran sent les mateixes. Incentius per crear ocupació, llocs de treball de qualitat, i prestacions decents en cas d'atur.

miquel ha dit...

Enric, gràcies per la teua resposta. Com que visc a Colònia i hui a les 7 de la vesprada ve Angela Merkel a la ciutat a donar un míting, aprofitaré per a preguntar-li pel seu model de l'Estat del Benestar. Estic segur que el model del Bloc és molt més avançat que el de la CDU alemanya.

Pel que fa al Banc Central Europeu, si parlem de regular els mercats financers per tal d'evitar una altra crisi com l'actual, és lògic que no podem deixar-lo en mans de "a saber qui i amb quins interessos particulars". Eixa és una de les raons per les quals vaig votar en contra de la Constitució Europea. No sóc un comunista, però tampoc un neoliberal sense escrúpols.

Nomdedéu ha dit...

Jo també vaig votar en contra, i no sóc liberal. Però definir els neoliberals com gent sense escrúpols, és una definició per contraposició.
Jo no he parlat de cap model de benestar, no sé si ho fas volent o sense, però amb mi no t'eixirà bé la tècnica d'inentar-me fer dir el que no he dit.
He parlat de mercat laboral.

miquel ha dit...

Enric, no em malinterpretes. Tu mateix has parlat de crear unes condicions dignes per als treballadors i això és en definitiva l'anomenat Estat del Benestar, en contraposició al capitalisme salvatge del segle XIX. Hi estem d'acord, no?

drmercyhospital ha dit...

Aquest és un anunci per al gran públic
comprar ronyons i treballar amb diferents donants de ronyons per poder estalviar
Els nostres pacients, si esteu interessats en vendre un ronyó, poseu-vos en contacte amb nosaltres, així que
podem confirmar si està a l'alça per donar un ronyó al nostre pacient i
tots els donants esperen grans recompenses.

Contacteu-nos al nostre correu electrònic: Drmercyhospital686@gmail.com
                                         nephrologyspecialist12@yahoo.com
o contacteu-nos al whatsapp: 2348100367800