05 de juny, 2009

"LA HIPOTENUSA"- Levante-EMV-06.06.09

Si és que no els puc deixar sols! Són com xiquets a l’hora del pati barallant-se per un Bollycao.
Esta setmana he estat molt atabalat amb la campanya de les europees, òbviament estava al dia del que passava a l’ajuntament de Castelló, però he seguit molt més de lluny la darrera picabaralla entre socialistes i populars.
Ara la fascinant i educativa disputa és sobre qui treballa menys, i sobre qui té més habilitat a l’hora de conseguir que l’adminstració governada pels seus amics li trobe una solució laboral que li permeta dedicar més temps a la política. Sobre Calles ja està quasi tot dit i debatut, que si va preparar-se des de la Subdelegació el lloc que ara ocupa al Ministeri, que si va destituir aquell que ocupava el lloc per tal de crear una vacant, que si una vegada nomenat resposable del Ministeri de Treball va poc o molt pel despatx, que si denúncia d’un sindicat, que si el PP demana al Ministre un informe... (pagaria per vore la cara del Ministre quan haja de llegir la carta, segur que es preguntarà –com jo, de fet- si no tenen res millor que fer a Castelló).
Ara, Sales, ungit en successor del successor, i amb la fe del convers, ha iniciat una campanya d’atac frontal, no al socialisme, que motius n’hi ha, sinó contra els socialistes, usant de vegades sal molt grossa per condimentar els seus articles i les seues intervencions. Els socialistes acusen a Sales de fer ús d’una comissió de serveis en la Conselleria d’Educació per dedicar-se en cos i ànima a esdevenir el martell d’heretges del socialisme local. I les acusacions vénen a ser les mateixes que els populars fan a Calles: que si li han fet un favor polític, que si va poc pel despatx...
Com es nota que la llengua no té os! Són d’un atrevit! Personalment ja fa temps que dic que els polítics hauríem de fitxar com els funcionaris. Al PP tot el grup té dedicació a la política, alguns a temps complert amb més de 5.000€ al mes, d’altres parcials, però tots passen per caixa. Al PSOE igual, tots tenen una dedicació parcial i a final de més, transferència Ajuntament-compte corrent. I en el meu cas, ho he explicat reiteradament, tinc una dedicació parcial de 15 hores a la setmana, igual que Calles, per cert.
A mi m’hi poden trobar moltes més de 15 hores a l’Ajuntament, moltes més. Per tant, si cobrem com els funcionaris, i a ells els fem fitxar i els hi controlem l’horari, és just que algú ens controle a nosaltres. També haurien de controlar els viatges i vacances al llarg de l’any, a vore quants dies sumen.
El PP i el PSOE s’assemblen cada dia més, ara competint per dilucidar qui treballa menys. La discussió és sobre el grau d’immoralitat, no sobre allò que és moral i allò que no ho és. Juguen en un altra lliga, i nosaltres els molestem, perquè som coherents i els destapem les vergonyes. Ells voldrien que la política foren dues ratlles paral·leles, que circulen de costat sense mai tocar-se, sense punts de connexió. Però gràcies al BLOC i malgrat ells, la política és triangular, i en este triangle a nosaltres ens toca ser la hipotenusa, que els altres costats els ocupen molt bé ells.

13 comentaris:

Marc Sack ha dit...

Senzillament genial el símil, vaig escltar a riure en vore el video del miting d'Almussafes. Vinga, molt d'ànim per a l'últim dia de campanya i a vore si el Diumenge ens gitem amb una sorpresa agradable.

Ànim i endavant!!!

Nomdedéu ha dit...

jo, quasi que amb gitar-me prompte ja m'aconformaria, que duc 15 dies d'escandol...
No, és broma, necessitem uns bons resultats, he treballat, mereixem una recompensa.

Anònim ha dit...

Sr. Nomdedeu pareix que no tingues un altra cosa que fer que ficarte en el pp y el psoe, axi no arribaras a fer res! per cert els de fanzara no tenim gens de paletos com vas fer pensar en un articul que vas publicar fa un temps. Espere que te vagen millor les coses... encara que ningun partit es bo y molt menys ho ha de ser el teu perque tots feu el mateix, barallar y barallar els uns amb els altres, en compte de arreglar les coses. Un salut!

Marc Sack ha dit...

En efecte, has treballat, s'ha fet una campanya prou bona, dins de les limitacions i jo veig la gent amb molta ilusió. I personalment sóc dels que pensen que el treball, absolutament sempre acaba per donar els seus fruits, encara que de vegades es fan esperar més del que ens agradaria.

Nomdedéu ha dit...

Sr. Anònim, per cada proposta que fa el PP i el PSOE el BLOC n'ha fet tres. Cap partit, absolutament cap partit del panorama polític, ha fet més propostes en positiu ni ha dedicat més temps a explicar el seu programa, o en este cas a parlar d'Europa, mentre PP i PSOE, PSOE i PP, que en essència són la mateixa cosa, s'han passat setmanes, mesos, anys, insultant-se, desqualificant-se, barallant-se per vore qui és més corrupte, més immoral, per vore quins polítics -els del PP o els del PSOE- treballen menys, cobren més, o trafiquen més amb influències per tal que els hi busquen llocs de treball còmodes per omplir-se les butxaques i poder dedicar temps a la política.
Com això és una evidència dificilment discutible, és obvi que vosté ho sap, i que la seua intervenció ací no és més que una rabieta. Típica rabieta d'aquells a qui tant molesta que el BLOC existisca i els senya-le amb la punta del dit, els destape les vergonyes.
Sobre Fanzara no recorde haver citat eixe poble mai en cap article (puc estar equivocat, n'escric molts), però el que se segur és que no tinc el costum de generalitzar sobre com és la gent d'este o aquell lloc.
Si hagués escrit alguna cosa que pugues resultar ofensiva, no dubte que demanaria sincerament disculpes a la gent de Fanzara. Però em te que ho ha ensomiat o interpretat vosté.
Mire, tots els partits no són iguals. Al PP hi ha lladres i xoriços, al PSOE hi ha xoriços i lladres. No ho dic jo, ho diuen els tribunals amb sentències fermes. Al BLOC, amb prop de 400 càrrecs públics, ni un sol imputat, ni una sola imputada. Així que tots no som igulas. Alguns som honestos. Podrà o no estar d'acord amb les nostres propostes, però mentre en el PP i el PSOE hi ha molta gent honesta i un bon grapat de delinqüents, al BLOC de delinqüents no n'hi ha. Així que li pregue siga més acurat a l'hora de fer judicis de valor.
Sap que els passa a vostés? que somnien un panorama poític amb socialistes i populars, perquè com són la mateixa cosa, i les mangarrufes d'uns es tapen amb les magarrufes d'alres, la cosa els hi va bé. El problema és que nosaltres estem ací per trencar eixe joc bastard que fan amb la democràcia. Este article al que vosté contesta, és la resposta a mesos de baralles entre PSOE i PP (es lladren però no es mosseguen), i ara quan jo els acuse de no fotre brot i discutir, en lloc de resoldre problemes, ve vosté i m'acua a mi.
Sap què? És com si algú va al metge i este li diu: té vosté un càncer.
I el malalt en eixir al carrer comença a dir: tots els metges són iguals, sepre donant males notícies, sempre fotent-nos la por al cos, tot menys resoldre els problemes.

I el malalt se'n va a casa queixant-se de que el metge l'hi ha dit la veritat. Era més feliç sense saber que tenia un tumor.
Ara, però, en lloc de fer cas al metge, es morirà maleit el doctor perquè alguna gent prefereix viure en la ignorància, i les veritats els fan mal.
Això és exactament el que li passa a vosté.
Que tinga un bon dia

Nomdedéu ha dit...

Doncs esperare Antònia, esperaré treballant

Anònim ha dit...

Jo mai comprendré algunes coses,això està molt clar.El anònim que ataca a Enric,sobre no sé exactament quin tema sobre Fanzara,ho ha de dir ara precisament?Per què no va fer la queixa quan acabava de passar?A vore si ara li van a tirar totes les coses que els passe pel cap,siguen certes o no.A la vida s'ha de tindre una altra disposició,anònim; Totes les persones podem fer coses bones,no tant i inclús males,i asunt de cadascú serà el enmendar-les si veiem que no hem estat encertats,però recriminar situacions a deshores no té sentit.Per una altra banda crec poc probable que cap polític senyale Fanzara o el poble que siga perque no és una bona tàctica ,entre altres coses li diria que no tots els habitants d'un poble són idèntics,estem tots barretjats per tots els pobles i ciutats.Ah i damunt endevina el pervindre perque diu que aixina no fará res Enric.Anònim:per fer molt o no fer res s'han de donar moltes conjuncions per la nostra trajectòria personal,de cap manera serà per si ha dit o ha deixat de dir algú (en este cas estem parlant d'Enric), alguna cosa sobre Fanzara o el poble que siga.Ni per dir les coses que li pareixen mal del PP o del PSOE,ni siquiera si dóna la seua opinió sobre els poderosos EEUU,fixes si el arribar a una fita té coses complicades que resoldre...i vosté preocupat per si Enric va dir o no algo que ni ve al cas ara mateix...
Vinga,Enric ,a vore què passa demà,eh?. Sort.

miquel ha dit...

Enric, ha estat una campanya difícil, com sempre. El Bloc es troba en condicions d'inferioritat enfront del poder aclaparador dels mitjans del PP-PSOE. Tot i això, espere que demà hi haja una alegria i el Bloc obtinga uns bons resultats. Vull veure't fent sentir la veu dels valencians a Estrasburg!

Escèptic ha dit...

Hola Enric, volia fer-te una consulta.

Si les enquestes encerten, la coalició de què forma part el Bloc traurà dos diputats Hi ha previst algun tipus de rotació per a que pugues exercir com a eurodiputat? O ens representaran Ramon Tremosa i Izaskun Bilbao?

Depenent de la teua resposta votaré a la teua candidatura o no?

Moltes gràcies per endavant.

Nomdedéu ha dit...

No t'enganyaré. En principi no. Si l'any que ve quan guanye CiU (previsiblement) cridarà a Tremosa al govern no ho sé. Si al País Basc, com previsible, l'actual govern no aguante 4 anys, si...
Jo crec ue sí que seré eurodiputat, però molt probablement no el dia 8 de juny.

miquel ha dit...

Enric, en el cas que no fores eurodiputat, supose que com a membre de la coalició podràs enviar iniciatives parlamentàries als altres membres que són eurodiputats per tal que les defensen al Parlament. Els escons que han obtingut també depenen dels vots aconseguits al País València. I quant major siga el nombre de vots arreplegats al País Valencià, major serà el grau d'influència del Bloc dins la coalició, crec jo.

Nomdedéu ha dit...

I tant que sí. És exactament així. De fet, fins ara també haviem pogut fer ús dels eurodiputats, però el meu compromís amb la coalició dura fins a que el partit trie nous candidats d'ací a cinc anys. Així que evidentment, pense fer ú d'eixa condició per tal de traslladar als diputats tot allò que puga necessitar d'una gestió al llarg i ample del país.
Per això, com dius, és important tindre un important nombre de vots, que ens done més força davant els nostres socis

Anònim ha dit...

Enhorabona a l’equip de campanya del Bloc i a Enric.

Sense mitjans ni derrama electoral.
Sense coalició amb Iniciativa.
Sense Isaura Navarro.
Sense furtar-li la cartera a ningú.
Sense Mòniques Oltres, ni samarretes ni destarifos.

Honestament.
Amb serietat.
Exprimint al maxim els mitjans de que es disposaven.
En internet. I també en la TV (qui dia que no ens traien?)
Amb treball, constància i dedicació.
Amb un treball de qualitat.
Amb candidats que engresquen.
Sense desqualificar. (I sense parlar de trages ni de Fabres).
En positiu, amb propostes i solucions lògiques i viables.

El Bloc ha tret el mateix resultat que a les Generals.

Heu donat una xicoteta mostra de com s’han de fer les coses.

Per això hem de tindre el mateix candidat i el mateix equip de campanya a les Generals.

Balta.