22 de juny, 2010

"D'INFRAESTRUCTURES I REIVINDICACIONS" - Levante-EMV - 19.06.10

La setmana passada, Alberto Fabra es va posar el vestit d’El Palleter i, així com aquell valencià de Paiporta, va declarar tot sol la guerra a Napoleó, ell va declarar la guerra a ZP i el seu govern.
Alberto Fabra no estava del tot sol, es va rodejar del més granat de l’empresariat local, i ho feu per declarar un motí cívic contra la possibilitat que els retalls anunciats pel Ministeri de Foment afecten a Castelló. Bé està.
La setmana vinent tindrà l’ocasió de votar favorablement la Declaració Institucional presentada pel BLOC, exigint que els retalls inversors no afecten al corredor mediterrani. Una declaració pactada pel BLOC amb el grup municipal de CiU a Tarragona, i que allà ha obtingut un suport unànim dels grups municipals.
Esta actitud bel·ligerant del Sr. Batle (la llei de règim local diu que hem de recuperar la terminologia foral valenciana) pel que fa a les infraestructures que depenen de l’Estat, ha molestat molt al PSOE. Moltíssim perquè, diuen, l’empresariat li fa el joc al PP, i no reclama les inversions que deu la Generalitat.
No deixa de tenir la seua lògica històrica que els conservadors reben el suport de l’empresariat, el que és realment nou és que els socialdemòcrates en lloc de rebre el recolzament dels sindicats es troben amb una vaga general. S’ho haurien de fer mirar.
Tinc el convenciment que el fet que la patronal reclame les infraestructures de transport (dependents del govern central) i no reclame les inversions que ha anunciat la Generalitat, ha de tenir una lògica econòmica. Si els empresaris cregueren que el Centre de Convencions de Calatrava, la VIU de Gehry, o la Ciutat de les Llengües de Gimeno Jr, foren realment una possibilitat de negoci, un imant per la inversió forana, o un pol d’atracció turística, no tinc cap dubte, no tinc cap mena de dubte que ho reclamarien.
Algú creu que amb la que està caient els empresaris s’estarien de reclamar una inversió que els hi permetés fer calaix, callarien només perquè ho demana el desprestigiat Camps? Jo no. Per tant jo crec que esta vilipendiada patronal ens està donant, no sé si voluntàriament, un argument de gran contundència per fer oposició al PP Valencià.
Mireu President Camps, l’AVE, el Corredor Mediterrani, la N-340, la rodalia ferroviària, els accessos al Port i fins i tot l’aeroport, són infraestructures absolutament necessàries i injustament retardades, per al creixement econòmic de les nostres comarques. Indispensables, fixeu-vos, President, com els emprenedors locals les reclamen amb força. En canvi, totes les favades que se li acudeixen al seu paralitzat govern no calen en l’empresariat local. Ningú no considera urgent un Centre de Convencions mentre tenim a mig inventar el turisme de congressos, i a mig explotar el seu Palau. Ningú no considera urgent la VIU, mentre seguim sense poder ofertar Ciències de la Salut a la Universitat Jaume I. Ningú no considera ni urgent, ni útil, l’engendre de la Ciutat de les Llengües. I el PSOE reclamant-les!

4 comentaris:

Enric 2 ha dit...

Com que no estem per perdre subvencions, espere que esta vegada l'Ajuntament de Castelló no perda les subvencions per adquirir llibres poer a les biblioteques municipals: 24.000 euros per un costat i 8.200 per un altre (esta última per a llibres i revistes editats per editorials valencianes). Esperem que esta vegada no es perda.

Nomdedéu ha dit...

estarem vigilants, però ja ho pos donar per perdut. si demanen inversió municipal per accedir a les ajudes, adéu bon dia.

Enric 2 ha dit...

És subvencionat al 100%, només cal fer el gasto.

Nomdedéu ha dit...

gràcies. en eixe cas, dilluns mateix recordarem al sr. Mulet que no hi ha excuses perperdre la subvenció com tots els anys