07 de febrer, 2016

"VERTIGINOSOS 14 DIES" Mediterráneo 07.02.16

En estos 14 dies que no ens havíem llegit, han passat moltes coses. Vam fer públic un acord pioner amb una entitat bancària per a posar a disposició de famílies sense llar, un nombre determinat d’habitatges. Un programa que ens valgué la felicitació de CSenM i el silenci de C’s i PP. 
Hem presentat una App que millora el servei de BiciCas, fent-lo d’accés més fàcil i versàtil. Benestar Social ha posat en marxa un interessantíssim curs d’acompanyament a malalts i gent gran. Hem estat a Cevisama presentant les aplicacions ceràmiques que l’ajuntament aplica a la ciutat. El regidor de mobilitat ha anunciat una remodelació de línies de transport públic, per fer-lo més àgil, pràctic i eficient. Hem finalitzat les primeres obres als col·legis de la ciutat, i hem adjudicat tres grans obres hidràuliques, per valor de 2’3 milions d’euros, per evitar inundacions. Hem celebrat una etapa de la volta ciclista valenciana a la nostra ciutat, i una cronoescalada al Fadrí. Hem anunciat el “Run of Color”, omplim parcs i places d’activitats, festes, música… Com el festival Panderoletes a Ribalta. O hem patrocinat l’homenatge als nostres poetes Bernat Artola i Miquel Peris, al Principal i a ritme de blues.
Hem completat el Panell de Transparència amb un web que permet analitzar en directe cèntim a cèntim els pressupostos municipals. Un web que ha merescut elogis per part de la Conselleria de Transparència, que he presentat a la Xarxa 50.000 de les grans poblacions valencianes, i que presentaré en un fòrum especialitzat la setmana que ve a València. Felicitacions per part de tothom, de nou també per part de CSenM, i més silenci de la resta de l’oposició.
Hem presentat el geoportal. Un instrument que permet localitzar geogràficament absolutament tot el que hi ha i passa a la ciutat, i que permet per acumulació de mapes, diagnosticar els problemes, barri a barri, carrer a carrer. I té aplicacions pràctiques com poder apadrinar un arbre, localitzant-lo físicament través del web. Una proposta que pretén conscienciar especialment als més menuts amb el respecte mediambiental. Un respecte del que el govern en fa gala havent plantat 400 pins i alzines a la Magdalena, o actualitzant el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible.
S’ha signat amb les Gaiates un acord pel qual se'ls avança el 70% de les subvencions per a poder finalitzar els seus monuments en temps i forma, i omplir de llum les nostres festes. Festes que ja estan ací, i per a les quals la nova Junta ha presentat una programació variada i nova. Cobren les gaiates… Però és que també cobren les famílies. Vam dir que a febrer començaríem a pagar. Divendres vam signar l’ordre de transferència del primer milió d’euros que la setmana que ve estaran ja al compte corrent de les famílies que es van acollir al programa. I tot això mentre malgrat els entrebancs del PP, avança la participació ciutadana als plens.
Una ciutat que no s’atura, que avança. Un govern que treballa per fer realitat el programa amb el que es va comprometre. I mentre el PP intentant resoldre els seus greus problemes legals. I C’s els seus greus problemes estructurals.