10 de febrer, 2018

"ODIE EL DELICTE D'ODI! Levante-EMV 10.02.18
L'estat gasta més de 85 milions d'euros en un operatiu policial per estovar a base de bé a la gent que volia votar en un referèndum declarat il·legal. Són aquells agents de l'ordre que eixien de les casernes al crit de "a por ellos", mentre a Castelló, per exemple els aplaudia i animava una lluïda representació del PP de sempre (només hi ha un PP). No tinc cap dubte que això encaixa en el "delicte d'odi". Però eixe delicte només s'aplica en funció de qui és el subjecte odiat. Segur que si els manifestants catalans d'aquells dies hagueren cridat "a per ells" referint-se a la policia, hagueren estat portats davant els tribunals per delicte d'odi. Per molt menys ha passat. Un pallasso professional, com a protesta per aquella operació, es fotografia amb el seu nas roig al costat d'un guàrdia civil que està de plantó vigilant unes dependències. El jutgen per delicte d'odi. Si busques imatges a Google "guàrdia real" trobaràs un munt de fotos iguals o pitjors al costat de la policia anglesa que porta aquell barret que sembla un nyu mort. I no passa res. És turisme.

 Un mecànic d'un poble català es nega reparar el vehicle particular d'un guàrdia civil, i també l'acusen de delicte d'odi. Però si vas a desdejunar segons on, i demanes un café amb llet i una barra de pa, et contestes que has de demanar "pan" o no et serveixen. Odien la nostra llengua, però això no compta. I després apareix María José Catalan (ja té broma el cognom), aquella que va dir que parlar valencià era un defecte, i anuncia a les Corts que va a "hablar en cristiano"... I tothom patint per si parlava arameu o hebreu, les llengües de Jesús, i dels primers cristians. Però no, va parlar castellà com si en lloc de ser nat a Natzaret, Jesús hagués nascut a Totana, província de Múrcia.I a Múrcia, una empresa hostalera els hi regala un cap de setmana amb tot complet, als policies nacionals i guàrdies civils que van formar part de l'operatiu del Piolins a Catalunya. És la mateixa Múrcia on fa poques setmanes, els ciutadans van ser apallissats pels antiavalots quan es manifestaven per evitar que el tren separe la ciutat en dos. Si una cadena d'hotels catalana regalés un cap de setmana als policies que van actuar amb duresa a Múrcia com premi per la seua actuació, l'escàndol seria majúscul. Però no passa res. El Ministerio del Interior es gasta una pasta gansa en medalles per als agents destacats a Catalunya per a l'1O, però es nega a condecorar als Mossos que van desmuntar la cèl·lula terrorista dels atemptats d'agost. Hi ha qui diu que el Ministeri està enfadat perquè entre els morts, està el seu confident. L'imam, el líder de la cèl·lula.

L'exercit deixa a un grapat de civil passejar-se en els seus vehicles de guerra, allò que els que no ho entenem molt coneixem com tancs, al crit de "muerte a Puigdemont", i no passa res. Però hi ha un raper, amb més o menys gràcia, que es juga el seu futur a la presó per fer rimar les informacions que sobre el Rei publica tothom (ací i sobretot fora d'ací). A la Vicepresidenta Oltra, l'amenacen de mort a les xarxes, la insulten, i ho fan després que l'extrema dreta es presente de nit a sa casa a amenaçar-la... I la justícia no actua d'ofici.Un xaval fa un muntatge i li posa la seua cara a un Cristo de la Amargura. La confraria dels amargats el denuncia i li posen una multa. Cada dia hi ha centenars de memes nous i de muntatge amb cares de polítics electes, i no passa res de res. Jo en veig fins i tot de meus, prou ofenedors, i no passa res. (Algú s'ha passat tant de frenada parlant en les xarxes de la meua filla que he hagut de presentar una denúncia a comissaria, i ja que els insults que em dirigia personalment eren en la meua condició de càrrec públic, han estat considerats delicte.) No hi voran delicte d'odi, perquè alguna gent, algunes idees, algunes cultures, algunes llengües, són perfectament odiables en això que ens volen fer passar, per un estat de dret.