17 de juliol, 2007

"HUMOR". Mediterráneo. 19.07.07

No fa gaire una persona em va dir que m'ho prenia tot de broma. No és cert. Em prenc molt seriosament el meu treball. Molt. Però sóc una persona amb sentit de l’humor i no vull que la política me’l faça perdre. La política, sempre ho dic, és una cosa molt seriosa però no te perquè ser avorrida. Diu Vicente Verdú en un article que el humor és un gest de llibertat.
Diu més coses Verdú. Que l'humor és la via indispensable per guanyar el receptor. Afirma que una rialla desbarata la resistència d’un auditori hostil, del contrincant sunyós o de l’amant reticent. Un altre periodista, José Luis Valencia, director de Mediterráneo, defineix les meus intervencions com: “mordacitat constructiva”. M’agrada.
Cada ú ha de bastir el seu discurs, les seues intervencions sobre els fonaments que l’adornen. En un ambient polític tan tens com el que s’està vivint, el sentit de l'humor és també una qüestió de subsistència, d'higiene mental. Per als dos grans partits sembla que tot val per aconseguir el poder o mantindre'l. L'un diu que un regidor no complirà les seues obligacions perquè té un càrrec polític al Govern Valencià, i l’altre li contesta que Zapatero no va anar al bateig de la infantona. L'un diu que l'alcalde és una titella de Carlos Fabra i la l'altre que Juli Domingo se'n va de vacances en lloc de prendre possessió. Embolica que fa fort! I tot això en un ple de l'ajuntament de Castelló! Mentre, no hi ha mercat del dilluns els dilluns, els taxistes es repensen la vaga, els comerciants del carrer Colón fan vacances per força, els autobusos del Grau són un desastre... Per ser un article sobre l'humor m'ha quedat molt seriós, no troben?

11 comentaris:

Anònim ha dit...

L'entrada de les ambulàncies a l'Hospital General que vénen per l'antiga carretera general és bastant dificultós ja que han de pegar més d'una volta. Volia preguntar si des de l'Ajuntament es podria fer alguna cosa per facilitar l'accés de les ambulàncies.

Nomdedéu ha dit...

És cert, ja ho hem denunciat a la comissió d'urbanisme. La solució no és senzilla, pq si s'obre un pas per ambulacies s'hi esmunyirà tothom. PErò els serveis tècnics estan mirant com es pot resoldre. Si més no, això se'ls hi va encarregar segons la comissió d'urbanisme.

Anònim ha dit...

Una solució seria que les urgències estigueren per darrere i els accessos d'ambulàncies també i connectats a la nova carretera que hi ha al darrere, facilitant l'entrada de les ambulàncies que arriben per l'antiga carretera nacional, o podria ser que indistintament i segons d'on vénen les ambulàncies aquestes pugueren anar per la part de davant o per darrere.

Nomdedéu ha dit...

L'accés per darrere, aprofitant el nou vial, sembla una opció intel·ligent. La plantejaré als tècnics.

Anònim ha dit...

Enric, parlant d'humor, que t'ha paregut el tema de l'himne xiulat? Caldria pegar-li canya a la incultura i la baixa formació que fan dir tonteries...

Nomdedéu ha dit...

M'ho van preguntar i vaig contestar que en l'ambient en el que em moc, estic abeat a sentir xiular quan sona l'himne, així que no li vaig trobar cap problema.

Anònim ha dit...

És evident que no els va agradar la resposta perquè no l'he vista publicada a cap lloc. La veritat és que Marta Gallen soltant broma per la boca en les declaracions sobre com és d'important la comandància marina i que no hi cap capital de província marítima que no en tinga cap és el més lamentable de tota la notícia.

Nomdedéu ha dit...

Cert. Però eixe discurs victimista té predicament segons on i com.
Fixat: "Nuestra provincia està maltratada repecto a otras provincias. El gobierno de la nación nos discrimina" Discurs del PP. Guai del paraguai. Ara, si el BLOC diu: "El nostre país està maltractactat respecte a altres territòris. El govern central ens discrimina". El PP dirà : "Hacen victimismo barato, en lugar de hacer propuestas... Rompen EspaÑa!"
Eh què si?!

Anònim ha dit...

Sí, tens tota la raó, però no sols el govern central ens discrimina sinó també el autonòmic. No soc provincialista, però entenc que les províncies d'Alacant i Castelló són les províncies més maltractades en quan a algunes infraestructures i altres temes. Ens discriminen.

Nomdedéu ha dit...

També hi estic d'acord. A vore si som capaços(i cistelles) de generar un discurs que no siga provincialista, però que deixe clara eixa discriminació. Cas contrari ens furtarà la cartera qualsevol. Fins i tot Carlos Fabra fa eixe discurs reivindicatiu cara a la Generalitat. Clar, que en el seu cas no te cap credibilitat, perquè porta anys i anys fent-lo, i si aconseguix fer la filla senadora, que el recolzen, etc, si no aconseguix res per a Castelló és perquè en realitat no ho reclama.

Anònim ha dit...

Quin culebrot, la Marta plorava i el cornetí ( al toc de cornetí toca el que sàpiques) es trau el xiulet i toca el mon pare té una canya per pegar-me al cul taxin, taxin, taxin....