13 d’octubre, 2008

"Gràcies specials". Mediterráneo. 16.10.08


Gràcies. Moltes gràcies. Gràcies a l’organització dels Specials Olympics. Gràcies a qui va pensar en dur-los a Castelló. Gràcies per la dedicació, l’esforç i l’eficàcia del Patronat Municipal d’Esports. Gràcies també a la Universitat Jaume I. Gràcies per les hores de la policia local, protecció civil, serveis mèdics. Gràcies a la premsa per explicar-ho. Gràcies a l’empresa d’autobusos, als empleats dels hotels on dormien les delegacions. Gràcies a Xarxa, i gràcies a Raul Puchol per posar-li veu i il·lusió a la cerimònia. Gràcies als veïns de Castelló que han omplert les instal·lacions.
Gràcies a la gent que treballa cada dia de cada setmana de cada mes de cada any, amb esta gent tan especial. No sé dir-los-hi com els admire! Gràcies als voluntaris i les voluntàries de tota edat, de tota condició que estos dies lluïen (sí, lluïen i amb orgull) la samarreta taronja. Gràcies als funcionaris i funcionàries municipals que s’han fet voluntaris. Gràcies per trencar el tòpic del memfotisme a Castelló. Gràcies, especialment gràcies a Montse, a Vicente, a Daniel, a Juan, a Lourdes, a Maria Goretti i a desenes i desenes d’atletes que han competit... no, que han participat en estos Special Olympics. Gràcies per fer-me riure, i gràcies també per fer-me plorar alguna vegada. Gràcies per deixar-me participar i fer-me sentir bé. Es fa de mal dir, sent regidor, però crec que mai abans m’havia sentit tan útil per la meua ciutat. Gràcies per ensenyar-me, per ensenyar-nos, que la capacitat de superació és un motor vital inesgotable. Gràcies per ensenyar-nos a relativitzar els problemes quotidians (ara semblen tots tan estúpids!). Gràcies. Moltes, moltes gràcies.

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Enric, jo em quedo amb tot però particularment amb això:

Gràcies per ensenyar-me, per ensenyar-nos, que la capacitat de superació és un motor vital inesgotable. Gràcies per ensenyar-nos a relativitzar els problemes quotidians (ara semblen tots tan estúpids!). Gràcies. Moltes, moltes gràcies.

Em sumo a eixes gràcies.

Josep Miquel Porcar Mallen ha dit...

Se pot aprendre molt amb estes experiencies, si se vol apendre i disfrutes, se nota que has disfrutat!!

Anònim ha dit...

Jo vul veure "la Historia de una Ninfómana", encara que en castellà.

Anònim ha dit...

Volia dir que, encara que sigui en castellà, vull veure "Diario de una Ninfómana", principalment degut a que els media de l'esglèsia i de la Comunitat de Madrid ho han volgut censurar.

Albert Miret Ballester ha dit...

Efectivament han estat un éxit pel que he vist amb les teues paraules, el que m'ha comentat un company que tambè hi va ser i el gran ressó que se'n ha fet a la premsa. Resó que ja calia fer per fer vore a la gent que tot i ser diferents, tambè som iguals.
Resalte una frasse que ha comentat un bon amic mentre presentávem la marxa no competitiva de la que us en parlarè properament per no desviar el tema: acì no hi han guanyadors ni perdedors.
Enric moltes gràcies per haver-te sumat al voluntariat i gràcies per contribuir en la seua difusió.
De`s d'acì encara que no haja pogut acudir, em sume al seguit de gràcies.

Anònim ha dit...

Vergonyós el que està passant amb l'accés ferroviari al Grau, ara que socialistes i populars van canviant el seu discurs segons dies i segons davant qui ho fan, que si pel Nord que si pel Sud. Molt bé la postura del BLOC l'únic que sempre ha defensat l'accés Sud i molt bé portar el cas a les Corts a vore com es posicionen els del PPPSOE.

Anònim ha dit...

Portcastelló sempre ha apostat pel Sud. Un altra cosa es l´embolic politic però els profesionals portuaris sempre han demanat l´accés Sud, no tene la culpa si després de demanar- ho no ho contemplen en el presupostos generals de l´estat. Així doncs, com que el port necessita un accés ferroviari per poder incrementar la seua capacitat operativa, l´accés pel Nord es temporal. Tant de bó fora realitat ja i que ho tingueren pel Sud.

Nomdedéu ha dit...

PortCastelló ha apostat pel que l'hi ha interessat en cada moment. Només els nacionalistes vam apostar des del primer moment pels accessos pel Sud. Tots. Els ferroviaris i els altres. Nosaltres, que fem política no acudim normalment als tribunal. Només ho hem fet una vegada, i va ser contra els accessos pel nord que PortCastelló volia amb el vist i plau del PP i el PSOE. Que no se'ns oblide. I ahi està l'origen de tot això.
Pel que fa als accessos ferroviaris, no se li val a dir mentides. El PP, en boca de Ximo Torres i Javier Moiner, van explicar en una Comissió Informativa com donven suport als accessos pel nord, per bé que provisionals. I ara, diu l'Alcalde i la Tinent d'alcalde del Grau, que no volen que passen els trens. No ho volen, diuen, perquè eixa és l'escusa que posarà el govern central per no avançar els del sud, que són els que tots volem.
El que passa és que això ho hauria d'haver pensat el PP abans de finançar des de la Generalitat (govern del PP i recolzament amb majoria absoluta a les Corts del seu partit) i des del Consell d'Administració de PortCastelló (majoria de consellers vinculats al PP).
El que nosaltres diem és senzill: A les Corts presentem una proposta per la qual es demana al Ministeri (que és qui hi té competències) que no autoritze el pas de trens pel Nord.
El que diu ara Marta Gallén i l'Alcalde. I com l'Alcalde és diputat haurà de votar que no vol el tren, i aleshores haurà d'explicar perquè va votar que si a PortCastelló, i perquè el govern del seu partit ho ha finançat. O pot no votar a favor de la nostra proposta, i aleshora demostrarà que tot això és un joc. Ja ho vaig escriure en el Levante i ho vaig penjar ací. Diuen el mateix i el contrari. Diuen ací que no per congeniar-se amb els veïns, i des de València paguen les obres per contentar els empresaris.
Estos, són els únics, junt amb el BLOC que no han canviat d'opinió. No coincidim, però som coherents.
I per ser justos, els treballadors portuaris, que també, és cert, han reclamat els accéssos pel Sud.
La resta no.
Alberto Fabra, Juan Maria Calles i Ximo Torres entre d'altres van votar en el port a favor de posar en marxa el ramal nord. Ara que expliquen?
I Marta Gallén, es pega colps al pit dient que si ella hagués estat consellera hagués votat que no. I jo dic:
a) Si m' "agüela" tinguera dues rodes seria una bicicleta.
b) Això ho diu ara, però jo tinc dret a creure que hagués votat el que li manés el partit.
c) Si hagués trencat la disciplina de vot del seu partit, estaria molt prop de ser una transfuga.
Eixa és la història. Ja està bé de mentir a la gent, d'enganyar, de grans declaracions, de pegar-se colpets al pit, de rampells de personalisme, d'actituds prepotents, de crits poc democràtics. Ja està bé.

I una última coseta. La via ferrea és molt important, molt. És necessaria i urgent. Sí. Però tampoc no podem oblidar que el periode de creixement més gran que ha tingut PortCastelló ha coincidit amb l'època en la que la via ha estat en desús.

Anònim ha dit...

Ningú es creu que l'accés Nord serà únicament provisional després de tots els diners posats canviant la via i més coses, ací tota provisionalitat és eterna o que li ho pregunten als xiquets que van al cole en barracons (provisionals?).Perdó, aules prefabricades com els agrada dir als peperos.

Nomdedéu ha dit...

Doncs eixa és la història. Coneixen la manca d'inversions del govern central a Castelló, i sabent que podien usar esta infraestructura com excusa per no fer l'altra, que el PP explique perquè l'ha pagat.

Anònim ha dit...

Enric, torne a repetir, ELS PORTUARIS, no els politics. Grácies

Nomdedéu ha dit...

Si, si. Per això ho he dit en el meu comentari: "I per ser justos, els treballadors portuaris, que també, és cert, han reclamat els accéssos pel Sud."
El dia que en esta ciutat i en este país, s'escolte els usuaris, que sovint són qui tenen un visió més pràctica de les coses, ens anirà millor.

Anònim ha dit...

Totalemnt d´acord. Deuriem d´escoltar més als usuaris.

Anònim ha dit...

De fa dies no entrava en el bloc, i reprenent el tema original, com a provocador de vocació que em sento, i pare de discapacitat faré unes preguntes en veu alta , ja que el dia a dia es lo mes important, com tot en la vida.
Per exemple, es preferible gastar diners públics en la promoció del esport de base i fomentar la seva pràctica en general a gastar milionades en pagar professionals del futbol de primera divisió.
-S’enrecordeu com ha quedat el tema del xiquet que necessitava atenció mèdica en horari escolar?
-Existirà una doble moral en aquells que son capaços de fer de voluntaris en els Specials però arrugarien el morro si en l’escola els posen un discapacitat en el curs del seu fill?
-Per què si queda tant bé estar per l’integració en els col·legis de pagament el ratio d’integració de discapacitats està per baix del ratio de integració de emigrants, com exemple de col·lectiu desfavorit, i a anys llum del ratio en el ensenyament públic?
-Què en pensaria jo mateix si no fora un afectat directe i fora el altre pare?

Tot açò es per fer boca abans de donar les gràcies a qui està sensibilitzat en el tema i de alguna forma ho manifesta e intenta ajudar, però em serveix per recordar que caldria el esforç de 20 Specials, 20 setmanes al any durant 20 anys perquè cap pare tinguera que fer aquestes reflexions.

I dic el que dic, perquè en el col·legi Serrano Suñer (centre de referència per a la integració en Castelló), al mateix temps que hi-ha diners per fer els Specials, els pares hem decidit avui fer pública la precària situació en que estan els nostres fills, desprès de dos anys de promeses incomplides per part de la Conselleria.

Espere que us entereu per els mitjans del que està passant i si cal, espere molts voluntaris si finalment hem de manifestar-nos.

Nomdedéu ha dit...

Està clar. Crec que els diners públics han de ser per l'esport de base, i crec que un cert suport als nostres esportistes d'èlit, ajuda a crear vocació en la base.
Crec que hi ha molta hipocresia, i pot haver-hi voluntaris que no estiguen a favor de la integració escolar. Greu error social no fer-ho. Clar. Però efectivament queda molt per fer.
El d'aquell escolar no és l'únic. Desgraciadament. Per això el BLOC du en programa la figura de l'infermer/a escolar. Ara els mestres administren medicació, vigilen als menjadors als celiacs o diabetics...un desproposit tot plegat.
Sobre el Serrano he de dir, que com rgidor de sanitat (cert és que no tenia competències directes en la matèria) vaig acoseguir que la neteja del pati s'inclogues en el contracte de l'empresa concessionaria, atenent la singularitat en la mobilitat de part del seu alumnat. És poc, ho sé, però el nostre poder té més a vore amb la força de convicció que en la numerica.
De totes formes, si ho consideres oportú, pots posar-te en contacte amb mi a l'ajuntament i mirarem de convertir en propostes les millores que calguen al Serrano.
Per la resta...tens raó. Specials ha servit per alguns per rentar-se la mala consciència. Espere que a molts, com a mi, els haja servit per ser un poc més conscients de com som d'inconscients.

Anònim ha dit...

Seguiu la premsa i radio el diumenge i veureu la lamentable situació a que havia arribat el Serrano. Enric si vols saber alga en mes profunditat parla amb Ines i ella et donarà el meu telèfon.
Estic pensant lo be que encaixe aquest conflicte en el post de la propaganda del PP.

Manel