24 de maig, 2009

"CAMPANYA". Mediterráneo. 28.05.09

No és cert que al PSOE i el PP la campanya europea no els hi interesse gens. El que no els interessa és Europa, el nostre encaix a Europa. La campanya sí, però per raons que res tenen a vore amb el procés europeu. Als populars els interessa fer creure que això és una mena de plebiscit sobre l’honorabilitat del President Camps. La condició de Molt Honorable es guanya a les urnes, però es pot perdre a la rebotiga d’una sastreria.
Per la meitat dels socialistes és l’ocasió d’intentar fer conéixer al seu Secretari General, un tal Alarte, que no és candidat però que xupa més càmera que Mocito Feliz. I per l’altra meitat de socialistes, és l’ocasió de vore com fracassa el Secretari General que no els agradava, i no els agrada.
Estan massa ocupats, els populars perquè no troben les factures, els socialistes perquè les que han trobat estan a la comptabilitat de l’Ajuntament d’Elx.
Nosaltres en canvi dediquem molt de temps a explicar allò que defensarem a Brussel·les. El corredor mediterrani que el PP no va voler i el PSOE no ha fet. Un millor tractament per la nostra agricultura, que rep la competència deslleial de països de fora de l’UE, que no tenen garanties fitosanitàries (no es molesten ni a falsificar encunys). Una economia productiva, que reviscole la industria, el comerç, i que no estiga només basada en un urbanisme depredador i exagerat. La setmana passada ho vaig explicar (sóc candidat, poden votar-me si volen) als comunitaris residents a les Marines. Ells ens entenen, confien en nosaltres. Ser valencians i parlar en valencià, és la nostra forma de ser europeus. No hem de canviar les tradicions, hem d’encaixar-les i prou.

35 comentaris:

Anònim ha dit...

Les eleccions europees són multiús per al PP-PSOE. Ahí ha de demostrar el Bloc que té idees, que té projectes i que es pren seriosament l'única oportunitat que tenim els ciutadans cada cinc anys de participar directament en la política europea.

Víctor

Vicent Sánchez ha dit...

Coincidisc amb tu, Enric. Penós el desinterés que està mostrant el PPSOE en tots els temes haurien de ser tractats a diari.

Molts ànims amb la campanya!

Anònim ha dit...

Hola,

Al Periòdico Mediterraneo, diario de Castellón no eres candidat. En les notícies sobre les equestes a les europees, quan parla de la coalició del BLOC es refereix a CiU, PV i CC (el BLOC sembla que o no es presenta o no forma part de la coalició). Haurieu de pegar un toc al diari a vore què passa.

La TVE també enceta la campanya amb un debat entre el candidat del PSOE i del PP. La resta de partits sembla que tampoc es presenten.

Campanya complicada, s'albira.

Salut

manuel ha dit...

Ja tinc el lema per a la campanya electoral del PP: "Fes una bona accio: Salva a Camps. Vota PP." Fins i tot podriem enviar SMS de suport a tots els nostres amics i coneguts amb la frase "SALVA_A_CAMPS", com si fora el Gran Hermano.

De veritat, estic molt preocupat. Si tiren a Camps de la casa... eeeh, volia dir, de la Generalitat, qui el va a substituir? Potser Alfonso Rus? No, per favor!!! Abans m'exilie, com va dir Gila quan va guanyar el PP d'Aznar el 1996.

Nomdedéu ha dit...

jo aposte per Gonzalez Pons. Veseix informal. És més econòmic

manuel ha dit...

Amb Gonzalez Pons segur que no ens avorririem gens, te cada ocurrencia l'home. La seua creativitat no te limits. Algun dia s'hauria de publicar un llibre amb les seues cites. El problema es que els seus "acudits" son massa intel.ligents per a nosaltres els valencians. Els discursos de Rus almenys son molt mes facils de comprendre.

jaume ha dit...

Per cert, per a aquells que despres de veure Canal 9 pateixen alteracions cardiovasculasr, acaba d'eixir un nou medicament:


Meninfotil
. Llegiu les indicacions.

Nomdedéu ha dit...

que gran

Paola ha dit...

M'agrada l'estil, m'agrada i em desagrada la coalició... Sempre he estat a favor del corredor mediterràni, amb allò que propugna l'institut europeu de la mediterrània amb seu a Barcelona, amb la defensa de la llengua a Europa, amb l'annexió de les diferents cultures... però hi ha una cosa innevitable que em treu el són... "l'imperialisme" català. Què defensaran els catalans que no els beneficie de ple? i el més important com entendrà això la gent del nostre territori amb una ideologia nacionalista.
PVS, reapareixent!

Nomdedéu ha dit...

supose que només defensaran allò que els beneficie, però en estes eleccions, l'avantatge és que quasi tot el que els beneficia ens beneficia.
La defensa de la pluralitat culutural, la defensa de la llengua, a defensa del corredor mediterrani...Tot això que és bo per ells, ho és per nosaltres.

Anònim ha dit...

Plas ,plas,plas.(llarga ovació per Enric).Quina mania que tenen alguns en que els catalans ho volen tot per ells...Done fe,que estàs completament equivocada ,Paola; madrilenys,extemenys, valencians i tots els que pensen aixina.Sóc valenciana,de Castelló,però cent mil vegades em pose al costat dels catalans,abans que de tantíssims altres.No volen res que no els pertanye ,demanen el que legítimament els pertoca.Mireu cap a un altre lloc, els que tildeu de lladregots als catalans,de veritat.Si ho feu,voreu que entre els catalans hi ha de ben pocs,i per fora de CAT se'n troben bastants.Enric,crec que la Història necessita a marxes forçades historiadors com cal.Fins ara els llibres d'Història són prou desastre.Per defensar els nostres drets no cal tirar per terra els drets de ningú iclossos els dels catalans.

Anònim ha dit...

Ja ja ,Jaume,molt bo el medicament meninfotil,jaja.

Anònim ha dit...

pense que Paola no ho diu per ella o això he entès, de totes maneres, per mi el fantasma català està ben mort, que un dia algun ho voldran traure de nou però aleshores ja ningú s'ho engolirà. jo com a valencià tindré coses a envejar a madrilenys i catalans, però sé que estem capacitats per fer les coses millor o molt millor. com diu Enric, en alguns casos i en aquestes eleccions reciprocitat d'interessos.

El PSOE la política de la por, el PP la política del fanàtic de futbol, no ofereixen res, no tenen projecte pel que he vist.

Anònim ha dit...

Home,anònim,el que ha dit Paola,crec que estaba prou clar,perquè fins i tot diu que li treu la són,que són uns imperialistes els catalans(¿?),que no defensen res que no els beneficie...¿Coneixeu algú que defense alguna cosa que els perjudique de ple...? Crec que s'hauria de possar el ull en tants pobles i tants temes,abans que tot el que toca als catalans...Segur que "todo el monte no es orégano" a Catalunya,i que tot no "es trigo limpio" però això passa a qualsevol lloc i moltes vegades aumentat i corregit.Que conste que no sóc fiscal de ningú,senzillament escric les coses tal com les veig, i amb prou coneixement de causa.

Anònim ha dit...

...estava prou clar....

TONI PITARCH ha dit...

La societat valenciana té una sobredosi de Meninfotil bestial que li administren, tant PP com PSOE, per via audiovisual, oral, anal i qualsevol canal bipartidista, bisexual, de doble moral... No als abusos farmacològics, No als abusos urbanístics, No als abusos mediàtics...
Sort, Enric, i a pel bou, però sempre amb elegància (no cal fer sang, ni tallar orelles...).

Enric 2 ha dit...

Home, doncs jo esta nit sí que soparia ben a gust una caçoleta de bou al tombet. Per a què nergar-ho...?

També sort, Enric.

Nomdedéu ha dit...

massa calor, home. això a la tardor. ara el cos demana coses lleugeres i fresquetes

Anònim ha dit...

Al costat de la mar ,de les oles,de la bona briseta,entra el bou estofat i coses més lleugeres,Enrics...
(Està ganyant el Barça,ho dic per compartir-ho amb els que siguen del Barça...)Molt Béeeeeee...

Anònim ha dit...

Visca el Barça, Visca el BLOC, Visca el tombet de bou.

Anònim ha dit...

Jaja,visca tot el que siga bo per viure la vida que ens ha tocat,plenament i de la millor manera posible;no en tindrem una altra,y menjar tombet de bou,una bona orxateta i tot el que ens agrada i amb quie estem a gust,no és fer mal a ningú, la qual cosa també s'ha de tindre en compte.Si no molestem ni fem mal bé els drets de ningú,vire és el millor que podem fer.
Enric ,esperem que la teua xiqueta arribe a este món molt requetebé,al mig de tota la satisfació dels seus pares i la resta de la família.Que tot vaja molt bé a nivell de ser pares y per L'Europa,Europa,Europa...Abraçada a tots.

Anònim ha dit...

Gaudiu tots els del blog,de la cançó del clip d'audio.És molt bonica i la veu de F.Cuoco,senzillament preciosa.Val la pena.Quina veu...!!!Si voleu escoltarla...Uns minutets de música sempre,sempre van molt bé.

Anònim ha dit...

ATENCIO!!!: HUI DIJOUS, a les 23.30 hores, debat electoral a Canal 9, on hi participara Enric Nomdedeu.

Enric, es una hora intempestiva, m'ho imaginava. En fi, esperem que molta gent veja el debat. Molt d'anim!

Victor

Anònim ha dit...

Redeu!!! Pero quina poca vergonya que tenen els de Canal 9! No sols son capaços d'emetre el debat cap a la mitjanit, quan la majoria de la gent te ganes de gitar-se, sino que no el van a retransmetre ni pel canal internacional (TVVi) ni per Internet (www.rtvv.es). Aixi que, com que estic a Alemanya, no podre veure'l.

Enric, ens faries un favor a mi i a tots el valencians que hi ha fora del Pais Valencia si pugueres gravar el debat i el penjares en el teu blog.

Victor

Tonet ha dit...

Anit vas estar en el debat de C9 molt bé, molt per damunt dels altres, llàstima que l'hora era un poc intempestiva i supose tindria poc de públic.

Nomdedéu ha dit...

gràcies Toni, haguera sigut més efectiu fer un cameo a L'alqueria blanca. hehe

Anònim ha dit...

Hola de nou, ahir vaig vore el debat que es va fer a TV3 i després d'escoltar a uns i altres (PP, PSOE, ERC, IU i CIU), tinc que dir-vos que no em vaig identificar gens amb Ramon Tremosa de CIU i en canvi em va agradar prou Oriol Junqueras d'ERC i Raül Romeva d'IU.
Supose que això de les coalicions deu de ser molt complicat, però no entenc que fem amb CIU i PNV en lloc d'estar al costat d'ERC. A més si tenim en conter els resultats del 2004 on Galeusca va obtindre només dos escons resulte que estarem votant a CIU i PNV, tu Enric eres el nº 6 de la llista.
En fi, m'agrada molt l'estil de fer política del Bloc, però crec que la Coalició per Europa és nacionalista però gens d'esquerres, i lamentablement els seus escons votaran moltíssimes vegades a favor de les propostes de dretes del grup popular europeu.
Evidentment puc estar equivocat, i m'agradaria que algú m'ho puga explicar per a que jo i altres com jo ho entenguem i puguem votar al bloc en aquestes europees.

Anònim ha dit...

Matu no se pot estar amb ERC mai si te veta de la coalició, si te veta grups parlamentaris europeus. Podíem haver sigut passerells com el PSM i intentar anar amb ERC, per a que després estos demanaren unes condicions inassumibles i fora de la política europea.

el grup socialista europeu també vota moltes vegades els mateix que el grup socialista europeu (i mira aquí tot el dia barallant-se) i el grup parlamentari d'ERC no crec que tinga una fusió d'interessos, cada ú tira per on li convé, d'eixe grup parlamentari està vetat com dic el BLOC per ordre expressa d'ERC. Els interessos valencians, no són ni de dretes ni d'esquerres, són interessos que directament afecten a treballadors, empreses, emprenedors, autonoms, la directiva de les 65 està tombada. La coalició per Europa en la meua opinió és l'única eixida digna i de garànties que té, tindrà, el BLOC. Això sí, se requerix coordinació a àmbit estatal des del minut zero per a fer front a la desigualtat del regnes de taifes o la poca fortalesa del BLOC per movilitzar i a més en unes eleccions així

Anònim ha dit...

(sóc l'anònim anterior)

Matu el PSM s'ha quedat fora de les eleccions europees per voler anar amb ERC, te recomane que mires atentament eixe cas.

Com dic la directiva de les 65 hores età tombada (me faltava posar això de les "hores").

També a banda del debat de TV3 (segur que molt interessant), te recomane que veges el de C9. Per exemple aquí:
http://www.rtvv.es/alacarta/princiv_eleccions.asp?idioma=0&id_video=979

Anònim ha dit...

Pel que sembla tot te una explicació, ja deia abans que segurament això de les coalicions és molt complicat, i no sabia res del cas de PSM-Entesa ni de la actitud d'ERC envers altres partits com el Bloc, si és com dius me pareix incoherent per la seua part. És l'etern problema de l'esquerra, siga nacionalista o no, no hi ha forma d'agrupar interessos comuns i presentar propostes conjuntes raonables.
No obstant no entenc molt be com defensaran els interessos valencians els senyors de CIU i de PNV, i hem de tenir present que la defensa dels interessos valencians es pot fer desde moltes perspectives i sensibilitats, desde la perspectiva dels treballadors o dels empresaris, dels serveis públics o privatitzats, de la regulació o del lliure mercat.
Per a mi no hi ha prou en ser nacionalista, hi ha moltes qüestions que no es poden resoldre només en clau nacionalista.

Anònim ha dit...

(sóc l'anònim últim)

Ho sent Matu, em vaig botar articles i plurals i no es llegia molt bé. Sí, alguns interessos valencians ho defendran perquè són socis del BLOC a la coalició i són partits de paraula, i ser soci de coalició és quasi més important que compartir el mateix grup parlamentari europeu. T'he de ser sincer, no sóc un expert en política però cada dia intente entendre-la més, per a alguns pot ser decebedora en alguns casos, per a mi apassionant en altres.

Clar, no tot pot ser atès en clau nacionalista, mira el PPSOE que és de los partits més nacionalistes i en realitat de los més nocius per als valencians (per més que se li vote).

La privatització de serveis públics vindrà feta per els governs regionals, no per el parlament europeu, el que dicta el parlament europeu no és d'obligat compliment en cap cas. clar que a voltes algunes coses cal aplicar-les per a que no te lleven les subvencions a nivell europeu (però no parlem de serveis públics). Per tant el discurs que puga tindre IU, II o ICV, és poc més que demagog i falta a la veritat. I a mi personalment no m'agrada gens votar a la gent que falta a la veritat. Només sé que a la dictadura l'estat estava aïllat d'Europa (no havia lliure mercat) i molta gent passava fam de la bona. Ara el problema a nivell regional no és del lliure mercat, el problema ve donat per especuladors i intermediaris.

Nomdedéu ha dit...

Matu, crec que t'han contestat suficientment, si tens algun altre dubte, no dubtes en preguntar

Anònim ha dit...

Home Enric jo esperava la teva resposta, però es cert que el company anònim ja m'ha contestat, en qualsevol cas senc dir-vos que no ho veig clar. D'altra banda els candidats d'IU em mereixen tot el respecte i crec que també són gent honesta que es dedica a la política per defendre les seves conviccions.
En altres eleccions municipals o autonòmiques el meu vot ha estat per al Bloc, però ara veig més clara la candidatura IU, ells segur que estan en contra de propostes com la directiva de les 65 hores, però Ramon Tremosa i companyia ja no ho tinc tant clar.
Siga com siga és fantàstic que tots puguem participar en aquest blog i contrastar diferents opinions i punts de vista, és d'agraïr. Per cert, soc amic del Bloc i seguiré amb interés totes les vostres iniciatives.

Nomdedéu ha dit...

La directiva de les 65 hores no existeix. Va ser rebutjada i no forma part de l'agenda europea.
Hauries de trobar una millor excusa per no votar-nos.
És broma.
Em sembla molt bé el que dius. Jo no hi estic d'acord.
En el debat a Canal 9 vaig sentir a la candidata d'EU demanar la democratització del Banc Central Europea, i la seua intervenció.
No es pot intervindre perquè és públic. I ella hauria de saber-ho, i democratizar un banc públic no sé que significa. Referendum per decidir el tipus d'intrés?
Em sembla, és la meua opinió, que sent honstos (no ho dubte) i mereixent el meu respecte, tenen un greu problema de desconeixement de la realitat europea, i em tem que en este cas, també d'economia.
Jo no els votaré

drmercyhospital ha dit...

Aquest és un anunci per al gran públic
comprar ronyons i treballar amb diferents donants de ronyons per poder estalviar
Els nostres pacients, si esteu interessats en vendre un ronyó, poseu-vos en contacte amb nosaltres, així que
podem confirmar si està a l'alça per donar un ronyó al nostre pacient i
tots els donants esperen grans recompenses.

Contacteu-nos al nostre correu electrònic: Drmercyhospital686@gmail.com
                                         nephrologyspecialist12@yahoo.com
o contacteu-nos al whatsapp: 2348100367800