21 de maig, 2009

"PRESUMPCIÓ D'INTEL·LIGÈNCIA". Levante-EMV.23.05.09



El Partit Popular amb el Cas Gürtel (i altres) i el PSOE en el Cas Elx, reclamen constantment la presumpció d’innocència. Per a ells, clar. Acte seguit li la neguen a l’adversari.
Jo, en nom del BLOC, la reclame per tots dos. La reclame per tots els ciutadans immersos en escàndols, investigacions judicials, querelles, demandes, etc, siguen o no càrrecs públics. I ho faig des de la posició de serenitat que dóna militar a un partit amb més de 400 càrrecs públics, on no hi ha un sol imputat. Ni als llocs on governem, ni als llocs on decidim governs, ni als llocs on estem a l’oposició.
Presumpció d’innocència sí, sempre. Però a canvi exigisc presumpció d’intel·ligència també. Que amb les seues explicacions, amb les seues preses de posició, deixen d’insultar-nos com fan ara, amb una freqüència superior al que és suportable.
Quan sents els socialistes justificar l’allau de factures del partit pagades per l’ajuntament d’Elx, amb l’excusa de l’error material, se’t regira la consciència. Una factura pot ser un error, la dimensió de la que parlem, deixa clar que ho són uns corruptes o uns incompetents, dos motius per plegar. Per passar vergonya i plegar, en lloc de fer-nos-la passar als altres.
I el PP. L’altre dia vaig sentir a una ràdio, una destacada responsable popular justificar la manca de factures, del fons d’armari de Camps, dient que tampoc ella no les guarda les factures. És possible que ella també es gaste 12.000€ en roba, no ho sé, però el que es quasi segur és que paga amb targeta i, per tant, té tota la comptabilitat a l’abast gràcies als extractes bancaris. O És que paga compres de 400, 850, 1.300 € en efectiu? El President Camps diu que ell sí. Sorprenent. La gent normal no ho fem. Pagar eixes quantitats de despesa corrent en efectiu només ho fan els que volen amagar alguna cosa a Hisenda. Així que tot sembla indicar que o no paguen, o si no poden justificar els pagaments serà perquè tenen alguna cosa que ocultar. En qualsevol cas el comerç tindrà còpia de la factura, li’n faran un duplicat. Tenen obligació de fer, si més no, un tiquet de caixa, amb l’IVA desglossat.
I amb tot, i sent moralment reprobable, tot això dels regals és pecata minuta. La història està en saber perquè detrminades empreses els hi fan regals. Deixem treballar la justícia, i si és sense filtracions millor.
Presumpció d’innocència sí, d’intel·ligència també, que tots els valencians no som tan “gilipollas” com diu Rus.

22 comentaris:

Anònim ha dit...

Clar que sí,Enric,els regals no tenen cap importància,cadascú pot regalar el que vulga a qui siga,això està molt clar per a tots.El que ens posa alerta del tot és a canvi de què o quines coses s'han fet aquests regals,no?.Estic molt impacient per saber la veritat.Una altra cosa que em preocupa es la supèrbia que es calçen tots aquests del PP.Només veig la cara ,els gestos,les maneres que tenen de parlar, de mirar per damunt a tots els que no són del seu partit ja veig una manera d'entendre les coses diferent.Jo sí que veig en aquest comportament una gilipollada de primera.Comparant,veig que encara no ha desaparegut per alguns, els sistemes caciquils d'altres temps.Quina pena!!!.

Josep ha dit...

Un president no és tan estúpid com per a corrompre's per uns modelets. Però sí que pot ser poc diligent a l'hora de vigilar la bona conducta de la gent del seu govern i el seu partit.

No crec que apleguen al nivell Cañellas, però el Fabra és digne d'un museu.

I ara, l'autocita de rigor:
http://descans.blogspot.com/2009/05/gurkel-valentian-wear.html

Anònim ha dit...

Teniu una valeriana per a Mónica Oltra?

Balta

Anònim ha dit...

Crec que una valeriana no és suficient. Normalment, en Les Corts molts polítics s'encenen però a Oltra ha tingut la sort de que la tragueren per la tele. Sens dubte els ha fet un regal fàcil als contendents polítics. Concretament, Iniciativa li fa regals a tots els grups polítics, excepte al BLOC. Enric cal canviar açò, parla amb Morera, el BLOC no pot estar amagat sota la marca Compromís i menys així, amb estos numerets de fira d'Oltra.

Anònim ha dit...

bueno, bonito y barato. a costa de tots els valencians i contractes que fa la Generalitat amb empreses, a favor d'altres favors.

jaume ha dit...

Estem convertint el tema del sastre en tot un show mediàtic. Benvinguts a l'espectacle. Pasen y vean. Amb números especials de Mònica Oltra per tal d'escalfar l'ambient. De veritat creuen els socialistes i IPV que d'aquesta manera es pot laminar la imatge del PP valencià de cara a les eleccions europees? No siguem ingenus, per favor.

Enric, et done tota la raó. Deixem actuar a la Justícia i exigim explicacions a Camps en les Corts, com ho ha fet Morera. Però no muntem un circ. Els ciutadans no ens ho mereixem.

carles ha dit...

Per a misèria moral, l'actitud del PP davant l'accident de metro de València del 2006. 43 morts. 47ferits. 0 responsables. Una comissió d'investigació "express" en les Corts i Camps ni s'ha dignat a rebre els familiars de les víctimes. Eixa és la moral cristiana dels populars. Les factures del sastre són pecata minuta.

Ací teniu els versos de Manuel Molins.

Nomdedéu ha dit...

Jo crec sincerament que en este tema el BLOC manté la posició més digna.
Els diputats exigeigen veure els contractes (això és el control polític), parlen de responsabilitat política i ètica, però no han demanat la dimissió. Ho faran si és culpable, però mentre, el que cal és que les coses s'aclarisquen. En seu parlamentaria allò que és parlamentari i al jutjat el que siga delictiu.

jaume ha dit...

Tinc la impressió que la corrupció s'ha institucionalitzat. Que els ciutadans ho veuen com una cosa natural, intrínseca a la política: "Tots els polítics són uns corruptes. Per què Camps no hauria de ser-ho també?". Ara, a més, la corrupció esdevé un motiu d'espectacle, amb les actuacions estel.lars de Mònica Oltra. El PP no patirà a penes el colp. Tenen a Carlos Fabra com el gran mestre de l'escapisme. Però almenys el personal s'haurà entretingut amb l'espectacle oferit en les Corts.

Anònim ha dit...

Be,amics,encara que em digueu frívola,estic tan intrigada en l'asunt dels trajes que tinc moltes ganes de vore com acaba la cosa.Disculpeu-me però ,al ser dona,"los trapitos" ,complements i tot això m'obren molt els ulls.I ,encara més ,si el tema no és clar,com li està passant a Camps and company,i encara més si eixim perjudicats tots,i més encara si es creu que som ximples.A vore si el pròxim capítol,ens deixa veure la veritat ,o si més no,tot aquest embolic una miqueta més clar.

Rosella ha dit...

Hola Enric, podies canviar la capçalera del blog i posar el banner de les europees...

Està xulo i recordaria als teus visitants que estem en campanya!

Nosaltres l'hem posat a la web del Bloc del Poble.

Vinga, és una idea!
Rosella

Anònim ha dit...

Amb permís de tots, aparque un moment el tema de debat per a donar l'enhorabona a Enric per l'aparició a C9. Es nota que anava amb la lliçò apresa, pareixia un opositor recitant un tema, he,he. Molt bé, és com a de ser, donar a entendre que es tenen clares les priporitats. No es podia dir més en tan poc de temps.

Eduard

manuel ha dit...

Enric, tens raó: els valencians no som tan "gilipollas" com diu Rus. Si Rus es presenta a les pròximes eleccions per ser president de la Generalitat, moltíssims valencians el votaran. Segur. Com que som tan intel.ligents...

Anònim ha dit...

Si entrareu al blog de maoliver"C'est la vie" vorieu com mos posen als valencians,mai havia vist tant despreci...Es veu que per allá no ens traguen,pero tindre a la nostra Comunitat com una sucursal de Madrid sí que volen,quina tropa de persones i quins pensaments més depredadors...

Nomdedéu ha dit...

Rosella, ten rao, ja està fet.
Eduard, gràcies, calia correr que tenim poc temps.
Manuel, tu també tens rao, però no deixaré de plantar cara i dir-ho, algú convencerem.
anònim, què hi farem! Ha d'haver-hi gent per tot.

Anònim ha dit...

Per cert, hi ha algun debat entre els candidats valencians previst a Canal 9? No m'agradaria que es repetira allo que van fer en les darreres eleccions a les Corts, insultant la intel.ligencia dels electors: cap discussio, sino monolegs recitats pels candidats un rere l'altre, i, a mes, emissio en hores intempestives (mitjanit).

Victor

Anònim ha dit...

És veritat,a mi també m'interessa saber-ho.Si ens pots informar,Enric....Gràcies.

Anònim ha dit...

Crec que dijous en fan un a la mitja nit.

Eduard

Nomdedéu ha dit...

efectivament dijous a les 16'30 he d'enregistrar en fals directe el debat a Canal 9. No sé l'hora que l'emetran. ja ho anunciaré quan ho sàpiga

Anònim ha dit...

Enric, ja saps quins altres candidats hi aniran al debat?

Victor

Nomdedéu ha dit...

Supose que la número 3 d'EU, una xica jove d'Alacant que vaig conéixer ahir.
Margallo del PP i aquell del PSOE que anava a Crónicas Marcianas, un de l'Horta que el van enviar de Senador, perquè no el volien a les Corts, i ara l'envien a Brussel·les perquè necessiten la plaça al Senat per Leire Pajín. Un bon polemista

Anònim ha dit...

Amb uns contertulians aixi segur que us ho passareu d'allo mes be en el debat. Enric, informa'ns quan s'emet, que estos de Canal 9 son capaços d'emetre el debat a les tantes de la matinada sense avisar ni res. Deuen pensar que els debats electorals no son aptes per als electors valencians, potser perque, com diu el Rus, som tan "gilipollas" que el nostre coeficient intel.lectual no esta a l'altura.

Victor