03 d’octubre, 2009

NACIONALISTES POLÍTICS Vs POLÍTICS NACIONALSITES

Ser nacionalista al País Valencià és una heroïcitat, quasi una excentricitat. Per tant, el meu respecte i la meua admiració, per tots i cada un dels militant del BLOC Nacionalista Valencià. Però esta obvietat, no canvia el que jo he dit hui al Consell Nacional, i que sembla haver incomodat a alguns.

És senzill, hi ha una diferència entre els qui som nacionalistes polítics, i els que puguen ser polítics nacionalistes.
Jo deixaré de ser polític, i continuaré sent nacionalista. Faré articles, o seré d’un moviment cívic amb voluntat valencianista.
Per això pensava que l’Espai Valencià de Progrés era una marca paraigües per fer créixer els BLOC, l’organització unitària del nacionalisme.

Pels polítics nacionalistes, que podrien seguir sent polítics encara que deixaren de ser nacionalistes, l’Espai Valencià de Progrés, són els nous cognoms del BLOC, que substitueixen els històrics “Nacionalista Valencià”.

I ho he dit, perquè he sentit una part del partit i de la direcció dir repetidament que el nacionalisme no ven. Malgrat que des del 2003 no intentem “vendre’n”. I he posat l’exemple, és com si el President de Coca-Cola digués que els refrescos no venen i que anem a fabricar orxata.

I el que jo dic, és que els qui fan eixa lectura, que és lícita, però que no compartisc, bloqueja el creixement del partit. No es fan campanyes d’afiliació. Es pensa que només es pot créixer pactant amb altres formacions.

Amb EU primer, amb Iniciativa després. I comencen les renuncies.
El cap de llista de les generals per València, per Iniciativa. Un fracàs, malgrat que Navarro era diputada en actiu. A València ciutat ens vam fer invisibles integrant-nos a les llistes del PSOE. I ara, hi ha qui apadrina oferir la capçalera de llista a Ribó, l’ex secretari general del PC. Confien en que és molt conegut! Això no va funcionar amb Isaura, insisitisc, que era Diputada, no funcionarà amb algú que porta allunyat del paper couché fa dos anys. Al marge, clar, de qüestions ideològiques que també discutisc.
Les reunucies continuen amb el fet que Mònica Oltra continues sent síndica. Diuen que ara hi ha un camí encetat per resoldre esta injustícia. Me n’alegraré molt. Moltíssim. Però la síndica, hui, és Mònica Oltra, i no ho és qui ho ha de ser, Enric Morera.
La renuncia a tenir presència orgànica en alguns pobles i comarques, en base a acords amb diferents franquícies verdes, que mai no s’integraran al BLOC. Mai.

Es tracta tot plegat d’una tàctica per intentar salvar els mobles el 2011, però com estratègia, és castrant pel BLOC. A llarg termini, és negativa. I esta heroica batalla del nacionalisme polític al nostre país, no pot llegir-se en clau electoral immediata.

I el que s’albira en el futur a mig termini, és una refundació del projecte, amb el BLOC, alguns grups verds sense implantació ni renda electoral i els grupuscles que han abandonat EU i que no aporten vots, però aporten molts problemes interns.

Esta plataforma, partit, organització o ALTERNATIVA, amb vocació d’instal·lar-se a l’esquerra del PSOE (i barallar-se doncs, per un espai electoral insuficient) pot ser útil per molta gent. No ho és per mi. No pot ser-ho de cap nacionalista polític. Perquè l’essència de la política és la voluntat de governar, i aquells que estem en política per ser nacionalistes, volem governar per tot el país.

Ens deien els informes interns, que el nostre marge de creixement electoral, que la nostra transferència de vots ve del PSOE, aleshores com és que no s’entén que el nostre discurs ha de ser socialdemòcrata, que ocupe el mateix espectre social que el PSOE, però en clau valencianista? No és tan difícil.

L’any 1979 vaig ser cofundador d’EIC i vam aconseguir dos regidors a l’ajuntament de Castelló. Allò era una barreja de nacionalistes i d’esquerra alternativa. Durant un temps, els nacionalistes ens representaven a l’ajuntament, i jo vaig treballar content i decidit. Amb el temps, però, fruit de les compulsions internes, els regidors nacionalistes van ser substituïts per regidors de l’esquerra alternativa. La seua política canvià i jo ja no me’n sentia partícip. L’any 1981 vaig abandonar EIC i el 1982 em vaig afiliar al PNPV. L’any 83 EIC va perdre la representació municipal, i es va diluir. Jo continue, d’alguna manera militant al PNPV, i des d’allà a UPV i al BLOC ara.

27 anys després és exactament igual. Jo sóc nacionalista polític, i si no estic còmode amb la política que fa el meu partit, marxaré com vaig arribar, sense fer soroll. Continuaré sent nacionalista, però ja no seré polític. I si algunes persones, es troben còmodes continuant fent política, encara que esta ja no siga nacionalista, doncs molt bé. Sort.
És el que he dit. I el que ara repetisc.

56 comentaris:

Tonet ha dit...

Ja fa temps que la paraula ALTERNATIVA és va repetint tant en els escrits de Morera com en articles als diaris d'alguna gent d'Iniciativa, sembla tot pastat, ja vorem per on ens la claven......l'alternativa és clar.

Anònim ha dit...

Enric, com ja saps a molts militants com jo ens tens al teu costat, i crec que van essent hora de portar a la pràctica el teu discurs, prou de renuncies i abaixades de pantalons, aço comença a fer molta pudor i cal que treballem per un nou projecte, si cal fora del BLOC, abans del gran desastre que s'albira per al 2011, al que ens han conduït els Morera, Chesa, Pañella i companya.

pere safont ha dit...

Des de Moncofa, una colla d'amics teus t'animem a emprendre un nou camí per engegar un nou projecte valencianiste de veres. Aço es necessari per recuperar la il.lusió i la força per tal de fer possible el redreçament del nacionalisme a les nostres comarques castellonenques, volem tornar a l'esperit que ens va transmetre el gran Antoni Porcar.

Nomdedéu ha dit...

No renuncie a que el BLOC siga la casa comuna del valencianisme. Treballem dins per fer d'este instrument una opostunitat per al País Valencià

David ha dit...

Molt ben dit, ja va sent hora de que el Bloc pare de pactar amb uns i altres, hem d'intentar guanyar el nostre propi espai. No crec que traurem un millor resultat pactant amb parits polítics xicotets.

Sols n'hi ha una cosa amb la que no hi estic d'acord amb tu, Joan Ribó és un gran polític, amb una trajectòria impecable i molt conegut a la ciutat de València, si n'hi ha algú que pot traure un bon resultat electoral a les eleccions municipals de València, eixe és Joan Ribó. És el millor cap de llista que podriem tindre

Nomdedéu ha dit...

jo trobe una contradicció en el que dius. Si no hem de pactar amb partits menuts, com és que si que ho hem de fer amb Ribó?
Jo no dic que Ribó haja estat un mal parlamentari, dic que algú que s'espera a abjurar publicament del comunisme, a haver de deixar de ser-ne secretari general i parlamentari, perquè segons estatus no pot repetir més enllà de 8 anys, no em sembla seriós.
I sobre el grau de coneixement a València, doncs tinc els meus dubtes que això siga significatiu a l'hora de ser votar.
Quan de temps fa que amb eixe argument va encapçalar Isaura Navarro i ens va anar francament malament?
Ribó, Navarró, més enllà de la valua personal en la que no em psicionaré ara, no tenen vots personals, els vots eren d'EU. Isaura ho va demostrar, i espere que Ribó no tinga ocasió de demostrar-ho.

Eco Taronja ha dit...

Home espere que no se vos ocurrisca montar una nova paradeta política, ara. Si es complixem les vostres projeccions "que en part compartisc" ja tindreu temps de refundar el valencianisme i el nacionalisme amb la fusta que quede del Bloc.

Nomdedéu ha dit...

Jo parle per mi Artur Josep. No forme part de cap corrent, opine sempre a títol personal.
I no, no m'ha passat pel cap cap aventura fora del partit que vaig ajudar a fundar. Mai de la vida.
L'objectiu és que "no quede fusta del BLOC" després d'un mal resultat, sinó reforçar el BLOC perquè tinga un gran resultat.

Anònim ha dit...

Artur amb compte amb els trolls o provocadors que entren a este blog o al de Morera reinvindicant no sé quines coses, és curiós que ací Pere Safont (?) i allà Mauri (?) hagen dit el mateix quasi calcadet demananat l'establiment de noves paradetes.

Emili Gómez ha dit...

Si presenteM a u de fora com a cap de llista, perquè els nostres no són coneguts, mai tindrem cap conegut entre els nostres, atés que mai eixiràn. Per altra banda, en el supòsit que Ribó isquera (cosa ben improvable), seria regidor del BLOC?
Quin Secretari és aquest que confia tan poc en els seus que fa la alineació amb gent de fora? Quina confiança, quina il·lusió pot representar el BLOC envers l'electorat si anem de "palanganeros" de presumptes cracks de tercera divisió?

Anònim ha dit...

Amb la teua cara, el teu discurs i les teues "ocurrències", el BLOC va obtindre en les passades europees el pitjor resultat de la història. I al 2011 Bye, Bye Castelló serà el teu eslogan. La culpa, com a bon egocèntric, sempre dels altres.

Anònim ha dit...

Si us semblen tan mal les paradetes, per què pacteu amb una i li doneu el portaveu a les Corts?

Algú pot decidir formar part d'una associació cívica, però si el BLOC està deixant de ser el partit que era, és el BLOC el que ha canviat, no el valencianisme.

Sí algun deicidix fer valencianisme polític i això no es pot fer al BLOC, té tot el meu respecte si es capaç de crear un nou partit, fer-lo funcionar i guanyar voluntats del poble valencià.

Si el BLOC, com dieu, s'enfonsa al 2011 per la imperícia dels seus capitans, us recorde que la fusta sura. El valencianisme no s'acaba amb el BLOC, i l'ensorrament del BLOC no acabarà amb el valencianisme.

El meu respecte i la meua consideració i la meua admiració per aquells que es decideixquen a seguir duent la flama.

Anònim ha dit...

Amb la teua cara, el teu discurs i les teues "ocurrències", el BLOC va obtindre en les passades europees el pitjor resultat de la història. I al 2011 Bye, Bye Castelló serà el teu eslogan. La culpa, com a bon egocèntric, sempre dels altres.

Anònim ha dit...

Després de llegir l'úiltim anònim encara ho tinc més clar. Jo també considere que hauríem de crear un nou partit. Enric, tu en podries ser el cap de llista. Trencament ja i liderat per persones com tu. No hem de permetre un nou pacte amb el ecosocialistes i ex-comunistes. Jo també era del PNPV un partit moderat i valencianista. Ànim Enric. Endavant amb un nou partit i a traure un bon resultat. I no faces cas de les crítiques.

Nomdedéu ha dit...

Anònim, no cal que ho digues dues vegades que ja ho he entés.
És cert que no serà senzill revalidar resultats a Castelló. tu no ho sé, jo ja recorde dues ocasions on ens vam quedar fora de l'ajuntament (i això que no posava la cara jo, i era el meu discurs, ni les meues "ocurrències") i ens vam recuperar. Procurarem que no passe, per això treballem.
Com saps que el que dius de les europees és tan injust, com discrepant amb l'opinió que molt majoritariament demostrada pel partit en el CN de fa tres mesos, no perdré el temps en explicar-te res.
I et convide a rellegir, que de res del que he escrit es pot extraure que tire a ningú les culpes de res. Faig la meua personal anàlisi del que tenim i del que podem tenir, i pots discrepar, o menjar-te un plat d'olla, però podries intentar fer-ho des de la inteligència, argumentant en contra, en lloc de desqualificar-me a mi, des del covart anonimat.

Nomdedéu ha dit...

Sempre faig més cas a les crítiques que als afalagaments.
Ho lamente però no sóc la persona adequada. Jo no encapçalaré cap experiment al marge del meu partit

Nomdedéu ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

El gran líder de Castelló que té el BLOC que participa a tertúlies, escriu articles, porta vuit anys a l'Ajuntament,... i a les europees li guanya EU i Rosa Díez que no té ni cara ni ulls a Castelló. No serà que la teua notorietat perjudica el projecte del BLOC?

Nomdedéu ha dit...

No ho sé, tu què en penses? Afegeix a l'anàlisi, que a Castelló, on faig el meu treball polític (per cert, una miqueta de rigor, porte 6 anys a l'ajuntament), hem millorat en les eleccions europees respecte a fa 5 anys. En quasi tots els pobles. En alguns cassos, fins i tot hem millorat els resultats de les generals. I a tot el país, malgrat que no anàvem amb el BNG i PSM, cosa que ens incomodava a molts, perquè mantenien el discurs més progressista de la coalició, vam baixar 800 vots. Si ho mires per ciutats, la davallada està a València i Alacant, i és superior als 800, afortunadament en moltes comarques vam millorar. Obviament no va ser un bon resultat.
Creus que si no estigues en les tertúlies i no escrigués als diaris li aniria millor al BLOC?

Anònim ha dit...

No crec que vages a cara descoberta. Tu ets dels que tiren la pedra i amaguen el braç. Este escrit està ple de retrets cap al secretari general del Bloc. Fas d'agitador de gent com l'Emili Gómez que posa en dubte la capacitat de lideratge d'Enric Morera, el polític nacionalista més conegut al nostre País i que té el suport del partit. I no ho dic jo, ho diuen els resultats dels diferents congresos i consells nacionals. I sí no considere ètic retreure els resultats de les europees. A mi em dol que un partit com Esquerra Unida que no té ni regidor ni cap tipus d'implantació traguera 500 vots més que nosaltres quan el nostre discurs era totalment nacionalista i d'estricta obediència valenciana - ni verd, ni d'esquerres, ni de l'arc de san martí-.

Nomdedéu ha dit...

Ara m'has fet riure, veus? I és d'agrair en un diumenge pel matí.
Algú que s'amaga en l'anonimat es creu amb alguna força moral per dir-me a mi que signe tot el que escric i dic les coses on toca, al CN o a l'EN quan hi era, que no vaig a cara descoberta? Pensa-hi, un poc ridícul, no?
Pel que fa a les teues acusacions de que estic darrera de no sé qui o no sé que, simplement no et contestaré, per mantenir la politesa.
I la resta, tot simplement és absurde. Primer, el discurs no era el meu, era el del partit. Va ser el partit sota la direcció de Tomàs Pérez qui va decidir els cinc eixos bàsics de la campanya, i no me'n vaig eixir ni un centimetre. Ni vaig defensar res que no estigués allà, ni vaig deixar de defensar res que hi estigués. Era el discurs del BLOC. Progressista, valencianista i mediambientalista.
I que et sembla vore com eixe EU que no té ni regidor ens va guanyar a les generals, quan nosaltres teniem un discurs ecosocialista? Rigor.

Nomdedéu ha dit...

Ara m'has fet riure, veus? I és d'agrair en un diumenge pel matí.
Algú que s'amaga en l'anonimat es creu amb alguna força moral per dir-me a mi que signe tot el que escric i dic les coses on toca, al CN o a l'EN quan hi era, que no vaig a cara descoberta? Pensa-hi, un poc ridícul, no?
Pel que fa a les teues acusacions de que estic darrera de no sé qui o no sé que, simplement no et contestaré, per mantenir la politesa.
I la resta, tot simplement és absurde. Primer, el discurs no era el meu, era el del partit. Va ser el partit sota la direcció de Tomàs Pérez qui va decidir els cinc eixos bàsics de la campanya, i no me'n vaig eixir ni un centimetre. Ni vaig defensar res que no estigués allà, ni vaig deixar de defensar res que hi estigués. Era el discurs del BLOC. Progressista, valencianista i mediambientalista.
I que et sembla vore com eixe EU que no té ni regidor ens va guanyar a les generals, quan nosaltres teniem un discurs ecosocialista? Rigor.

Nomdedéu ha dit...

ara ho he reptit jo, veus? un accident. Bé, vaig a eixir a passejar la meua filla. Després més

Anònim ha dit...

Probablement els teus pèsims resultats (ja vares perdre un regidor en 2007) siguen perquè tu eres un NACIONALISTA SENSE POLÍTICA. I la gent vota a les polítiques no a qui diu que s'estima molt el seu campanar. Hem de fer país i hem de fer POLÍTICA. I ara fer política és ser útils per als ciutadans i la teua manera d'entendre el BLOC no ho és. El problema no és la traca davant de casa de la teua cosina. El problema és que un PP corrupte, que fa trampes pagant campnyes amb diners de constructores que han destruït el nostre país, que té una tele que manipula,un PSOE que ens porta al desastre econòmic... I davant d'això Morera parla de crear una altenativa social i política. Fer política. I tu parles d'una altra cosa. El progressisme, i tu dius que ho eres, és promoure els canvis per fer avançar la societat. Quedar-nos com estem o no voleer entendre's amb ningú és concervador. Al BLOC li votaran si és útil no per ser el BLOC i prou. Ja pots dir "és que no tenim cap imputat". És que això é allò que toca. Per tant, res d'extraordinari.

La gent vota a qui proposa solucions als seus problemes. I les teues solucions no són polítiques. Tu eres NACIONALISTA però podries ser ASTURIÀ, NIGERIÀ O DE XICAGO. La qüestió és saber quines són les teues polítiques, que proposes a la poli.

Ribó, al qual tu menysprees, si que té una actitud política: posició enfrontada a les polítiques del PP i del PSOE, regeneració democràtica, mans netes,... una actitud que la pots vore a la seua cara. Per això, genera confiança en el que volen un política diferent.

Mentre sigues un NACIONALISTA SENSE POLÍTICA aniràs de fracàs electoral en fracàs.

Nomdedéu ha dit...

La política la faig cada dia al meu ajuntament, presentant propostes (i encara ni els més crítics no han dit mai que cap de les propsotes no encaixe absolutament en l'ideari del BLOC), i defensant les postures del partit.
Un partit plenament democràtic, que té executiva local, assemblees, etc, on mai no he sentit eixes crítiques. Per tant intuisc que no deus ser militant (la qual cosa no et lleva el dret a opinar, però m'interessa més l'opinió dels qui voten i treballen pel BLOC) o eres del qui tiren la pedra i amaguen la mà com dius tu (si eres el mateix anònim, clar).
El teu discurs és, perdona, molt pobre per incert. "T'estimes els teu campanar", mai abans el BLOC havia presentat tantes mocions a l'ajuntament, en defensa del seu programa politic. Ni esmenes a les ordenances fiscals, ni al PGOU..s són polítiques concretes.
Vam perdre un regidor, sí. Però saps, el mateix argument que val per defensar a Morera, hauria de valer per defensar-me a mi. A mí també em tria el partit per ser cap de llista, també analitzem junts, també dissenyem junts la campanya, el programa...No sóc autònom jo.
Ací el problema, anònim, és que no has entés (jo crec que no vols, per això ho emboliques tot) el que jo he dit. El que dic, és que per promoure canvis socials, d'abast profund, crec que cal un partit nacionalista fort, que ocupe un espai progressista, però sense radicalismes estèrils. Àixò he dit. I que EU o els seus intents de botxí, en 25 anys tampoc no han aconseguit cap canvi social.
Mantenir que Ribó té postures enfrontades al PP i al PSOE és fals. EU, amb Ribó de Secretari General del PCPV havia dit per activa i per passiva que amb la seua voluntat, lícita, de no tenir cap acord amb el PP serien sempre uns escolanets del PSOE. I a això està condemanada tota formació que s'instal·le a la seua esquerra. Per tant, cap capacitat transformadora de la societat.
Que és el que, tal com jo ho veig, hauria de fer el nacionalisme polític. On jo em trobe molt còmode. I no passa res, si tu penses que es millor un altra cosa perfecte. Jo, donant la cara, dic el que cre i punt. Tampoc no entenc perquè he de donar tantes explicacions a algú que no sé si és Carles Mulet, Alberto Fabra, Juan Maria Calles o un militant del meu partit.

Emili Gómez ha dit...

A mi no em cal que m'agite ningú per a dir el que pense. I si et fixes bé en el que dic voràs que no és que no confie en Morera, és que Morera no confia en els seus, cosa ben diferent.
Mira si confie en Morera que preferisc que siga ell el cap de llista per València que no Ribó. Tu qui creus que és millor, sr. anònim?

Anònim ha dit...

Morera síndic.
Morera cap de llista per València.
Morera cap de llista a les autonòmiques.
...
Sí. Però no vol.
Què hi farem?
...
Mònica Oltra síndica.
Ribó cap de llista per València.
"Pepito verdepuro" cap de llista a les autonòmiques.
...
Morera, un gran polític i una gran política. Sí senyor.

Nomdedéu ha dit...

Són ganes d'embolicar. Ahir el partit va demostrar una gran solidesa i unitat votant conjuntament la proposta de no pactar amb Iniciativa si no es donen les condicions. I això, reforça a Morera i el seu equip, que és el de tot el partit, a l'hora de posar les coses al seu lloc.
D'altra banda, tothom vam recolzar, tot i que no es votés, l'expoloració municipal amb altres forces. A Castelló eixa decissió de parlar amb formacions i grups la va prendre l'executiva local fa varis mesos, així que perfecte.
Sobre el síndic, ja ho dic al meu escrit, ahir es va donar l'enèssima versió, plausible i creïble, molt bé, doncs arreglem-ho. El que vam dir Carbonell i jo, com ex membres de l'EN, és que no hem fet les coses bé, cas contrari, no s'explica que cada colp que es resol un entrebanc, n'aparega un de nou que ningú no ha previst. Àgueda Micó ho va dir clar, amb més informació al CN que és la màxima representació del partit entre congresos, s'evitarien malentesos, suposicions, etc.
Morerà ha de ser el cap de llista per València, el candidat a President de la Generalitat. PEr varies raons:
a)És el Secretari General del BLOC, i amb això no calen més explicacions.
b)Serà (ho ha de ser) el síndic en eixe moment.
I Morera ha de ser el síndic, perquè el discurs del BLOC és millor que el d'Iniciativa. Al marge que siguem més, que hi haja un acord de rotació, i de tot el que vulgam dir.
El discurs de Morera en la comissió permanent pel tema de finançament, demostra que preparant bé els temes, el discurs del BLOC és d'una potència política brutal, amb vocació de transformació social.
La resta, samarrtes, denuncies (fora del moment processal, als jutges se'ls ha de recussar abans de jutjar, la propia Oltra, advocada, ja adverteix que no sap quin recorregut tindrà la denuncia, els crits i la tensió, mai no han donat vots guanyadors)
I per cert, quan algú en una intervenció deia "Seria Morera capaç de fer això que fa Oltra?" no sé si se n'adona de com està desacreditant a Morera i a tota l'Executiva. PErquè si creuen que això és el que calia fer, com és que no ho van proposar? I per què suposen que Morera no faria el que decideix l'Executiva? Això és insultant per Morera, jo l'he vist (i ell ho recorda quan pot) haver de fer el que es va fer amb EU, contra el seu criteri personal, perquè així ho decicirem a l'EN. Per tant, posar en dubte que Morera faria el que diu el partit, és una grolleria i és injust. Perquè Morera sempre ha fet el que li ha dit que ha de fer.

Anònim ha dit...

Si el BLOC va baixar a Castelló en vots va ser perquè alguns (i no vaig a adjectivar-los per decència) van carregar-se la cara coneguda del nacionalisme durant anys a Castelló. I continuen en la seua creuada contra el propi partit mentre se sotmeten a altres i el BLOC cada volta més navega en la puta merda, i s'oblida de quin era el seu projecte venent-se a agrupacions que caben en un taxi per un plat de llentilles.

Ernest ha dit...

Vull demanar que l'anònim crític que parla de tirar la pedra i amagar la mà tinga la valentia de donar la cara i no siga tan covard com per a diu el que diu des de l'anonimat.

Salut Enric! Meneges la raó a paletades.

Ernest Alagarda

Anònim ha dit...

Enric,

compartisc la majoria de plantejaments que fas. Jo provinc, com a votant, en el seu moment d'Esquerra Unida. Però en els últims anys, ja sempre he votat el Bloc. El discurs no és l'eix dret-esquerra, sinó valencianisme o no. I en eixa línia hem de fer el que siga. I hem d'intentar sumar afiliats, però per desgràcia, la societat nostra, amb un partit minoritari, ric en essències, no suma afiliats. Sumarà quan vaja adquirint poder, o quan genere expectatives de canvi. I això és el que molt encertadament s'ha plantejat des de la direcció del Bloc. Com a veí de l'àrea metropolitana de València, trobe molt adient per al Bloc que a cada col·lectiu del Bloc li vingueren un grup de 10 o 15 persones d'altres projectes, i tots intentàrem sumar. Després, ja uns s'afiliarien, uns altres no, i molts s'anirien a casa, però el projecte polític, el BLOC, amb unes cares o unes altres, continuaria funcionant. Endavant amb la línia llançada ahir.

Josep

Anònim ha dit...

Continuant amb el que he dit adés, ja sé que sumar amb els companys ara d'Iniciativa a Castelló pot ser molt difícil, però també has d'entendre que a uns altres pobles pot ser. Qui diu Iniciativa diu Ex Esquerra Unida, ex Unió Valenciana, ex Els Verds, ex Esquerra Republicana (d'estos dos -últims grups hem afiliat gent recentment).

I fins i tot m'atreviria a dir-te una cosa. Una candidatura Bloc sola suma, però els mateixos afiliats, amb el nom Bloc-xxxx, per la il·lusió generada, sumen Bloc més algo, no sé si molt o poc, però suma més. També hem de veure les coses amb eixa perspectiva.

Nomdedéu ha dit...

Josep, jo crec que eixa part de l'estratègia la compartim tots, entre d'altres coses, perquè com es va repetir reiteradament ahir, això és el que portem fent (o hauriem d'estar fent) tota la vida.
Intentar sumar voluntats al BLOC.
Jo tinc el convenciment (no demostrable, més que per analogia amb altres llocs) què quan el BLOC supere tot sol el percentatge que garantisca presència a les Corts, els seu creixement serà molt més ràpid. Passarem del 5 al 8 i del 8 al 11 o al 15, molt més ràpidament que del 4'8 al 5'2. És demostrar que eres capaç, i la gent es suma a projectes guanyadors.
Nosaltres ens anem a reunir amb Iniciativa a Castelló. Ja hi han hagut converses informals de la Secretari Local amb el seu portaveu. Ja vorem que dona.

Anònim ha dit...

Enric, jo com a militant del Bloc i persona que està deixant-se moltíssimes hores de la seua vida en este projecte polític, agraïsc la teua col·laboració i el teu treball. Crec que són poquíssimes les persones que tan clarament estan deixant-se la pell en este projecte com tu. Es podrà estar més omenys d'acord amb la forma, però en el fons no podem dissentir mai.

Gràcies, les comarques de Castelló segur que estan cresquen en afiliació, implantació i el que siga gràcies a gent com tu. I si no estan fent-ho, cap altra persona ho podria fer.

Josep

Tonet ha dit...

Pareix que alguna gent estan avorrits i es dediquen a embolicar la troca, pareix allò de 'ladran, luego cabalgamos' quan la gent més està amb tu, alguns es dediquen a fotre i a embolicar ho posen tot al mateix sac a Porcar, les eleccions europees, les eleccions municipals, el que vinga bé per crear divisions entre els nacionalistes. Ni cas. Endavant Enric.
Ací hi ha molta gent interessada en pegar-te al cap tant de fora com ERPV i Iniciativa per enveja com alguns de dins que poden pensar que els pots fer ombra. Ni cas.

Nomdedéu ha dit...

Hauré de seguir pulint les formes.

Nomdedéu ha dit...

Hauré de seguir pulint les formes.

Anònim ha dit...

Fas teu l'argument del PP contra la denúncia de Mònica Oltra. No és estrany. La denúncia d'Oltra és per la resolució injusta de tancar el cas sense haver tingut en compte l'informe judicial. Llig un poquet millor i trau-te les ulleres peperes.

Anònim ha dit...

Per què no parles mai contra Marina d'Or?

Anònim ha dit...

Los Verdes a los que insultas continuamente sacamos más votos que tu en la provincia de Alicante en las pasadas Europeas. Y tenemos más representación que tu en Orihuela con tres concejales y el 9% de los votos. No un 5% pelado como tu.

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Nomdedéu ha dit...

Què avorrit, de veritat.
A vore, el pretesos verds d'Oriola, amb independència de que ho sigueu o no.
Dir que els grups (en plurar, perquè en són molts) verds que operen al país, mai no s'integraran al BLOC em sembla una obvietat. Vam pactar amb uns, els de Hammerstein (disculpeu si no està ben escrit) que no es van integrar, ni van aportar cap quantitat de vot considerable. Després amb els de Peris, a qui quasi bé li vam muntar el partit i després va marxar a pactar amb EU, cosa lícita, però que avala el que dic.
Vos felicite per tindre un 9% a Oriola. Jo es que sóc militant del BLOC i el que dic és que un pacte amb algú que mai no vindrà al BLOC, és tancar la porta al possible creixement del BLOC a eixe poble o comarca. I com nacionalista vull estar present a tot el territori. I amb tots els respectes del món, i ara no tinc ganes de mirar-ho, no sé quants vots podrieu aportar al projecte del BLOC a nivell de país, però un 9% a Oriola, suposant que es sumés al projecte tot el 9, és clarament insuficient. Són unes desenes de vots.
Dir tot això no és insultar ningú. I en general, ho sabeu, des dels 80 que apareixen Die Grünen a l'antiga RFA, ací van començar a correr molta gent a legalitzar unes sigles i uns anagrames. Alguns fan o feu una bona política, d'altres verds no fan o feu res. Alguns van pactar fins i tot amb l'antiga UV que no era el partit més respectuós amb el mèdi en aquell moment. El cert és que electoralment mai no hi ha hagut un èxit espectacular de cap de les marques verdes. I els èxits locals com el d'Oriola, estan molt bé, milloraran, supose, la vida a Oriola, però no són significatius per al projecte del BLOC, que és del que jo parle tota l'estona.

Anònim ha dit...

Que nos cuente sus encuentros con Díez y Rivas. Que nos interesa saber de qué hablaban. Y si le ayudaron. Que lo cuente, que lo cuente.

Nomdedéu ha dit...

als altres dos si es que no són el mateix, fins i tot, si no es el mateix que els verds, vos contestaré d'una tacada.
He parlat de Marina d'Or en més d'un article. PErò és que el BLOC té dos regidors a Orpesa, que ja fan el seu treball, i no necessiten que jo els hi diga el que han de fer o dir. Mai no parle en cap article publicat de cap poble concret que no siga Castelló, tret de dos cassos concrets: a) no hi tenim representació. b) m'ho demana el col·lectiu.
En Orpesa no és el cas. Si tu estas obsessionat amb això, escriu tu l'article. Romero ja en parla, i jo estic d'acord amb el que diu.
Pel que fa al tema d'Oltra t'haurie de deixar sense resposta per maleducat, però no ho faré.
Mira, a mi el que diga el PP m'és igual, no estic tan obcecat com sembles estar-ho tu. Dic el que jo crec. I crec tenir suficient coneixement de dret per dir el que he dit, que parcialment és el que ha dit la pròpia Mònica, és a dir que no sap el recorregut que tindrà la denúncia.
Ja ho sé perquè la presenta, no sóc un passarell, i sé el que diu, i per això dic el que dic. Pretendre l'anul·lació del procés és només el primer pas per després intentar deixar el jutge fora del cas. Tant de bo fóra així, però em tem que no funcionarà. Només he dit això, i ho manting. A tu el que et passa es que vius d'obsessions. "El PP ha dit no sé què, s'ha de dir el contrari". Doncs mira, jo use el meu lliure albir per dir el que crec jo, amb independència de si ho diu també este o aquell. Puc enganyar-me, clar, però el que no faré serà deixar de dir el que crec just o cert, només perquè un adversari polític haja dit el mateix.
Saps? si fes això, no podria dir quasi res mai. A mi m'interessa la veritat (amb el risc d'enganyar-me) i m'importa poc si en dir-la conicidisc en un premi nòbel o en un assassi a sou.

Als verds, perdoneu, se m'ha oblidat això d'Europa que dieu. Estem parlant de les eleccions valencianes, no de les europees, ni de les generals, ni de les municipals. Que com bé sabeu, no són traslladables. Cas contrari, hauré d'usar idèntic argument per dir-vos on el BLOC treu molts millors resultats, i això sería estúpid per la meua banda.

Anònim ha dit...

¿Pero te has reunido con Díez y Rivas o no?

Nomdedéu ha dit...

No saps com t'agraisc esta darrera entrada, perquè demostra que davant d'arguments (compartibles o no) només hi ha malallet, intents de provocar molt infantils, i cap vocació de fer política.
Així que em permet passar plana sense haver de preocupar-me passa per si he intentat argumentar prou o no.
Moltes gràcies de veres, per ensenyar les cartes, si algun incaut s'havia cregut de veritat que algú volia discrepar seriosament d'una cosa tan lògica com el que jo dic, que no és altra cosa que:
a) Vull que el meu partit cresca i s'implante a tot el territori.
b) No tinc cap problema en que el meu partit parle amb qui siga, sempre dins d'uns límits ideològics, clar, per vore si podem sumar voluntats.
c) Cada u val el que pesea al mercat electoral.
d) No crec que tinguem que acceptar més xantatges de ningú.

Bona nit llumbrera

Anònim ha dit...

Ahhhhh,quin ofeg i quina angoixa amb anònims ximples!!!

jaume ha dit...

Per cert, Enric, parlant de la tanca electoral del 5%. Ja s'ha pronunciat algun tribunal sobre l'assumpte? Supose que hi ha hagut algun procés judicial en marxa, però no en tinc cap notícia.

Estic molt preocupat perquè la reforma de l'Estatut ha creat molts dubtes legals en un tema tan fonamental en una democràcia com ho és el sistema electoral. Dubtes que no resol la Llei Electoral de 1987 (encara en vigor?). No només hi ha dubtes en quant a la barrera sinó també pel que fa a la composició numèrica de les Corts. Però al PP tant li fa, ja que amb un decret (el de convocatòria d'eleccions del 2007) han decidit com els ha donat la gana quants diputats han de conformar les Corts i com s'han de distribuir per circumscripcions, tot botant-se l'Estatut, que ho reserva explícitament a la Llei Electoral. Si no hi ha un avançament, com a molt tard en menys de dos anys tenim noves eleccions. Quant de temps haurem d'esperar a tindre la nova Llei Electoral? O haurem d'esperar a que un jutge declare il.legal el decret de convocatòria d'eleccions? El temps corre i açò cada dia que passa pareix més una república bananera.

Nomdedéu ha dit...

Interessant. Crec que si que hi ha un procés en marxa. Efectivament ja no està a l'Estatut la tanca, però el PSOE ens va enganyar com sempre, i va acceptar que la tanca continue a la llei electoral.
L'embolic amb el nombre d'escons i la llei és gran. Confesse que no sé exactament en quin punt està el tema, però no sóc gens, però gens optimista, en el sentit que la solució al problema puga vindre d'un recurs legal.
No sé si val, però...seria allò de "al tribunal rogando, però en el partido trabajando", o res semblant

jaume ha dit...

Doncs si ha de decidir el Tribunal Constitucional, ja anem arreglats. Només cal veure com està d'empantanat el tema de l'Estatut català. Espere que, almenys, Morera els recorde al PP i PSOE que no podem estar sense una nova Llei Electoral.

Nomdedéu ha dit...

Això segur, Morera ho té clar i els apreta sempre que pot.

Anònim ha dit...

O sea, que sí que te has reunido.

TONI PITARCH ha dit...

Moltes felicitats per aquesta opinió que compartics -quasi- al cent per cent, d'un nacionalista que mai s'ha marcat com a objectiu "ser polític" i que, ara per ara, potser té menys ganes que mai (de "ser polític") però tantes com sempre de ser nacionalista valencià.

Nomdedéu ha dit...

Jo tampoc no m'ho he marcat com objectiu, Toni, crec que ho saps, i com a tu, les circumstancies em van dur en un moment a participar en la política activa. En el meu cas han tardat més de 25 anys de militància abans d'anar en una llista electoral. Mai no havia volgut. El 2003 vaig trobar que era el moment, i encara.
Jo lamente que el teu estatus siga ara el de "reserva activa", precisament perquè crec que eres un actiu polític a no negligir.
Tant de bo les circumstàncies siguen propicies per tal que tornes a engrescar-te. No sobra nintú. Tu no.

alex ha dit...

Enric,
soc carles aranda .ja veus com está el pati ultimament...sempre igual!
Un abraç i parlem

jaume ha dit...

Doncs ara veig que el PP no va fer servir el decret de convocatòria de les eleccions del 2007 per a cometre l'atropellament, sinó una llei que es va traure de la mànega. Això es diu prevaricació. L'article de Martínez Sospedra és molt clarificador. Tenim una democràcia de fireta. Si els tribunals no actuen amb contundència, el PP farà de la nostra democràcia una dictadura, on només respectarà les lleis que li interessen.