30 d’octubre, 2009

"NO ENS FAREM MAL, NO?" Levante-EMV. 01.11.09


El dijous passat, aprovàvem al plenari de l’ajuntament la creació d’una comissió. Era una proposta del partit socialista. Nosaltres li vam donar suport, perquè pensem que és important saber si, com afirmen els socialistes, els populars es financen il·legalment, usant l’ajuntament. Bé siga mitjançant factures, bé adjudicant contractes a determinades empreses.
En el primer acte de la teatralització de la vida municipal, els senyors Moliner i Calles es van ensenyar fotos dels seus respectius "bigotes". Moliner de l’alcalde corrupte de Santa Coloma, i Calles del genuí "bigotes" del Gürtel, d’Álvaro Pérez. Un bigot per barba. Empat.
Però en el segon acte, el senyor Moliner va treure un sobre tancat i abans de deixar-lo sobre l’escó del líder socialista va assegurar que dins hi havia el nom de tres particulars i dues empreses que havien col·laborat amb la campanya electoral del PSOE local. El senyor Calles, indignat, li va dir a Moliner que si té alguna prova del finançament il·legal de la seua campanya que vaja al jutjat.
Li done la raó a Calles. Moliner ha dit una i mil vegades que si l’oposició creu que s’ha comés algun delicte en la gestió municipal, que vaja al fiscal. Doncs exactament això és el que ha de fer el PP.
El que va fer Moliner en realitat és enviar un avís a Calles. És com aquell pacient que assegut a la cadira del dentista i davant de la imminència de la punxada, agafa al metge dels collons i prement ben fort li diu: "no ens farem mal, no?".
Moliner no persegueix desemmascarar un presumpte finançament il·legal de Calles i el socialisme local, sinó enviar-li un avís: "Si tires de la manta, ens farem mal els dos".
La resta és una patètica anècdota. El PSOE afirmant que el sobre estava buit. El PP assegurant que les càmeres de vigilància van enregistrar a Mario Edo obrint el sobre i amagant-ne el contingut (com és que tenen accés a les gravacions els del PP?). Moliner enviant una còpia de la carta, mitjançant un ordenança, al despatx socialista. Calles retornant-la indignat dient que el PP gasta mitjans públics (un sobre, un foli i un ordenança) per entregar-la. Un circ amb vocació mediàtica, que presagia el pitjor per la comissió d’investigació aprovada.
Ací sembla que ni al PP ni al PSOE els interessa esbrinar la veritat, sinó desgastar-se els uns als altres. Ara toca posar en marxa la comissió i saber si el PP ha fet trampes. Res més.
Si el PP té motius per pensar, de forma argumentada, que el PSOE va finançar irregularment la campanya electoral, que n’aporte les proves i deixe de jugar a "tengo una carta para ustéd". Jo estaré encantat de saber si el PSOE ha fet trampes o no. Perquè clar, quan u trau un mal resultat electoral ha d’assumir-ne responsabilitats, però si qui et guanya és Ben Johnson (tan em val per Alberto Alcalde, com per Calles Si) aleshores la cosa canvia.

4 comentaris:

joan ha dit...

Es la Guerra Freda entre el PP i el PSOE. Tots dos disposen d'armes de destrucció massiva que podrien aniquilar l'adversari. La qüestió és fins a quin punt són capacos d'arribar-hi. I què ha de fer el Bloc per poder aprofitar la situació.

Carles ha dit...

Ni uns ni els altres... NOSALTRES

Anònim ha dit...

saps que em passa ara que visc a una comunitat autònoma que no va poder tancar el President a la presó per què la policia va arribar tard, i ara l'han agafat amb un altre ''pelotasso'' (en català no hi cap paraula equivalent a ''pelotasso'') i ara segurament el tancaran a la presó, i és del PPB, lletres que malauradament coincideixen amb les meves inicials, i què no és tenir mala sort? Per més mala sort hem aguantat als polítics de UM, que ja se veia venir que aquest partit (Unió Mallorquina) no era res de l'altre món, el que hom no pensava és que fossin tots presumptes estafadors, o prevaricadors, o com o vulgui dir un jutge o un misser lletriferit, i ara resulta que ho són. I els altres partits n'amguen qualcuna? al PSOE desiara li troben corrupteles, en en llatí significa corrupció petita, per què com això del "Gürtel" encara no sé si li han trobat res, de totes maneres en l'època del felipito anaven ben servits, que encara hi hauria d'aver algú de la fiscalia o de la policia cercant els doblers allà on es varen perdre, és a dir, a Singapoore, un paradís fiscal opac, o això al menys és el que varen dir.

I ara per acabar de rematar el proveïdor resulta que me va fer una gran putada quan me va vendre aquest ordinador: me va fer una partició al disc dur, i ara me queda petit i no sé que he de fer, pot ser me baixi de Softcatalà el Linux, i l'instali a la partició que m'ha quedada sense utilitzar i canvii de proveïdor i de sistema operatiu.

Estam en una societat corrupta, una terreta plena de lladres, i què podem fer?

Enric 2 ha dit...

De tot el més preocupant és açò: "com és que tenen accés a les gravacions els del PP?". Caldria saber si eixa és una actuació habitual, què enregistren les càmeres i per a què s'utilitzen. Després de l'11-S es va imposar la disjuntiva llibertat o seguretat. Finalment pareix que es va imposar l'opció seguretat, però jo sense llibertat no em sent segur. I el fet que el PP controle les gravacions de les càmeres no em dóna gens de seguretat.

I una pregunta: qui és/som NOSALTRES?