29 d’octubre, 2010

"PASSATGERS AL TREN!" - Levante-EMV- 30.10.10


Això diu que anàven en un tren un Ministre, un Conseller i un Alcalde... La història que m'apreste a explicar, podria ben bé començar així, perquè els personatges són els que són i la història va de trens i maquinetes que volen, xim pum, tracatà, no sé si de Castelló a Almassora, però si de la UJI al Corte Inglés.
Va el Ministre i diu que l'AVE arribarà en una data concreta, i va l'Alcade i diu que no s'ho creu. Va el Ministre i diu que les obres es faran amb finançament mixte públic-privat, i va l'Alcalde i diu que no li sembla bé. Això té especial gràcia, perquè el socialista (de natural intervencionistes ells) proposa l'entrada del capital privat en una infraestructura pública d'indiscutible importància estratègica, i el popular (que van de liberals per la vida) exigeix que es faça amb capital públic. Si tu dius blanc, jo negre, si tu dius negre, jo blanc. Com si el món fos binari, sense matisos, sense colors.
Després ve el Conseller i diu que no té ni idea de quan s'acabaran les obres del TRAM, que no pot donar data ni per aproximació, i l'Alcalde calla, acotxa el cap. I el mateix Conseller va i diu, que el finançament del TRAM serà mixte, públic i privat. I va l'Alcalde i calla i acotxa el cap.
Com l'Alcalde és pito, se'n va a Madrid a intentar convencer al Ministre que s'han de posar trens llançadera entre Castelló i València, que estalvien dotze minuts mal comptats, per anar a Madrid. Que com és ben sabut, és el melic del món. No he vist a l'Alcalde acompanyar eixa reivindicació d'unes xifres que expliquen el número de ciutadans de Castelló que van diariament a Madrid.
Com qui inventa l'estratègia reivindicativa de l'Alcalde no té senderi ni trellat, fa que l'Alcalde torne de Madrid amb les mans buides. Per dissimular expliquen que “ha conseguido que el Ministro estudie su propuesta”, i un, clar, es pregunta, si quan el Ministre dóna una data d'arribada de l'AVE a Castelló no se'l creuen, per quins set sous ens l'hauríem de creure quan diu que estudiarà això dels trens llançadera? Tot plegat, ben estúpid.
Insulta la intel·ligència sentir l'Alcalde reclamar trens per fer el trajecte Castelló-València, que té rodalia amb freqüència regular de 30 minuts!!! I insulta més la intel·ligencia vore com calla l'Alcalde davant el Conseller i no li reclama rodalia que ens comunique amb Vinaròs i Benicarló, en un trajecte on només hi ha dos trens al dia, i en l'única zona del País Valencià on no hi ha un sol pam de via de Ferrocarrils de la Generalitat.
Esta setmana hem assistit a un picabaralles públic entre l'Alcalde, el portaveu socialista, i el Subdelegat. Que si podrem anar a Madrid més ràpid, que si tu no reclames el TRAM, que si abans vindrà l'AVE que el Panderolo eixe, que si l'AVE no és un AVE de veritat, que si el TRAM no sé sap si es carn o peix, que si, que si, que no, que no. I ahir mateix l'Alcalde tornava a convocar una d'eixes cimeres d'Alcaldes que serveixen per eixir a la portada dels diaris, i per demostrar que ningú no els hi fa cas. Un altre exit del cap pensant estratègic del PP local!
Però saben el més greu què és? Que tot això té ben poca importància. El Sr. Alcalde barallant-se per guanyar deu minuts per anar a Madrid, quan el que reclama l'economia local és l'AVE que connecte Algesires amb més enllà dels Pirineus. No cal més que vore les xifres de passatgers que van diariament de Castelló a València, i els que van de Castelló a Barcelona.
Vore els primeres espases (i alguna Maki Navaja) dels dos partits més grans, barallant-se per un tren que no és el que més urgeix fot pena. I a sobre, com diuen els castellans, “la casa sin barrer”.
La ciutat més bruta que mai, les rates passejant-se pel terme sense por a ser atropellades per un inexistent TRAM, les boreres mal conservades, les palmeres recient plantades morint-se de nou, el mobiliari urbà deteriorat, els contenidors
de selectiva sense buidar-se amb freqüència suficient, i tot mentre els impostos pugen.
Això sí, tot el dia discutint sobre allò que no tenim competències. Passatgers al tren, que venen eleccions.

4 comentaris:

Laura ha dit...

Doncs què bé va tot,no?

Tonet ha dit...

Les rodalies amb València no solament són cada 30 minuts, també n'hi ha algun tren en algun moment del dia cada 15 minuts i mentrestant la gent dels pobles del Nord buscant-se la vida com poden per vindre cap a Castelló com són els estudiants de la UJI de pobles com Vinaròs, Benicarló....

Nomdedéu ha dit...

Cert. Vaig mirar els horaris per fer l'article. En hores punta n'hi ha cada 15 o 20 minuts, i després de tant en tant cada 50. Vaig dir 30 per fer una mitja

Anònim ha dit...

Però què esperes d'algú a qui tres furtapatos com Osuna - Blasco i Laparra se'l giten vestit?

Com s'ha d'aclarir en qüestions molt més importants?

Em pareix que és només una cara bonica en el Mediterraneo sense molla política.