03 de novembre, 2010

"LLUMINÀRIES I IL·LUMINATS" - Mediterráneo - 04.11.10


El centre de la ciutat ha anat remodelant-se els darrers anys. Al carrer de Colom li va tocar fa ja alguns anys amb l’excusa, o la promesa, que en breu hi passaria un animal mitològic que encara ningú no ha vist. L’animaló es diu TRAM i els seus apologistes diuen que resol tots els problemes de trànsit haguts i per haver. El cert és, però, que la major part de les ciutats que creen un nou sistema de transport públic de via reservada optenpel renovat i clàssic tramvia. A Castelló no. No hi ha diners per un transport de veritat, Camps ens condemna al tren de la bruixa.
El cas és que amb eixa o altra excusa el carrer de Colom va ser renovat, llambordes roges, algunes plantetes a les portes dels comerços... però quedava pendent canviar les lluminàries. El carrer l’il·luminaven antics fanals que casaven més amb una carretera comarcal que amb un carrer cèntric amb cert valor arquitectònic. A l’Ajuntament es va decidir canviar-les per fanals de ferro forjat, d’aquells recargolats, amb una certa pàtina d’antigor. Molt més bonics, sens dubte que els que hi havia, i sobretot, més adients amb l’entorn. I de la família de les que hi ha als carrers veïns. Un encert amb càrrec al Pla Confiança.
PP i PSOE, Govern i Consell, apadrinen Plans especials d’obres per als municipis, incapaços com són de resoldre d’un colp per sempre el finançament municipal. I eixos plans arriben amb unes urgències que fa que els projectes manquen de detalls. Puc intuir que este concret diria “substituir els 11 o 15 punts de llum del Carrer de Colom, pel nou model “comesdiga”. I això va fer l’empresa concessionària. Però clar, els antics fanals estaven a l’alçada d’un quart pis. Correcte per al seu disseny, però els actuals allà dalt ni se’ls veu ni fan llum suficient. Ha calgut baixar-los. Fer i desfer. L’empresa no és culpable, però algú ha de pagar 4 metres de cable per fanal, més la mà d’obra de refer el que es va fer malament. Qui ho paga? Vostés amb els impostos que els hi puja el PP. Com? Ja ho vorem, dotació pressupostària no n’hi ha.
Més factures fora de contracte o, el que és pitjor, els hi deixaran engreixar la factura d’un altra obra, per tapar la cagada. Il·luminats!

2 comentaris:

Tonet ha dit...

Bona idea el TRAM anfibi, així podran pegar una volteta als turistes per dins de la basseta dels peixets al Ribalta.

Nomdedéu ha dit...

i les gondoles i els gonodolos