14 de novembre, 2010

"LES COSES MENUDES"- Levante-EMV-14.11.10
Amb una freqüència i reiteració que no pot ser més que filla d'una decisió estratègica, tots els que opinen en el PP (articles en els diaris, columnes en les ràdios, xarxes socials, barres de bars, claustres d'institut, tallers de taxidèrmia i funiculars) repeteixen com paparres que tot el que fa el govern central són cortines de fum per distraure'ns del més important: que no saben resoldre la crisi econòmica.
La llei que va fer el PP diu que els pares i mares poden decidir l'ordre dels cognoms de la seua descendència. Però en cas de desacord, preval el patern. Com això no sembla especialment justificable en una societat que busca la paritat, el govern regula que en els casos (poquíssims, segons el Registre Civil) on pare i mare no es posen d'acord, la prevalència no té perquè estar vinculada als genitals, i proposa l'ordre alfabètic. Què has dit! El PP ix en tromba dient que ara no és el moment i que és una cortina de fum.
Modifiquen la llei sobre el tabac (per cert, fotent als empresaris que es van creure que invertint i fent reformes tindrien el problema resolt), el PP ix dient que és una cortina de... sí, ells diuen que és una cortina de fum, tot i que la llei pretén que hi haja menys fum. Fum, val a dir que no n'hi hauria si el govern deixés de vendre tabac.
Tant se val el que siga, ja pot fer o dir el que vulga el govern central, que el PP dirà que són maniobres per distreure la gent, i per ocultar que no saben com enfrontar-se a una crisi econòmica que ens té a tothom garratibat.
Esperava que la setmana passada algú digués que tot això dels tres campionats del món de motos també era una maniobra de distracció perquè la gent no pensés en com són d'inútils al Govern. Exagere? No. Quan la selecció espanyola va guanyar el mundial, vaig sentir a més d'un destacat popular dir que a Zapatero totes li ponien, i que l'alegria (i l'exaltació nacional) no era completa, perquè això beneficiava al Govern. Grrrr, quina ràbia els hi fa.
Però ben mirat, potser no és només estratègia, potser és que al PP les “coses menudes”, les que resolen xicotets problemes quotidians, les que amplien drets socials, les que milloren les condicions de vida de la ciutadania, no els interessen. Només cal vore la gestió del govern local ací a Castelló.
L'Alcalde ocupa més temps en reivindicar una millora de 15 minuts per arribar a Madrid que en explicar com és que cada setmana hi ha un TRAM espatllat i es substituït per un autobús. TRAM, per cert, del model que contamina en la part del trajecte que no gasta trole, perquè el fantàstics vehicles que ens van anunciar amb bateria elèctrica, ni estan ni se'ls espera.
El Vicealcalde i el Vice del Vicealcalde, estant en plena campanya de promoció dels usos públics de la ceràmica. Lloses intel·ligents que ens detecten i fan que el roig del semàfor madure, revestiments ceràmics que capten la llum solar (al Palau de la Festa s'ha hagut de modificar el projecte perquè la cosa no funcionava) i no sé quantes coses més. Bé està, jo no me'n queixe. El que em preocupa és que a Castelló tenim voreres impracticables pel seu estat d'abandó (Avda. Lledó, Ronda Vinatea, Gran Via, Blasco Ibañez i un llarg etc), i seria un lloc ideal per posar ceràmica local.
Es queixa, i amb raó, la Tinent d'Alcalde del Grau, que Correus no presta bon servei a la Marjaleria, però obvien que Correus va deixar de prestar servei a l'Ajuntament perquè no pagàvem! Ara ens ho fa una “Entidad Colaboradora”.
El responsable d'Hisenda remuga la mateixa setmana que ens puja impostos, taxes i preus públics, que el Govern Central puja el preu de la llum. La llum és això que circula per cables. Cables que es podien trobar pelats i sense protecció, a l'altura d'un drama, en el Passatge Pintor Agost, fins que el BLOC ho va denunciar. Allà i en no poques faroles i obres disseminades pel terme municipal.
Es passeja l'Alcalde i el seu equip per la vora del riu, on no sé qui es va deixar les espardenyes, per queixar-se de que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer no recull les canyes, ni neteja el llit, la qual cosa podria crear problemes d'inundacions. Però no explica que les clavegueres i embornals de l'Avinguda de Vall d'Uixó són d'atrezzo, que no estan connectats a la xarxa d'aigües pluvials, que són de mentida! La qual cosa explica que quan plou la zona s'inunde. I se me'n fot que el problema siga la zona d'afecció de la via, que ho resolguen amb el Ministeri ja!

Estos dels PP es queixen d'allò que titllen de maniobres de distracció, i que en realitat són les accions quotidianes de govern, justament aquelles que ells negligeixen a Castelló. Doncs a mi em preocupen les “coses grans”, però m'ocupen “les coses menudes”.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Castellón está que se cae por falta de mantenimiento.
Quiero colaborar mandando fotos-denuncia de falta de mantenimiento.
¿Cómo os las hago llegar?.
Gracias.

Nomdedéu ha dit...

En realitat és molt senzill. A la web del BLOC de Castelló hi ha un apartat específic, que es diu "al teu servei", pensat per això.
L'enllaç és http://www.bloccastello.net/al-teu-servei/

Pots explicar la queixa concreta, i tens l'opció de penjar una foto.
També pots escriure directament a blo@castello.es

Gràcies per ajudar-nos a millorar la ciutat

Anònim ha dit...

hola Enric, he llegit com faig habitualment el teu últim article i he fet unes certes reflexiones des de la meu ignorancia, esta molt bé el fer la politica de baix cap a dalt, de fer bé les coses menudes... però la reflexió que tinc és que com pot un partit com el Bloc(en altres llocs , Compoomís) que juga en una lliga infeior a la del dos grans partits pot promocionar-se, pot fer vore a la gent del carrer les seues iniciatives, les seues denuncies... ho veig molt dificil, i pense que és un dels grans murs que tenim per arribar a la gent, a banda que hu en dia la conciencia politica en el ciutadà està en uns nivells minims, ja hi ha poca gent que vota després de llegir els programes electorals, voten perqùe ells son del equip tal, i abans el seu partit que guanye el contrari(l'enemic!). Ja no hi ha res més! com pot un partit com el Bloc, sense infrastructura, sense mitajans de cap tipus i menys el més importants, com la premsa, televisió, ràdio, pot arribar a concienciar el ciutadà de a peu? dona la sensasió que sols per estar en tal partit ho tens gairebé tot fet, en el pp o psoe només per entrar, ja tens tota una maquinaria darrere impresionant, i només per anar amb les sigles tal ja és prou per a que et voten, fajes o no les coses com cal.

Nomdedéu ha dit...

El cert és que és molt complicat, com dius. El nostre accés als grans ciruits informatius és complicat.
Esta setmana he tingut l'ocasió d'impartir una classe de màrqueting polític a la Universitat Jaume I, i vaig parlar de tot això.
Per nosaltres les xarxes socials (facebook, twitter, twenti)i totes les TIC (web, blogs, msm, etc) ens estan ajudant a arribar a gent a la que abans no arribavem.
Eixe és un repte important per nosaltres, i una oportunitat. També perquè la informació és bidireccional, i sabem a qui arribem i té retorn. Cosa que amb els mitjans tradicionals és molt més difícil.
Amb tot, a Castelló, hem anat fent-nos un forat. Escric una columna setmanal a Mediterráneo i a Levante, i fins fa poc a COPE Cs, ara en suspens mentre remodelen la web. També tinc una columna setmanal a Ràdio Comarques, i participe a la tertúlia setmanal de la SER. Vull dir que tenim presència. Però és cert, el BLOC és una marca encara no suficientment coneguda, i no resulta senzill fer-la conéixer sense recursos econòmics ni premsa afí.