25 de novembre, 2010

"INSPECTORS" - Mediterráneo - 25.11.10


La setmana passada vaig referir a La Guillotina, el programa de Pablo Sebastiá a TVCS, una anècdota que s’ha produït tres vegades, almenys que jo recorde amb nitidesa. És la visita al meu despatx d’algunes persones les quals, amb un cert aire misteriós, entren mirant a dreta i esquerra i, després de confirmar la solitud de l’oposició diuen: “mire, yo es que voto al PP, pero me han dicho que usted arregla cosas”. Jo explicava en aquell programa, i també en un recent article, que per un regidor, més encara si està en l’oposició, això és terriblement gratificant. Que et reconeguen com a útil, que t’identifiquen com a part de la solució als seus problemes quotidians és, insistisc, una satisfacció. També ve gent, clar, que no vota al PP. Jo mai no pregunte què voten, però si més no tres vegades han sigut votants de l’actual equip de govern qui han hagut d’acudir al nostre solitari regidor, perquè els 14 poderosos populars estaven massa ocupats venent taulells als bosnians, reclamant que l’AVE arribe 12 minuts abans, o amagant-se davall les pedres per no plantar cara a les misèries inversores del President Camps.
Una amiga d’una associació de veïns m’envia un privat pel facebook per dir-me que l’anècdota havia incomodat tant al PP, que només 72 hores més tard Moliner anuncia un cos d’inspectors per controlar l’estat de la ciutat, en allò que nosaltres hem batejat com “la política de les coses menudes”. La meua amiga em diu: “no poden consentir que sigueu útils el BLOC, et deixaran sense espai.”
Això no és important, el que importa és que gràcies a la nostra pressió, al nostre treball quotidià, a les nostres queixes, per fi el PP anuncia que es preocuparà del manteniment de la ciutat. Set inspectors diuen que tindrem. L’any 2004 vaig proposar al plenari la creació d’eixe cos, amb funcionaris municipals, per controlar el treball de les empreses concessionàries i els desperfectes de la ciutat. El PP va dir que no calia, que de cap manera, que tot estava bé. Ara es veu que ja no està tot tan bé.
Potser el PP es pensa que actuant, encara que siga tard, ens deixa sense espai. Ans al contrari, subratlla la nostra utilitat.
I la gent se'n dóna compte. La meua amiga caba: “fes més entrevistes”.

3 comentaris:

Tonet ha dit...

Estos dies que per raons familiars estic anant a l'hospital general m'agradaria que digueres als inspectors municipals que es pegaren una volteta per allà i que opinaren sobre l'aparcament organitzat pels gorretes front a l'hospital, del carrer on estan les gaiates 1,2 i 3 mitat asfaltat i mitat de terra i de la placeta que està darrere de l'antiga caixa de reclutes on les males herbes són més altes que una persona i el dia que es cale foc tindrem alguna desgràcia.

Moltes gràcies.

Nomdedéu ha dit...

ja ho tinc en consideració

Anònim ha dit...

Con o sin inspectores, el Bloc me ha sido y me será útil.
Apretan, apretan, es fan botifarres (aixo diu el meu germá)
Salutacions.